محبوبیت ارزهای دیجیتال بر کسی پوشیده نیست. اما این افزایش طرفداران بازار کریپتوکارنسی با توجه به خلا امنیتی موجود در فضای آنلاین میتواند منجر به ایجاد بستری مناسب برای طرح ریزی انواع کلاهبرداری نیز باشد. ناشناس ماندن در فضای آنلاین شاید در نگاه اول جذاب به نظر برسد. با این حال این ویژگی اینترنت با پیامدهای متفاوت و شاید ناگوار نیز همراه بوده است. با وجود این که بسیاری از دولتها فرآیند احراز هویت صرافی ارز دیجیتال را برای کاربران خود اجباری دانستهاند، بسیاری از افراد به دنبال دریافت خدمات از صرافیهایی هستند که نیاز به احراز هویت کاربران ندارند. در ادامه قصد داریم تا پس از معرفی KYC و دلیل نیاز به آن، بهترین صرافی بدون احراز هویت برای خرید و فروش ارز دیجیتال بدون احراز هویت ایرانیان را به شما معرفی کنیم. پیشنهاد میکنیم قبل از انتخاب صرافی مقاله زیر را مطالعه کنید.
بهترین صرافی بدون احراز هویت

صرافی بینگ ایکس

صرافی نوبیتکس
KYC یا احراز هویت چیست ؟
در حالی که روز به روز شاهد پذیرش انبوه ارزهای دیجیتال از سوی عموم مردم و حتی بانکها هستیم، تامین امنیت به خصوص از طرف صرافیها و پلتفرمهای رمزنگاری میتواند به میزان زیادی موثر باشد و این بازار را ایمنتر سازد. KYC فرآیند تأیید هویت یک فرد با پیروی از مجموعهای از دستورالعملها و قوانین از پیش تعریف شده است. KYC مخفف کلمه Know Your Client است که به مؤسسات مالی اجازه تایید هویت مشتری را میدهد. قوانین احراز هویت KYC برای محافظت در برابر پولشویی و فعالیت تروریستی وضع شده و امروزه توسط اغلب بانکها و سایر موسسات ارائه خدمات مالی استفاده میشود. احراز هویت به شکل تلفیقی از روش سنتی و الکترونیک انجام میشود. در فرآیند احراز هویت kyc برای تایید هویت کاربران باید عکسی از فرد به همراه مدارک پشتیبانی مانند آدرس که با مدارکی مثل اجاره نامه یا قبض آب و برق تایید شده و یا شماره تلفن همراهی که به نام شخص باشد، ارسال شود تا به تایید مراجع نظارتی برسد. امروزه با استفاده از فناوری KYC الکترونیک میتوان در زمان کمی یک احراز هویت خودکار انجام داد که نیاز به هرگونه نظارت دستی را از بین میبرد. احراز هویت نیاز اصلی دوری از اقدامات کاملا گمنام در بازار کریپتوکارنسی و قسمتی حیاتی برای جلوگیری از پولشویی است. دقیقا همان چیزی که حوزه کریپتو بسیار درگیر بایدها و نبایدهای آن است.
با اجرای یک فرآیند احراز هویت اجباری الکترونیک، صرافی کریپتوکارنسی میتواند چند مورد را در کنار هم تضمین کند. مهمترین مورد این است که حساب کاربری منحصر به فردی برای هر نفر ایجاد میشود و این امکان وجود دارد که حتی با ساخت و تنظیم هر تعداد آدرس ایمیل، هویت واقعی پشت تمام آنها شناسایی شود. اگر فردی قصد اجرای فعالیت کلاهبرداری یا هر چیز خلاف سیاست شرکت یا موسسه را داشته باشد، علاوه بر امکان حذف او از پلتفرم میتوان مطمئن شد که او دیگر به هیچ وجه نمیتواند با استفاده از دیگر حسابهای ایمیل خود به پلتفرم بازگردد.
برای شرکتها یا پلتفرمهای رمزنگاری، انجام فرآیند KYC به تامین امنیت دارایی کاربران کمک بسیار زیادی میکند. بنابراین شاید برخی از فعالین بازار ارزهای دیجیتال به دنبال فعالیت گمنام در این فضا بوده و عملی عکس این را مطابق با هدف اصلی سازندگان ارزهای دیجیتال نمیدانند، اما هنوز هم باید به دنبال تقویت امنیت داراییهای دیجیتال برای جلوگیری از سرقت آنلاین باشیم.
چرا برخی دنبال صرافی بدون احراز هویت هستند؟
از طریق احراز هویت آنلاین یک صرافی رمزنگاری میتواند در یک چشمانداز قانونی موجب جلب رضایت افراد بیشتری برای فعالیت در بازار ارز دیجیتال شود. با این وجود برخی از افراد به دنبال فعالیت در صرافیهای بدون احراز هویت هستند. سرمایهگذاران کریپتوکارنسی به دلایل مختلفی به دنبال صرافی بدون نیاز به احراز هویت هستند. ارزهای دیجیتال از ابتدا با هدف به وجود آوردن بازاری با تراکنشهای ناشناس به وجود آمد. بسیاری از کاربران این بازار مالی نیز به حفظ حریم خصوصی و دارایی خود اهمیت میدهند و اعتقاد دارند که این هدف اصلی ساتوشی ناکاموتو خالق بیت کوین بوده است. این افراد به دلایلی قصد مخفی ساختن این اطلاعات از دولت و بانک را دارند. با وجود امکان ایجاد پولشویی و مصادیق مجرمانه در صورت ناشناسی کاربران، همچنان حفظ حریم خصوصی برای کاربران اهمیت ویژهای دارد. به همین دلیل هر کاربر با اولویتبندی نسبت به خواسته خود از صرافی ارز دیجیتال، میزان امنیت خود را برای معامله انتخاب میکند.
البته دسترسی به ارزهای دیجیتال بیشتر نیز میتواند دلیل دیگری برای انتخاب صرافی بدون احراز هویت باشد. صرافیهای بدون احراز هویت اغلب به ارزهای دیجیتال جدیدتر و متنوعتری دسترسی دارند که شاید برای ایجاد امکان معامله آنها در صرافی KYC باید زمان بیشتری منتظر بمانید.
آیا صرافی بدون احراز هویت معتبر است؟
با استفاده از احراز هویت آنلاین مسیری برای تمام کسب و کارهای آنلاین ایجاد میشود که افراد را در قبال اعمال آنلاین خود در دنیای اینترنتی مسئول بدانند. بنابراین این مسئله میتواند به گونهای روی افراد تاثیر مثبتی بگذارد که از آسیب رساندن به دیگران دوری کرده و به دنبال فعالیت سالم در پلتفرم باشند.
بنابراین مهمترین دلیل استفاده از فرآیند احراز هویت اعتباربخشی به فعالیتهای صرافی و کاربران آن است. البته این به این دلیل نیست که صرافی که نیاز به احراز هویت ندارد هیچ اعتبار مثبتی ندارد. برخی از صرافیهای ارز دیجیتال محبوب امروزه به صورت غیر متمرکز فعالیت موفقی دارند. اما در زمان کار با این صرافیها باید دقت داشته باشید که صرافیهایی که احراز هویت را لازم نمیدانند اغلب خود نیز به صورت گمنام فعالیت دارند. به همین دلیل پشتوانه نداشته و در صورت ورشکستگی یا تعطیلی صرافی، ممکن است به دلیل گمنامی شرکت برای همیشه داراییهای خود را از دست بدهید. بنابراین اگر بخواهیم به طور کلی بیان کنیم، صرافیهای بدون احراز هویت به اندازه صرافیهای تحت نظارت برای فعالیت و نگهداری دارایی ایمن نیستند.
آیا معاملات من قابل ردیابی است ؟
با پیدایش ارز دیجیتال بیت کوین کاربران آن معتقد بودند که تراکنشهای آن بر روی بلاک چین قابل ردیابی نیست. با گذشت زمان اما مشخص شد که هر فردی می تواند در بلاک چین عمومی اطلاعات را به سادگی مشاهده کند. این مسئله در نوع خود آپشنی برای شبکههای غیرمتمرکز مانند بیتکوین است که تراکنشهای آن در دفتر کل غیرمتمرکزی به نام بلاک چین ذخیره میشوند. بلاک چین عمومی یا خصوصی و مختص به هر ارز دیجیتال است.
بلاکچین عمومی همه تراکنشهایی که از ابتدای ایجاد ارز دیجیتال انجام شده را قابل رویت میسازد. ذخیره تراکنشها باعث ایجاد سیستمی شفاف و بدون سانسور میشود. هر تراکنش معمولا آدرس عمومی دارد که جهت انجام تراکنش مورد استفاده قرار گرفته و شامل رشته متنی از اعداد و حروف است. در تراکنشها اسم فرد، آدرس محل سکونت یا دیگر مشخصات هویتی او ثبت نمیشود. با این وجود دسترسی به هویت انجام دهنده تراکنش با آدرس عمومی امکان پذیر است. بنابراین حتی در صورتی که فرد در صرافی غیرمتمرکز و بدون نیاز به فرآیند احراز هویت ثبت نام کرده باشد، هنوز هم اطلاعات معاملاتی او روی شبکه بزرگ بلاک چین ذخیره شده و امکان ردیابی آن وجود دارد.
صرافی ایرانی بدون احراز هویت وجود دارد ؟
همانطور که عنوان کردیم قوانین احراز هویت برای محافظت از پلتفرم در برابر فعالیت تروریستی و پولشویی وضع شده و امروزه توسط اغلب بانکها و سایر موسسات ارائه خدمات مالی استفاده میشود. بنابراین احراز هویت نه تنها در تامین امنیت موسسه نقش دارد، بلکه از دارایی کاربران محافظت خواهد کرد. به همین دلیل اغلب صرافیهای مجاز ایرانی اجازه ارائه خدمات پرداخت آنلاین و برداشت وجه بدون احراز هویت را به کاربران خود نمیدهند. این مسئله به تامین امنیت پلتفرم معاملاتی کمک بسیاری میکند. به خصوص که افراد در بازار مستقیم میتوانند با اطمینان از این که خریدار یا فروشنده یک شخص با هویت واقعی است، معاملات خود را در امنیت کامل به سرانجام برسانند.
مالیات و صرافی ارز دیجیتال
برخی از افراد به دنبال پاک کردن رد پای سرمایه خود با استفاده از ارزهای دیجیتال هستند. تا زمانی که سرمایه شما به صورت ارز دیجیتال تولید و نگهداری میشود، در بسیاری از کشورها نیاز به پرداخت مالیات نخواهید داشت. به عبارتی تا زمانی که سرمایه خود را به صورت ارز رایج وارد حساب بانکی خود نکنید، اثری از سرمایه شما قابل رویت نخواهد بود که نیاز به پرداخت مالیات برای آن باشد. به خصوص که اگر صرافی شما صرافی بدون نیاز به احراز هویت باشد، فعالیت شما به شکل خاموش انجام میشود. اما طبق قانون مالی برخی از کشورها همچنان موظف هستید درآمد حاصل از فعالیت سرمایهگذاری رمزارز خود را برای مالیات گزارش دهید. در هر صورت اگر سرمایه اولیه را از حساب بانکی خود برداشت کرده و یا سود حاصل را به حساب بانکی خود واریز میکنید، نیاز به ارائه توضیح به اداره مالیات برای حجم پول مصرفی یا تولید شده دارید.
سخن پایانی
با استفاده از احراز هویت آنلاین در صرافی ارز دیجیتال مسیری برای تمام پلتفرمهای ارز دیجیتالی ایجاد میشود که افراد را در قبال اعمال خود در دنیای اینترنتی مسئول میداند. بنابراین این مسئله میتواند به تشویق افراد برای فعالیت سالم در فضای آنلاین بیانجامد. این دقیقا همان چیزی است که شبکههای اجتماعی در انجام آن ناکام ماندهاند و به دلیل عدم اعتماد به حساب کاربری به شدت مورد انتقاد قرار گرفتهاند. برخی از افراد به دلایل مختلف به دنبال انتخاب بهترین صرافی بدون احراز هویت هستند. با این وجود فعالیت در صرافی که احراز هویت را برای کاربران خود اجباری کرده است، امنیت بیشتری برای حفظ دارایی کاربران خود تامین میکند.