ثبت نام رایگان سجام| مراحل ثبت نام در بورس و دریافت کد بورسی

فهرست مطالب

شاید دغدغه هر فرد برای سرمایه گذاری در بازار بورس، ورود به آن و چگونگی ثبت نام در بورس باشد. در سال‌های اخیر، بورس و سودهای چشمگیر آن توجه مردم را به خود جلب کرد و باعث شد تعداد کثیری از مردم وارد بازار بورس شوند. همینطور، با توجه به آزادسازی سهام عدالت، توجه گسترده‌ای از سوی مردم به بازار بورس و اوراق بهادار شد. بازار بورس، یکی از پربازده‌ترین و پرسودترین روش‌های سرمایه گذاری در ایران است. 
از مزیت‌های این بازار، سرمایه گذاری در بورس با حداقل سرمایه است. بازار بورس این امکان را برای مردم فراهم کرده است که، افراد با کمترین مبلغ به سود برسند. اما ممکن است برخی افراد از ورود به بورس و سرمایه گذاری در آن هراس داشته باشند و یا شاید برایشان سوال پیش آید که چگونه وارد بازار بورس شوند و از کجا شروع کنند. مطالعه این مقاله به شما توصیه می‌شود؛ به این دلیل که، با آموزش مرحله به مرحله ورود به بورس آشنا می‌شوید.

مراحل ثبت نام در بورس به زبان ساده

برای ثبت نام در بورس ابتدا باید کد 10 رقمی سجام را دریافت کنید. سجام سامانه جامع اطلاعات مشتریان است که، شرکت سپرده گذاری مرکزی برای ارائه خدمات یکپارچه به سهامداران ایجاد کرده است. دریافت خدمات از شرکت سپرده‌گذاری مرکزی نیز مستلزم ثبت نام در این سامانه می‌باشد. به طور کلی، ثبت نام در بورس دو مرحله دارد: 

  • ثبت نام در سجام
  • احراز هویت
  • ثبت نام در کارگزاری بورس و افتتاح حساب در آن
  • دریافت کد بورسی

در ادامه، به آموزش هر کدام از این مراحل پرداخته می‌شود. 

گام اول: ثبت نام رایگان در سجام

شرکت سپرده گذاری مرکزی به منظور ارائه خدمات به سرمایه گذاران حقیقی و حقوقی سامانه سجام یا همان سامانه جامع اطلاعات مشتریان را راه‌اندازی کرده است. لذا، افراد اعم از حقیقی و حقوقی، قبل از ورود و ثبت نام در بورس باید اطلاعات کامل خود را در این سامانه به ثبت برسانند. ثبت اطلاعات در سامانه سجام فقط یک بار صورت می‌گیرد و سرمایه گذاران برای ثبت نام در کارگزاری‌ها نیازی به ثبت اطلاعات در کارگزاری ندارند. از مزایای این سامانه می‌توان به غیرحضوری بودن آن اشاره کرد. افراد می‌توانند به صورت غیرحضوری اطلاعات خود را در این سامانه ثبت کنند. به همین ترتیب، اطلاعات مشتریان در همه نهادهای مالی که در بازار سرمایه حضور دارند، یکپارچه خواهد شد. علاوه بر آن، اطلاعات وارد شده قابل ویرایش هستند و مشتریان در صورت بروز خطا می‌توانند اطلاعات خود را ویرایش کنند. بر همین اساس، گام اول برای ثبت نام در بورس، ثبت نام در سامانه سجام است. 

برای ثبت نام در سامانه سجام کلیک کنید.

گام دوم: احراز هویت

گام بعدی برای ثبت نام در بورس احراز هویت است. احراز هویت یک تحول ملی در بازار سرمایه به شمار می‌رود. این امر، می‌تواند به صورت حضوری و غیرحضوری از طریق اپلیکیشن‌های مختلف از جمله سیگنال، آپ و … انجام گیرد. با توجه به غیرحضوری شدن احراز هویت، این امر در کمتر از 10 دقیقه صورت می‌گیرد. همینطور، انجام احراز هویت از طریق سامانه سجام نیز انجام می‌شود. پس از انجام احراز هویت برای ثبت نام در بورس، کد بورسی برای افراد صادر می‌شود. 

* برای انجام احراز هویت از طریق سامانه سجام کلیک کنید. 

گام سوم: دریافت کد بورسی

پس از اتمام مراحل ثبت نام سجام و انجام احراز هویت و تایید آن برای سرمایه گذاری در بورس، کد منحصر به فردی تحت عنوان کد بورسی از طرف شرکت سپرده گذاری مرکزی برای فرد صادر می‌شود. کد بورسی شامل 5 عدد و سه حرف می‌باشد؛ به طور مثال اگر نام خانوادگی شما رضایی باشد کد بورسی شما رضا12345 می‌باشد. کد بورسی نام برده به شماره موبایل ثبت شده در سامانه سجام ارسال شده و پس از دریافت آن می‌توانید با ثبت نام در کارگزاری‌های بورس معاملات خود را انجام دهید. 

* مقاله پیشنهادی: کد بورسی چیست؟ |ثبت نام سجام، احراز هویت و دریافت کد بورسی به صورت{رایگان}

گام چهارم: ثبت نام در کارگزاری بورس

گام چهارم و آخرین گام بعد از دریافت کد بورسی انتخاب یکی از 108 کارگزاری دارای مجوز از سازمان بورس اوراق بهادار می‌باشد. انتخاب کارگزاری مناسب، از مهمترین اقداماتی است که برای یک سرمایه گذاری خوب باید انجام داد. شاید سوال پیش آید که کارگزار کیست؟ در پاسخ باید گفت؛ کارگزار در واقع، واسطه‌ای بین خریدار و فروشنده می‌باشد که با دریافت کارمزد مشخصی، عامل انجام معاملات می‌شود. سرعت انجام معاملات و ارائه خدمات مورد نظر به انتخاب کارگزاری بستگی دارد. 

نکته قابل توجه اینکه، هر شخص مجاز به انتخاب چند کارگزاری به طور همزمان می‌باشد و می‌تواند معاملات خود را در چند کارگزاری انجام دهد. 

* مقاله پیشنهادی: چگونه یک کارگزاری خوب انتخاب کنیم؟

دریافت کد بورسی غیرحضوری و رایگان

برای دریافت کد بورسی رایگان به نکات زیر دقت نمایید:

  1. ارائه شماره حساب بانکی به نام شخص جهت واریز وجه به حسابتان پس از فروش سهام در آینده
  2. ارائه اطلاعات فردی (در اولین فرصت از طرف کارگزاری با شخص، جهت تکمیل ثبت نام تماس گرفته می‌شود)
  3. پس از تکمیل ثبت نام، 2 روز کاری بعد، کد بورسی شما توسط سازمان بورس اوراق بهادار صادر می‌شود و از طرف کارگزاری نام کاربری و رمز عبور ارسال خواهد شد.

نکات مهم درباره دریافت کد بورسی:

  • تمامی معاملات آنلاین در بورس از ساعت 09:00 تا 12:30 انجام می‌گیرد. 
  • قبل از شروع سرمایه گذاری، اطلاعات و دانش خود را افزایش دهید تا از ضررهای پیش رو جلوگیری کنید.

مدارک لازم برای ثبت نام در بورس

پس از انتخاب کارگزاری، برای ثبت نام در آن باید مدارکی را ارائه دهید: 

  • اطلاعات هویتی (نام و نام خانوادگی، کد ملی، تاریخ تولد)
  • اطلاعات فردی (جنسیت، نام پدر، شماره شناسنامه، سری و سریال شناسنامه، محل تولد، محل صدور)
  • اطلاعات ارتباطی (آدرس محل سکونت، شماره ثابت، شماره همراه، کد پستی)
  • اطلاعات شغلی
  • اطلاعات بانکی (نام بانک، شماره حساب، شماره شبا، نوع حساب)

ثبت نام غیرحضوری در بورس 

سرمایه گذاری در بورس یکی از پرسودترین و مفیدترین سرمایه گذاری‌ها در بازارهای مالی به شمار می‌رود. 

برای ثبت نام کارگزاری با تخفیف کارمزد، کلیک کنید
ثبت نام


قبل از اینکه معاملات خود را در بازار سرمایه شروع کنید، ابتدا کسب اطلاعات و آشنایی با بازار بورس از الزامات این سرمایه گذاری می‌باشد. برای این کار، می‌توانید به سایت
tsetmc.com مراجعه کنید و هر روز از ساعت 09:00 تا 12:30 (ساعت معاملات آنلاین در بازار بورس) تابلوی معاملات را مشاهده نمایید و آشنایی لازم را جهت کسب اطلاعات به دست آورید. علاوه بر سایت معرفی شده، سایت codal.ir نیز می‌تواند دانش شما را درباره شرکت‌ها و اطلاعیه‌های آنها بیافزاید. پس از کسب اطلاعات لازم، می‌توانید معاملات خود را در بازار سرمایه آغاز کنید. برای اینکه بدانید بعد از دریافت کد بورسی چه کارهایی باید انجام دهید تا یک سرمایه گذاری موفق داشته باشید کلیک کنید. بعد از دریافت کد بورسی چیکار کنیم؟

* مقاله تکمیلی: 9 سایت کاربردی بورس برای فعالان بازار سرمایه

در صورت فراموشی کد بورسی چه کار باید کرد؟

گاهی ممکن است قدیمی‌ترهای بازار به دلیل کهولت سن و دلایل دیگری، مدت طولانی از کد بورسی خود استفاده نکرده و آن را فراموش کرده باشند. در این مواقع، سازمان بورس، کد بورسی آنها را غیرفعال کرده و ممنوع المعامله می‌کند. اما نگران نباشید! راه‌هایی برای بازیابی کد بورسی وجود دارد که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد. راه‌های بازیابی کد بورسی به شرح زیر می‌باشد:

  1. استعلام کد بورسی از طریق سامانه estelam.ime.co.ir
  2. مراجعه حضوری به شرکت سپرده گذاری مرکزی با در دست داشتن مدارک هویتی
  3. مراجعه حضوری به یکی از دفاتر پیشخوان دولت با در دست داشتن مدارک هویتی 
  4. مراجعه و تماس تلفنی با کارگزاری منتخب

خلاصه مطلب:

فراموش نکنید، روش ثبت نام در بورس و ورود به آن، برای یک سرمایه گذاری موفق نیازمند مهارت و تخصص است. بدون دانش و اطلاعات، سرمایه خود را وارد بازار بورس نکنید. زیرا، جز ضرر و ریسک چیزی برای شما به ارمغان نمی‌آورد. هنگام انجام معاملات احساسی و هیجانی تصمیم نگیرید. بنابراین، ثبت نام در بورس و انجام معاملات در آن مستلزم داشتن دانش و اطلاعات کافی در این زمینه است و شخص باید از مهارت و تخصص کافی برخوردار باشد. 

تیم نظارت همواره پاسخگوی شما در رابطه با ابهامات شما برای انجام معاملات در بورس است. 

 

سوالات متداول

  • برای ثبت نام در بورس چه مدارکی لازمه؟

    برای رسیدن به پاسخ به متن مقاله رجوع کنید.

  • دریافت کد بورسی محدودیت سنی داره؟

    خیر دوست عزیز. برای ورود به بازار سرمایه هیچگونه محدودیتی وجود ندارد

  • ثبت توی کدوم کارگزاری بهتره؟

    برای انتخاب کارگزاری می تونید، یکی از 108 کارگزاری دارای مجوز از سازمان بورس را انتخاب کنید.

  • ثبت نام در سجام رایگانه؟

    ثبت نام در سجام و دریافت کد بورسی به صورت رایگان صورت رایگان انجام می گیرد.

نویسنده: سمانه اطراف
10 آبان 1401
آخرین بروزرسانی: سمانه اطراف
1 سال پیش