بورس امروز تهران | وضعیت شاخص بورس امروز ببینید

فهرست مطالب

بورس خوبه یا بد ؟

بازار بورس اوراق بهادار یکی از بهترین بازارهای مالی برای سرمایه‌گذاری محسوب می‌شود. این جمله یک ادعا نیست. بلکه حقیقتی بر اساس بررسی آیتم‌های مختلف ارزشمندی یک بازار مالی، به خصوص سوابق گذشته رشد قیمتی دارایی‌های بازار است. با وجود صعود و سقوط های مقطعی بازار بورس و ریسک فعالیت در آن، همچنان این بازار پتانسیل‌های بیشتری برای سرمایه‌گذاری دارد. مزیت دیگر این بورس این است که محدودیت سرمایه‌گذاری با مبالغ کم برای شروع فعالیت در این بازار مانند دیگر بازارهای مالی نیست. به عبارتی با سرمایه کم نیز امکان فعالیت در بورس وجود دارد. علاوه بر این سرمایه‌گذاری در بورس قانونی بوده و سرمایه‌گذاران از حمایت قانون برخوردارند.

با وجود مزیت‌های بورس باید ریسک فعالیت در این بازار بزرگ را نیز مد نظر قرار دهید. ریسک ذات بازارهای مالی است. خوشبختانه با یادگیری فنون معامله‌گری در بازار و تحقیق و کسب تجربه، می‌توانید بر ریسک موجود غلبه کرده تا در نهایت سرمایه‌گذاری موفق و پرسودی داشته باشید.

 

قیمت سهام چگونه بالا می‌رود؟

مهم‌ترین عاملی که می‌تواند منجر به تغییر قیمت سهام شرکت‌ها شود، افت و خیز عرضه و تقاضا است. عرضه و تقاضا قیمت سهام را تعیین می‌کند و باعث تغییرات قیمتی در بازار می‌شود. برای این که قیمت سهمی افزایش پیدا کند، باید تقاضای موجود از عرضه آن بیشتر شود تا بتواند با تغییر نقطه تعادل منجر به رشد قیمت سهام شود.
یک شرکت موفق با عرضه محصولات و افزایش درآمد باعث کاهش بدهی شده و انگیزه بازار را برای انجام معاملات در قیمت‌های بالاتر افزایش می‌دهد. بنابراین تمایل زیاد سرمایه‌گذاران به خرید سهام شرکت و در ادامه هجوم نقدینگی، قیمت سهام شرکت را بالا می‌برد.

پس افزایش قیمت سهام بی دلیل اتفاق نمی‌افتد. اگر قصد دارید تا در بازار سرمایه سرمایه‌گذاری موفقی را تجربه کنید، باید با عوامل افزایش قیمت سهام شرکت‌ها به خوبی آشنا باشید تا بتوانید سرمایه خود را به نحو احسن هدایت کنید.

 

چگونه از بورس سهام بخریم؟

برای این که بتوانید در بازار بورس خرید و فروش کنید، ابتدا باید کد بورسی داشته باشید. دریافت کد بورسی مراحل مختلفی دارد. ثبت نام در سامانه سجام و دریافت کد رهگیری، انتخاب کارگزاری و ثبت نام در آن و در نهایت صدور کد بورسی. کارگزاری برای ورود به بازار سرمایه بستری تحت عنوان سامانه معاملات آنلاین در اختیارتان قرار می‌دهد که به سادگی پس از شارژ کردن حساب خود می‌توانید سهام مورد نظر خود را از طریق آن خریداری کنید.
ورود به بازار سرمایه کار سخت و پیچیده‌ای نیست. اما رسیدن به موفقیت در آن نیاز به مقدمه آموزشی دارد. یادگیری فنون معاملاتی در بورس ضروری بوده و تحت هیچ شرایطی نباید بدون آشنایی با این فضا سرمایه خود را در معرض ریسک قرار داد. در این راه انتخاب کارگزار بورسی خوب می‌تواند کمک زیادی برای موفقیت سرمایه‌گذار باشد. کارگزار علاوه بر نقش واسط خرید و فروش سهام می‌تواند مشاور خوبی نیز باشد. حتی برخی از کارگزاران بورسی با برگزاری کلاس‌ها یا تولید محتواهای آموزشی راه را برای سرمایه‌گذار هموارتر می‌کنند. در صورت تمایل می‌توانید بهترین کارگزار بورس برای خرید و فروش سهام را از اینجا مطالعه کرده تا پس از بررسی ویژگی‌ها و آپشن‌های هر کارگزار، انتخاب خود را با اطمینان نهایی کنید.

 

تاریخچه بورس تهران

در اردیبهشت سال 1345 با تغییر شرایط اقتصادی و تقویت ارتباطات سیاسی اقتصادی ایران با غرب، تاسیس بورس روند جدی‌تری به خود گرفت و در نهایت لایحه قانون بورس اوراق بهادار به تصویب رسید. اما به دلیل عدم آمادگی بخش صنعتی و بازرگانی اجرایی شدن آن به سال 1346 موکول شد. تاریخچه بازار بورس ایران به دلیل شرایط ایجاد شده آتی، در چهار دوره دسته بندی می‌شود.

_ دوره اول که از سال 1346 تا سال 1357 بوده و تنها با چند شرکت آغاز شد. در این دوره به دلیل قانون معافیت مالیاتی شرکت‌های بورسی، شرکت‌ها تمایل بیشتری برای فعالیت در این بازار پیدا کردند.طی این دوره به دلیل معامله‌ اوراق قرضه، حجم معاملات بورس اوراق بهادار تهران تغییر مثبت زیادی را تجربه کرد.
_ دوره دوم از سال 1358 تا سال 1367 است که در جریان انقلاب اسلامی، بورس اوراق بهادار تهران به دلیل شرایط موجود و اعتراضات مردمی نسبت به شرایط، با کاهش در حجم معاملات و سقوط مواجه شد. علاوه بر این وقوع جنگ ایران و عراق نیز در وضعیت نا به سامان بورس اوراق بهادار بی تاثیر نبود. در سال 1367 پس از قبول قطعنامه‌ی 598 و تصویب قوانین مالیات مستقیم و تعاون ملی، حجم معاملات بورسی به میزان چشم‌گیری افزایش یافت.
_ دوره‌ سوم بین سال‌های 1368 تا 1383 است که طی آن تلاش‌های بسیاری برای ترغیب جامعه به سرمایه‌گذاری در بازار بورس و اعتمادسازی به این بازار انجام شد.

_ در نهایت دوره‌ چهارم از سال 1384 تاکنون است که در آن سیاست‌های جدیدی اتخاذ و روز به روز فعالیت در بورس توسط افراد جامعه پذیرفته‌تر شده است. طی این چند سال، تعداد شرکت‌های حاضر در بورس نیز به میزان چشم‌گیری افزایش داشته و اتفاقات و رویدادهای بسیار مهمی هم به ثبت رسیده است.

سوالات متداول

  • بازار صعودی به چه بازاری گفته می‌شود؟

    بازار صعودی، همانطور که از نام آن پیداست، بازاری با تقاضای زیاد و روند صعودی است. در این نوع بازار سرمایه‌گذاران تمایل به سرمایه‌گذاری بیشتر حتی با ریسک‌پذیری بالا دارند. به این ترتیب با سرمایه گذاری افراد بیشتر و اطمینان خاطر از رشد بازار، به مرور تقاضا برای سرمایه گذاری بیشتر و بیشتر شده و قیمت سهام موجود در بازار افزایش می‌یابد. در بازار صعودی در خرید و فروش سهام شرکت ها رونق بسیاری دیده می‌شود.

  • بازار نزولی به چه بازاری گفته می‌شود؟

    بازار نزولی بازاری بدون رونق است. در بازار نزولی ترس و عدم اطمینان به روند بیشتر شده و به همین دلیل سرمایه‌گذاران همواره نگران ریسک‌های موجود برای از دست دادن سرمایه هستند. در این بازار معمولا قدرت عرضه بیشتر بوده و به این ترتیب افراد تمایل به سرمایه گذاری را از دست می‌دهند. تمام این موارد باعث رکود در بازار شده که در نهایت منجر به کاهش قیمت سهام شرکت‌ها می‌شود.

  • سقوط بورس یا ریزش بورس چگونه اتفاق می‌افتد؟

    نوسانات بازار سرمایه با شاخص کل قابل اندازه‌گیری است. شاخص کل عملکرد کل بازار را به صورت مثبت و یا منفی نشان می‌دهد. مثبت بودن نشان‌ از رشد ارزش سهام شرکت‌های بازار و منفی بودن، نشان از کاهش ارزش سهام شرکت‌ها است. کاهش و یا ریزش شاخص بورس دلایل متفاوتی دارد. ریزش‌ های ناگهانی در بازار در نتیجه ترکیدن حباب‌های قیمتی است که به دلیل عدم وجود اطلاعات صحیح و سفته بازی در بازار، در قیمت سهام ایجاد شده است. ترس و طمع نیز دو عامل اصلی تشدید ریزش بازار سرمایه محسوب می‌شوند.

  • تاثیر نرخ ارز بر قیمت سهام چیست؟

    نرخ ارز تاثیر زیادی بر قیمت سهام دارد. البته باید به دلیل شرایط اقتصادی کشورها و وابستگی‌های مالی آن‌ها، میزان اثر نرخ ارز و نوسانات آن بر شاخص قیمت سهام در کشورهای مختلف را متفاوت در نظر بگیریم. با افزایش نرخ ارز قیمت کالاها نیز افزایش پیدا می‌کند و در نهایت به تقاضای کمتر افراد منجر می‌شود. با این وجود به دلیل تاثیر نرخ ارز بر مواد اولیه و درآمد صادرکنندگان، در نهایت قیمت سهام شرکت‌های متاثر از این شرایط تحت تاثیر مثبت یا منفی قرار می‌گیرد.

نویسنده: زهرا هادی زاده
29 آبان 1401
آخرین بروزرسانی: زهرا هادی زاده
1 سال پیش