تحلیل و بررسی سهام فملی برای سرمایه گذاری در 1403

بروزرسانی در20 تیر 1403
تحلیل و بررسی سهام فملی برای سرمایه گذاری در 1403
این مقاله، به شما به عنوان یک سرمایه‌گذار کمک می‌کند با دیدگاهی روشن و آگاهانه در مورد سرمایه‌گذاری در شرکت صنایع ملی مس ایران با نماد فملی تصمیم‌گیری کنید.

شرکت ملی صنایع مس ایران اخیرا به ارزش بازار 542 هزار 880 میلیارد تومان رسیده است که با کنار زدن صنایع پتروشیمی خلیج فارس با نماد (فارس) به جایگاه اول بازار به عنوان بزرگ ترین شرکت بورسی رسیده است. فملی در زمینه اکتشاف، استخراج و بهره‌ برداری مس، همچنین تولید محصولات مسی همچون کاتد، اسلب، بیلت و مفتول فعالیت میکند. این شرکت مالک سه معدن مس سرچشمه و میدوک در استان کرمان و سونگون در استان آذربایجان شرقی میباشد. سهم توليد شركت ملی صنایع مس ایران در سال 1401 از كل استخراج مس 226 میلیون تن و از توليد مس كاتدی كشور حدود 300 هزار تن گزارش شده است. با توجه به افزایش ظرفیت واقعی مس سرچشمه از 158 هزار تن مس کاتد به 260 هزار تن و احداث يک پالايشگاه 150 هزار تنی در مجموع، ظرفیت تولید شركت ملی صنايع مس ايران به روش تصفيه الكتريكی را به 410 هزار تن خواهد رساند.

تحلیل تکنیکال سهام فملی

قیمت سهام فملی در حال حاضر در محدوده 7700 ريال در حال معامله می باشد. نزدیک ترین مقاومت استاتیک سهم فملی محدوده قیمت 7928 ريال تا 8028 ريال است در چند روز اخیر سهم فملی با نزدیک شدن به این مقاومت با افزایش فشار فروش مواجه شده و کمی از این محدوده فاصله گرفته است.

آنچه در حال حاضر برای سهم فملی حائز اهمیت است، عبور از این محدوده ی مقاومتی است. با توجه به حجم فروش و سابقه ی سهم فملی عبور از این محدوده کار دشواری است. در صورت عدم شکست مقاومت، اولین حمایت در قیمت 7210 ريال و حمایت دوم در صورت شکست رو به پایین حمایت اول، در قیمت 6700 ريال خواهد بود.

تحلیل تکنیکال سهام فملی

تاریخ مجمع عمومی سهم فملی 1403

مجمع عمومی عادی سالانه سهم فملی روز یکشنبه 1403/04/31 در ساعت 14 برگزار می‌گردد.
دستورات جلسه سهم فملی یه شرح زیر می‌باشد:
1. استماع گزارش عملکرد هیئت مدیره و گزارش حسابرس و بازرس قانونی برای سال مالی منتهی به 1402/12/29
2. تصویب صورتهای مالی سال (دوره) مالی منتهی به 1402/12/29
3. انتخاب حسابرس و بازرس قانونی اصلی و علی البدل برای سال مالی 1403
4. تصمیم گیری در خصوص تقسیم سود
5. تعیین روزنامه کثیرالانتشار برای سال مالی 1403
6. تعیین پاداش اعضای هیئت مدیره
7. تعیین حق حضور اعضای غیر موظف هیئت مدیره و حق الزحمه کمیته‌های تخصصی هیئت مدیره برای سال مالی 1403
8. سایر موارد قابل طرح که در صلاحیت مجمع عمومی عادی سالیانه باشد.

وضعیت صنعت فلزات

مس به عنوان سومین فلز پرکاربرد و پرتقاضا شناخته میشود که در صنایعی مانند برق، ساخت‌ و ساز، خودروسازی و عمده کارخانه‌ های صنایع مادر کاربرد دارد. میزان مس تولید شده در جهان در سال 2023 به میزان 25 میلیون و 946 هزار تن بوده است که آسیا، اروپا و آمریکای شمالی بزرگ‌ ترین مصرف‌ کنندگان مس پالایش‌ شده در دنیا هستند.

شرکت های ملی صنایع مس ایران، فولاد مبارکه اصفهان، ذوب آهن اصفهان، آهن و فولاد ارفع، فولاد کاوه جنوب کیش و فولاد خوزستان از بزرگ ترین شرکت های فعال در صنعت فلزات اساسی میباشند که ارزش بازار، حجم معاملات و فروش و سود بیشتری را به ثبت میرسانند. 

به دلیل وجود شرکت های بزرگ فعال در این زمینه به رشد و همچنین فعالیت های عظیم اقتصادی کمک میکنند که بنیادی نسبتا قوی تری دارند و سرمایه گذاران یکی از دلایل جذابیت آن را دلاری محور بودن سهم هایش میدانند.

ترکیب سهامداران

سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران با مالکیت 94 میلیارد سهم به میزان 12 درصد از کل 780 میلیارد سهم شرکت در جایگاه اول، موسسه صندوق بازنشستگی شرکت ملی صنایع مس ایران با مالکیت 61.5 میلیارد سهم به میزان 7.9 درصد در جایگاه دوم، شرکت سرمایه گذاری صدر تامین با مالکیت 43.6 میلیارد سهم به میزان 5.6 درصد در جایگاه سوم، موسسه صندوق بازنشستگی وظیفه و از کار افتادگی با مالکیت 43 میلیارد سهم به میزان 5.5 درصد در جایگاه چهارم و شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات با مالکیت 24 میلیارد سهم به میزان 3.1 درصد در جایگاه پنجم بزرگ ترین سهامداران عمده شرکت ملی صنایع مس ایران با نماد فملی قرار دارند. 

تحلیل سود و زیان سهام فملی

جمع درآمد های تولید و فروش شرکت در سال 1401 به مبلغ 88 هزار و 368 میلیارد تومان به ثبت رسیده است که 36 هزار و 285 میلیارد تومان آن صرف بهای تمام شده (هزینه های مستقیم) و 6 هزار و 135 میلیارد تومان آن نیز صرف هزینه های اداری شده است که 4 هزار و 166 میلیارد تومان هم به عنوان مالیات پرداخت شده است.

جمع درآمد ها 9 درصد، بهای تمام شده 34 درصد، هزینه های اداری 10 درصد و مالیات 151 درصد نسبت به سال گذشته (1400) افزایش یافته است که نشان میدهد نرخ رشد هزینه های تولید جلوتر از درآمد ها حرکت میکند و اگر به همین روال پیش برود، افزایش قیمت جهانی مس و دلار بازدهی و اثرگذاری خود را به مرور از دست میدهد؛ زیرا از درآمد ها بیش از اندازه کاسته خواهد شد.

سود خالص شرکت در سال 1401 به مبلغ 49 هزار و 950 میلیارد تومان شناسایی شد که این رقم نسبت به سال 1400 به میزان صفر و نسبت به دو سال گذشته (1399) به میزان 92 درصد افزایش یافته است که با توجه به سنگین بودن رقم سودسازی، این نرخ رشد را میتوان در مقابل تورم منطقی دانست.

با توجه به صورت سود و زیان 9 ماهه 1402، جمع درآمد های شرکت به مبلغ 90 هزار و 739 میلیارد تومان، هزینه های مستقیم تولید 33 هزار و 570 میلیارد تومان، هزینه های اداری 10 هزار و 12 میلیارد تومان، مالیات 3 هزار و 867 میلیارد تومان و در نهایت، سود خالص 47 هزار و 314 میلیارد تومان به ثبت رسیده است که نشان میدهد سودسازی شرکت تنها در 9 ماهه 1402 نسبت به سال 1401 رقم خیلی خوبی است و در حالت عادی پیش بینی میشود که این رقم برای یکسال 1402 بیش از 60 هزار میلیارد تومان باشد.

نسبت قیمت به درآمد فملی در 9 ماهه 1402 به ازای هر سهم (EPS ttm) به مبلغ 79 تومان سود خالص ساخت که p/e آن را 9.4 میرساند و در حال حاضر نسبت قیمت به درآمد سهام 8.2 است؛ در حالی که سود به ازای هر سهم فملی در سال 1400 به مبلغ 125 تومان و در سال 1401 به مبلغ 83 تومان به ثبت رسیده است که نوسانات مثبت و رو به رشدی را تجربه میکند. 

بهای تمام‌شده در پایان دوره ۱۲ ماهه منتهی به اسفند ماه ۱۴۰۲ حدود ۴۳٬۸۶۵ میلیارد تومان و سود ناخالص در این دوره بیش از ۷۵ هزار میلیارد تومان پیش‌بینی می‌شود. همچنین با کسر سایر هزینه‌ها در تحلیل فملی ، سود خالص در این دوره ۶۱٬۲۶۹ میلیارد تومان برآورد می‌شود.

نکات مهم برای سرمایه گذاری در فملی

  • قبل از سرمایه گذاری، به طور کامل تحقیق کنید و اطلاعات کافی در مورد شرکت و صنعت مس بدست آورید.
  • در بلندمدت سرمایه گذاری کنید و از نوسانات کوتاه مدت بازار نترسید.
  • پرتفوی خود را تنوع بخشید و همه تخم مرغ هایتان را در یک سبد نگذارید.

حرف آخر

با توجه به افزایش قیمت جهانی مس و نرخ دلار و همچنین روند سودسازی شرکت ملی صنایع مس ایران بنظر میرسد قیمت سهم حتی اگر نتواند رشد خوبی را تجربه کند، حداقل افت کمتری نسبت به کل بورس و رقبای فلزاتی خود داشته باشد. متریک های بسیاری در تحلیل بنیادی و تکنیکال وجود دارد؛ اما سعی بر آن بود که متناسب با حوصله کاربران و اولویت بندی اقلام تحلیل، مطالب نوشته شود. البته باید خاطر نشان کرد که تصمیم گیرنده نهایی خود خریدار است؛ حتی اگر سهم طلا باشد!

سوالات متداول

فملی در زمینه استخراج، فرآوری و تولید مس، کنسانتره مولیبدن، اسید سولفوریک و گوگرد فعالیت می‌کند. این شرکت بزرگترین تولیدکننده مس در ایران و یکی از بزرگترین تولیدکنندگان مس در خاورمیانه و جهان است.
فملی در سال های اخیر از سودآوری مناسبی برخوردار بوده است. در سال مالی 1401 سود هر سهم این شرکت 1245 تومان بوده است.
نوسانات قیمت مس در بازارهای جهانی، تحریم های بین المللی، تغییرات در قوانین و مقررات مربوط به صنعت معدن
نظارت دات کام
پلتفرم مقایسه و بررسی نهادهای مالی
Enamadlogo-samandehi
کلیه حقوق این سایت متعلق به آسیا سرمایه هوشیار (nezarat) می‌باشد.