فارکس بازاری برای تجارت ارزهای خارجی در برابر یکدیگر است. فارکس بزرگترین بازار مالی جهانی است که معاملات آن تاثیر چشمگیری بر قیمتها در سراسر دنیا دارد. از قیمت پوشاک وارداتی از کشورهای دیگر گرفته تا مبلغی که برای خرید کالا در کشوری که به آن مسافرت کردهاید میپردازید، همه میتوانند از تغییر قیمت ارزها در فارکس تاثیر بگیرند. معاملات فارکس را میتوان برای درک بهتر مشابه خرید و فروش سهام در بورس در نظر گرفت. در یک لحظه معاملهگری سهم خاصی را میخرد و دیگری آن را میفروشد و به همین ترتیب نرخ دائما بر اساس عرضه و تقاضا در نوسان است. ارز کشورهای مختلف در بازار فارکس با یکدیگر مبادله میشوند. این بازار جهانی از دوشنبه تا جمعه 24 ساعته در حال کار بوده و تمام معاملات آن بدون نیاز به فعالیت صرافی فیزیکی انجام میشود. در این مقاله قصد داریم تا چندبروکر برای ثبت نام در فارکس را آموزش داده و بهترین بروکر برای ثبت نام و انجام معاملات را به شما معرفی کنیم. با ما تا انتهای این متن همراه باشید.
بهترین بروکر برای ثبت نام در فارکس

بروکر فارکس آلپاری

بروکر لایت فارکس

بروکر فارکس آمارکتس
.png)
بروکر فارکس ویندزور

صرافی بینگ ایکس
نحوه معامله جفت ارزها
همانطور که اشاره کردیم، بازار فارکس محلی برای تبادل ارزهای مختلف با یکدیگر است. در این بازار با مبادلات ارزی ارزش هر ارز در برابر ارز دیگر تعیین میشود و سود معاملهگران نیز از طریق تفاوت قیمت خرید و فروش ارزها حاصل میشود. بنابراین در بازار فارکس ارزها به صورت جفت ارز خرید و فروش شده و خرید تکی معنی ندارد. در این ساختار ارز اصلی با ارز ثانویه در حال مقایسه است. برای مثال در جفت ارز دلار آمریکا/یورو ، دلار آمریکا ارز اصلی است و یورو ارز ثانویه است. با قرار گرفتن عدد در مقابل این نماد مشخص میشود که برای خرید یک دلار آمریکا به چه میزان یورو نیاز بوده و با استفاده از همین نرخ میتوان این دو ارز را به یکدیگر تبدیل کرد.
به همه ارزها یک نماد سه حرفی اختصاص داده میشود که از نام لاتین آن ارز برگفته شده است. بیش از 170 ارز در سراسر جهان وجود دارد که بین آنها دلار آمریکا یا USD محبوبترین ارز بوده و در اکثر معاملات فارکس دخیل است. پس از دلار آمریکا رتبه دومین ارز محبوب در بازار فارکس متعلق به یورو یا EUR است. پس از این دو ارز محبوبترین ارزهای اصلی عبارتند از: ین ژاپن یا JPY ، پوند بریتانیا یا GBP ، دلار استرالیا یا AUD ، دلار کانادا یا CAD ، فرانک سوئیس یا CHF و دلار نیوزیلند یا همان NZD.
نحوه قیمت گذاری معاملات فارکس
همانطور که اشاره کردیم در بازار فارکس ارزها نسبت به یکدیگر قیمتگذاری شده و تمام معاملات فارکس ترکیبی از دو ارز در حال مبادله است. برای هر جفت ارز نرخ فعلی مبادله دو ارز در مقابل علامت اختصاری آنها نشان داده میشود. برای درک بهتر موضوع بهتر است به تفسیر اطلاعات مثال دقت کنید. جفت ارز یورو/دلار یا به اختصار EUR/USD را در نظر بگیرید.
واحد پول سمت چپ یا یورو به عنوان ارز پایه یا ارز اول و واحد پول سمت راست یا دلار آمریکا ارز ثانویه یا مظنه است.
نرخ مبادله نشان دهنده این است که به چه مقدار از ارز ثانویه برای خرید 1 واحد از ارز پایه نیاز داریم. به عبارتی قیمت ارز پایه را بر حسب ارز ثانویه تعیین میکند. بنابراین ارز مبنا همیشه به صورت 1 واحد عنوان شده و ارز ثانویه بر اساس نرخ بازار فعلی و نوسان آن قیمت مورد نیاز برای خرید 1 واحد از ارز پایه را محاسبه میکند. پس این قیمت میتواند در ساعات مختلف متفاوت باشد.
اگر نرخ مبادله EUR/USD برابر با 1.4 باشد، این به این معنی است که خرید 1 یورو 1.40 دلار هزینه خواهد داشت. با افزایش نرخ مبادله ارزش ارز پایه نسبت به ارز مظنه افزایش و برعکس با کاهش نرخ مبادله ارزش ارز پایه نیز کاهش یافته است.
مفهوم عبارات مهم در فارکس
هر بازاری زبان خاص خود را دارد. در بازار فارکس برخی از کلمات معانی و مفاهیم خاص خود را دارند که هر معاملهگر باید قبل از شروع انجام معاملات خود در فارکس نسبت به آنها آگاهی داشته باشد. برخی از مهمترین این عبارات را در ادامه بررسی میکنیم:
جفت ارز: تمام معاملات فارکس شامل یک جفت ارز است. بیش از 170 ارز مختلف در در فارکس مبادله میشوند. اما در معامله ارزهای مختلف جهان، قیمت هر یک از آنها در برابر با ارزش یک ارز دیگر تعیین شده و تنها به صورت جفت ارز قابل خرید و فروش هستند.
پیپ: پیپ مخفف عبارت” Percentage In Point” و به معنای کوچکترین تغییر قیمت ممکن در یک جفت ارز است. یک پیپ برابر با 0.0001 است. در واقع هر پیپ به عدد چهارم اعشار در قیمت جفت ارز اشاره دارد.
قیمت تقاضا (Bid price) و قیمت عرضه(Ask price) : تفاوت بین قیمت خرید ارز و قیمت فروش آن این دو مفهوم را ایجاد میکنند. درست مانند زمانی که برای خرید ارز به صرافی مراجعه میکنید و قیمت خرید شما با قیمت فروش از طرف شما متفاوت خواهد بود. بروکر نقش واسط معامله را دارد و هر زمان معامله خرید داشته باشید روی قیمت ask و هر زمان قصد داشتید معامله خود را ببندید روی قیمت bid معامله شما انجام خواهد شد.
لات: اصطلاح لات به حجم معاملات در فارکس گفته میشود. فارکس توسط چیزی که به عنوان lot یا واحد استاندارد شده ارز شناخته شده معامله میشود. لات معمولی 100000 واحد ارز پایه است، اگرچه لات های خرد و مینی نیز برای معامله در دسترس هستند.
سوآپ: اصطلاح سوآپ یکی از پرکاربردترین اصطلاحات فارکس بوده که به نرخ بهره معاملات در فارکس بستگی دارد. اگر معاملات در فارکس به روز بعد موکول شود، سواپ یا نرخ بهره شبانه دریافت میشود. مقدار سوآپ به بروکر انتخابی بستگی دارد.
اهرم: اهرم اصطلاح دیگری برای استقراض پول است. اهرم معاملاتی به معاملهگران اجازه میدهد تا بدون نیاز به سرمایه نقدی زیاد در بازار فارکس فعالیت بیشتری داشته باشند. لوریج یا اهرم ماهیتی شبیه به وام بانکی دارد. اگرچه لوریج برای بسیاری از معاملهگران جذاب و کارآمد است اما ممکن است موجب نابودی کل سرمایه شما شود. بنابراین باید با احتیاط زیاد از آن استفاده کرد.
مارجین: معامله با اهرم رایگان نیست. معاملهگران باید مقداری پول را به عنوان سپرده یا حداقل وجهی که برای ورود به یک معامله به آن نیاز است به عنوان ودیعه گرو بگذارند. تا زمانی که معامله شما پایان نیافته، مارجین آزاد نخواهد شد. اگر معامله وارد زیان شود، زیان معامله از مارجین کسر خواهد شد.
چه چیزی بازار فارکس را به حرکت درمی آورد
در این بازار مالی بیش از هر چیز قیمت ارزها را قدرت عرضه و تقاضای خریداران و فروشندگان تعیین میکند. اما نمیتوان از نقش نیروهای کلان اقتصادی بر روند بازار چشم پوشی کرد. ارزهای مشخصی میتوانند تحت تاثیر نرخ بهره، سیاست بانک مرکزی، سرعت رشد اقتصادی و محیط سیاسی کشور مورد نظر با تغییر در میزان عرضه و تقاضا مواجه شوند.
البته شبانه روزی بودن بازار فارکس در این زمینه به معاملهگران این بازار فرصت تغییر موضع معاملاتی را هم زمان با اخبار و رویدادهای سیاسی میدهد. به این ترتیب معاملهگر میتواند حتی با زمزمه اخباری که ممکن است تا مدتها بعد بر بازار فارکس تاثیر مثبت یا منفی خود را بگذارد، موقعیت معاملاتی خود را طرح ریزی کند. بنابراین برای معاملهگران نه تنها مهم بلکه ضروری است که با آگاهی تمام نسبت به اخبار اقتصادی که میتواند موجب کاهش یا افزایش شدید قیمتی ارزها شود، معاملات خود را کنترل کنند.
خطرات معاملات فارکس
بازار معاملاتی فارکس مانند دیگر بازارهای مالی ریسک و خطرات خاص خود را دارد. عمدهترین خطرات بازار فارکس عبارتند از: ریسک نرخ ارز، ریسک نرخ بهره، خطرات مربوط به اقتصاد کشور و نقدینگی، ریسک اهرمی و ریسک معاملاتی. در بازار فارکس برای فعالیت کاربران ایرانی شاید بیش از هر چیز خطاهای موجود در برقراری ارتباط، رسیدگی و تایید سفارشات منجر به ضررهای پیش بینی نشده شود. برای مدیریت این ریسک میتوان مقدار مبلغی که برای معامله در نظر گرفته شده را با تعیین حد ضرر مورد بررسی قرار داد.
علاوه بر این استفاده از اهرم مالی در معاملات فارکس رایج است. به واسطه اهرم در فارکس میتوانید سود بیشتری از میزان متناسب با توان مالی خود داشته باشید. جذابیت بیشتر اهرم در این است که بی نیاز به پرداخت بهره بوده و همین موضوع میتواند هر سرمایهگذاری را به سمت خود بکشاند. با اهرم معاملهگران به طمع سود بیشتر اقدام به خرید و فروش میکنند. اهرم بزرگتر در فارکس قدرت چسبندگی بیشتری داشته و میتواند سرمایههای بزرگتر را به خود جذب کند. با وجود جذابیت و مزایای آن استفاده از اهرم مالی ریسک خاص خود را دارد. با داشتن اهرم مالی، یک حرکت منفی نسبتا کوچک قیمتی در یک معامله میتواند منجر به ایجاد ضرر بزرگ و قابل توجهی در مبلغ سرمایهگذاری شود. به عبارتی اهرم مالی در فارکس هم میتواند منجر به کسب سود بسیار و هم منجر به از دست دادن مقدار قابلتوجهی از سرمایه شود.
برای مدیریت این ریسک نباید در شرایط بی ثبات بازار بیش از حد روی معاملات اهرم حساب باز کنید. استفاده از اهرم در صورتی که یک معاملهگر یک معامله سودآور مطمئن داشته باشد عالی است؛ زیرا میتواند سود را تا چند برابر افزایش دهد. با این حال اگر ارزش یک ارز بیش از حد دچار کاهش قیمتی شود، معاملهگران اهرم مالی خود را در معرض کال مارجین قرار میدهند. این اتفاق ممکن است آنها را مجبور کند تا ارز خریداری شده با مبلغ استقراضی را حتی با ضرر به فروش برسانند. بنابراین تعادل در استفاده از اهرم ریسک معاملات فارکس را کاهش خواهد داد.
سخن پایانی
بازار فارکس یکی از پر مخاطبترین و در عین جذابترین بازارها برای سرمایهگذاری است. به شرط فعالیت حساب شده در این بازار سود سرشاری در انتظار معاملهگران خواهد بود. بنابراین اگر به دنبال بازار سودآور و هیجان انگیزی برای فعالیت هستید، هر چه زودتر برای ثبت نام در فارکس اقدام کنید. البته فعالیت بدون اطلاعات کافی و یا از روی کنجکاوی در نهایت نتایج خوبی به دنبال نخواهد داشت. بنابراین پس از یادگیری فنون معاملهگری بازار فارکس شروع به سرمایهگذاری کرده و با اطمینان بیشتری به سمت موفقیت معاملاتی و کسب سود حرکت کنید.