درآمد دلاری چیزی نیست که بتوان به سادگی از آن گذشت. سرمایهگذاری همواره راه نجات سرمایه از شرایط تورمی بوده که به حفظ ارزش دارایی کمک میکند. این دلیل برای سرمایهگذاری در کنار کسب درآمد دلاری از سرمایه جذابتر نیز میشود. به همین دلیل تصمیم داریم تا در این مقاله نحوه سرمایه گذاری در سهام شرکت های خارجی را بررسی کنیم تا با این روش سرمایهگذاری آشنا شده و پس از آن مسیر سرمایهگذاری خود را انتخاب کنید.
بازار بورس تنها مختص کشور ایران نیست و سابقه بسیار طولانی در تاریخ اقتصاد جهان دارد. در کشورهای مختلف دنیا بازار بورس محل فعالیت علاقهمندان به خرید و فروش سهام شرکتها و سرمایهگذاری در این زمینه است. قبل از هر اقدامی در این حوزه لازم است از اطلاعات کافی در خصوص بازارهای مالی برخوردار بوده تا بتوانید در زمان فعالیت با مشکلات بزرگی مواجه نشوید.
آشنایی با بازار بورس جهانی
بازار بورس جهانی مکانی برای مبادلات و خرید و فروش سهام یا دیگر داراییهای قابل معامله است. مطابق تمام بازارهای مالی این بازار بزرگ نیز دارای قوانین و چارچوبی است که افراد برای فعالیت باید مطابق آن رفتار کنند. بازار بورس جهانی یکی از مطرحترین مکانها برای سرمایهگذاری است که افراد را برای کسب سود فرا میخواند. خوشبختانه با توجه به پیشرفت زیرساخت ارتباطی و گسترش شبکه اینترنت میتوان از هر نقطهای از دنیا به سامانه معاملات بورس جهانی متصل شد.
بازار بورس جهانی شامل چند دسته است. بازار سهام، بازار کالا و بازار تبادلات ارزی یا فارکس دستهبندیهای بازار بورس جهانی محسوب میشوند.
در بازار سهام سرمایهگذاران میتوانند در سهام شرکتهای خارجی سرمایهگذاری کرده و با خرید و فروش در سود یا ضرر یک سازمان یا شرکت شریک شوند. درست مانند بورس اوراق بهادار تهران که در آن سهام شرکتهای پذیرفته شده در بورس خرید و فروش میشود.
بازار کالا نیز یکی از انواع بازار بورس جهانی محسوب میشود. عملکرد این بازار نیز مشابه بازار بورس است با این تفاوت که کالاهایی مانند طلا، فلزات گرانبها، نفت، گاز، ذغال سنگ و … در آن مبادله میشود. قیمت کالاها در بازار کالای جهانی با توجه به شرایط کلی بازار جهانی تعیین میشود.
بازار تبادلات ارزی یا فارکس نیز یکی دیگر از بازارهای جهانی است که در آن پول ملی و ارزش آن نسبت به ارزهای دیگر سنجیده میشود. بازار فارکس را به عنوان یکی از مشهورترین و بزرگترین بازارهای مالی جهان میشناسیم. روزانه میلیاردها دلار در این بازار جابهجا شده که ارزش این بازار را بیش از پیش میکند.
در فارکس ارزهای متفاوت معامله و دقیقا از راه همین خرید و فروشها سود حاصل میشود. برای مثال از تبدیل دلار به یورو و سپس تبدیل یورو به یوان چین و استفاده از این نرخ تبدیلها میتوان کسب درآمد کرد. در بازار فارکس علاوه بر معاملات جفت ارزها نوعی ترید به نام باینری آپشن وجود دارد که میتوانید به کمک آن نوسانات قیمتی را پیشبینی کرده و از نتیجه پیشبینی خود سود به دست آورید. به همین دلیل نیز بسیاری از افراد به یادگیری فارکس برای کسب درآمد میپردازند.
سرمایه گذاری در بورس خارجی به این معنی است که شما بتوانید در خرید و فروش سهام شرکتهای بینالمللی نقش داشته باشید. برای مثال از سرمایهگذاری در شرکتهای خارجی فعال در بورس NASDAQ و بورس NYSE میتوان در بورس خارجی فعالیت داشت و سهام این بازارها را خریداری کرد.
مطالب پیشنهادی
با بهترین بروکرهای فارکس برای ایرانیان آشنا شویدبورس نزدک NASDAQ
بورس نزدک بازاری معتبر است که سهام شرکتهای آمریکایی در آن معامله میشود. نزدک بسیاری از شرکتهای معتبر نظیر اپل، مایکروسافت، فیس بوک و دیگر شرکتهایی که نام آنها را به وفور شنیدهاید، در خود جای داده است. بنابراین جای تعجب ندارد که این بازار بسیار مطرح باشد و افراد از دیگر نقاط جهان برای سرمایهگذاری در آن مشتاق باشند.
این بازار بیشترین میزان معامله سهام را نسبت به هر بازار بورس دیگری دارد و بیش از 3200 شرکت در آن پذیرفته شدهاند. بورس نزدک بین ساعات 9:30 الی 14 فعالیت میکند؛ اما این امکان در آن مهیا است تا معاملهگران بتوانند قبل از شروع بازار و پس از اتمام آن نیز به خرید و فروش بپردازند. البته زمینه فعالیت این دو بازه زمانی با تایم اصلی بازار کمی متفاوت است.
در ساعات معاملاتی خارج از زمان اصلی بازار، بسیاری از گزارش عملکرد و گزارش حسابرسی شرکتها منتشر شده و ارزش ذاتی سهام را دچار نوسان میکنند. به این ترتیب معاملهگرانِ نوسانگیر از تغییر ارزش ذاتی سهم سود میبرند.
بورس نیویورک NYSE
بورس نیویورک بزرگترین بازار معاملات آمریکا از نظر ارزش معاملات و ارزش بازار است. تفاوت بازارهای بورس نزدک و بورس نیویورک را نوع شرکتهای فعال آنها تعیین میکنند. بورس اوراق بهادار نیویورک از دوشنبه تا جمعه بین ساعات 9:30 الی 16 به وقت محلی به فعالیت میپردازد. شاخص NYSE وضعیت بیش از 2000 شرکت را نشان میدهد، که در صنایع املاک و مستغلات، صنایع غذایی، مالی و سرمایهگذاری فعالیت میکنند. برخی از شرکتهای مهم حاضر در این بازار عبارتند از: هواپیمایی بوئینگ، خدمات مالی جی پی مورگان، رسانه و سرگرمی والت دیزنی، هلدینگ برکشایر هاتاوی و کوکاکولا که هرکدام دارای ارزش بازار چشمگیری هستند.
روشهای سرمایهگذاری در بورس بینالملل
سرمایهگذاری در بورس بینالملل و خرید سهام شرکتهای خارجی به دو روش مستقیم یا غیر مستقیم انجام میشود. در سرمایهگذاری مستقیم برای فعالیت در بازار باید با استفاده از یک کارگزاری یا بروکر شخصا برای خرید و فروش اقدام کنید. بروکرها در نقش واسط انجام معاملات ارتباط سرمایهگذاران را با بازار برقرار میکند تا با استفاده از پلتفرمی که در اختیار شما قرار میدهد سرمایهگذاری خود را انجام دهید. همانطور که از صفت مستقیم پیداست برای انجام معاملات در این روش باید دانش کافی معاملاتی داشته باشید. این بازارها به حدی گسترده هستند که ورود بدون اطلاعات کافی و تخصص معاملهگری به آنها تنها منجر به نابودی سرمایهتان میشود. بنابراین تنها در صورتی این روش را انتخاب کنید که از مهارت معاملهگری خود اطمینان کافی داشته باشید.
البته مساله بزرگی که کاربران ایرانی با آن مواجه هستند، نحوه افتتاح حساب در بروکرهای خارجی است. افتتاح حساب با هویت ایرانی در بروکرهای مطرح خارجی مقدور نیست و کاربران باید از ابزار تغییر IP و یا مدارک فردی که هویت غیر ایرانی دارد استفاده کنند. این مسئله میتواند دارایی معاملهگر را با خطر مواجه کند. اما این مشکلات نیز راهحل مناسب دارد که با تحقیق مناسب میتوان آن را پیدا کرد. برخی از بروکرها با هویت ایرانی معاملهگران مشکلی ندارند و به راحتی انجام معامله در بورس خارجی را به کاربران ارائه میدهند.
در سرمایهگذاری غیر مستقیم باید با شرکتهای سبد گردان و صندوقهای سرمایهگذاری بینالمللی همکاری کنید. این روش سرمایهگذاری در سهام شرکتهای خارجی با انتخاب درست میتواند بسیار سودآور باشد. اگر به درستی به تحقیق و بررسی بپردازید و نهادی معتبر برای سپردن سرمایه بیابید، بدون این که نیاز باشد دانش معاملهگری داشته و یا برای انجام معاملات زمان بگذارید، میتوانید سود مناسبی کسب کنید.
به دلیل این مزایا بسیاری از افراد ترجیح میدهند تا به جای صرف زمان برای یادگیری و کسب اطلاعات در خصوص شرکتهای فعال در بازار، از افراد متخصصی که مهارت زیادی در این زمینه دارند برای مدیریت درست دارایی کمک بگیرند.
هر کدام از روشهای سرمایه گذاری در سهام شرکتهای خارجی در صورت انتخاب درست و شرایط موجود سرمایهگذار میتواند بازده خوبی داشته باشد. خطر بزرگ سرمایهگذاری در این بازار اعتماد به افراد یا نهادهای نامعتبر برای سرمایه گذاری است. شرکتهای نامعتبر زیادی وجود دارند که علاوه بر تبلیغات زیاد و فعالیت در جامعه بورس بینالملل، با جذب سرمایه از مردم به سرمایهگذاری در این بازار مالی میپردازند.
چیزی که در خصوص هر شرکتی که سرمایه خود را به آن میسپارید بسیار اهمیت دارد همان ساختار شرکت است. برخی از شرکتها به شما وعدههای بزرگ و نامتعارف برای کسب بازدهی میدهند. سودهای بزرگ تنها وعدهای دروغین برای جلب نظر شما محسوب میشوند. حتی برخی از شرکتها به شما اجازه دسترسی به اصل سرمایه تا مدت مشخصی را نمیدهند که این مسئله نیز میتواند دلیلی برای تحقیق بیشتر شما در خصوص شرکت باشد. اگر شرکتی با وجود معروفیت نشانههای نامتعارف داشت، بهتر است روی سرمایه خود ریسک نکنید و به دنبال شرکتی معتبر و با سابقه باشید.
چگونه شروع به سرمایهگذاری در شرکتهای خارجی کنیم؟
اولین گام برای هر نوع سرمایهگذاری این است که به خوبی بازار منتخب را بشناسید. در هر بازاری سابقه داراییها باید به دقت بررسی شوند. پس باید اطلاعات خود را در رابطه با تمام مسائل بالا ببرید تا بتوانید روند حاکم بر بازار را شناسایی و تحلیل کنید. اگر اطلاعات کافی از بازار داشته باشید حتی در صورتی که سرمایهگذاری غیر مستقیم را انتخاب کرده و سرمایه خود را به شخص یا نهادی برای مدیریت سپرده باشید، میتوانید روند فعالیت او را کنترل کرده و به این ترتیب در شرایط فریبکارانه یا موارد کلاهبرداری گرفتار نشوید.
برای گام دوم باید دانش معاملاتی خود را افزایش دهید. به خصوص که اگر قصد شما سرمایهگذاری مستقیم است، باید به طور کامل به مفاهیم معاملهگری مسلط باشید. فعالیت در بازارهای مالی به خصوص بورس بینالملل نیاز به تخصص دارد که بدون آن تنها سرمایه خود را از دست خواهید داد.
البته برای سرمایهگذاری مستقیم باید یک بروکر معتبر پیدا کنید. از اکانت آزمایشی که توسط بروکر در اختیارتان گذاشته میشود استفاده کنید تا قبل از درگیر کردن سرمایه خود دانش خود را با حساب آزمایشی امتحان کنید.
سخنآخر
خرید سهام شرکتهای خارجی یکی دیگر از سرمایهگذاریهای رایج است که ریسکها و خطرات مخصوص خود را به همراه دارد. با این تفاوت که برای سرمایهگذاری در سهام شرکتهای خارجی خطر تحریمها نیز بر معاملات ایرانیان مشتاق به فعالیت در این بازار بینالمللی ریسک بیشتری را تحمیل کرده است. برای فعالیت در بازارهای مالی ابتدا دانش خود را افزایش دهید تا بتوانید با اطلاعات گسترده بهترین تصمیم را برای خرید و فروش بگیرید.