آموزش تغییر کارگزاری یا انتقال سهم بین کارگزاری ها به صورت کاملا آنلاین

فهرست مطالب

اولین انتخاب برای کاربرانی که به دنیای بورس وارد می‌شوند، انتخاب یک کارگزاری است. در برخی از مواقع، افراد تازه‌کار به‌دلیل نداشتن اطلاعات کافی، گزینه‌ای را به‌عنوان کارگزاری درنظر می‌گیرند که بعدها از انتخاب آن پشیمان می‌شوند. عوامل مختلف مانند طولانی بودن پروسه ثبت نام یا آگاهی نداشتن از چگونگی تغییر آن، باعث می‌شود که این افراد برای تغییر کارگزاری خود هیچ اقدامی انجام ندهند. اگر شما هم از کارگزاری که انتخاب کرده‌اید راضی نیستید و می‌خواهید آن را تغییر دهید، ادامه این مطلب را مطالعه کنید.

تغییر کارگزاری چه زمانی لازم است؟

در بسیاری از مواقع، سهامدارانی که برای تغییر کارگزاری خود اقدام می‌کنند به‌دنبال امکانات بیشتری هستند. سامانه معاملاتی بهتر و سریعتر، پشتیبانی بهتر، قطعی‌های کمتر، امکان استفاده از حساب پشتیباان، امکان گرفتن اعتبار، نرم‌افزار همراه قدرتمند و مطمئن، تخفیف‌های متنوع، برنامه‌های آموزشی کارگزار برای مشتریان، دردسترس بودن شعبه‌های کارگزاری ازجمله دلایلی هستند که سهامدار را برای تغییر کارگزاری مجاب می‌کنند.

مراحل تغییر کارگزاری

توجه داشته باشید که سهامداران بورس در رابطه با تعداد کارگزاری‌هایی که با آنها کار می‌کنند، با هیچگونه محدودیتی روبه‌رو نیستند. سهامداران می‌توانند در چندین کارگزاری حساب داشته باشند، اما دارایی‌های سهام آنها تنها از طریق کارگزار ناظر به‌فروش می‌رسد. درنتیجه، درصورتی که از خدمات کارگزاری فعلی خود راضی نیستید، به‌راحتی می‌توانید یک کارگزار دیگر که خدمات مناسبی دارد را پیدا کنید و بعد از ثبت نام، دارایی‌های خود را به آن انتقال دهید.

فرآیند دقیق تغییر کارگزاری شامل مراحل زیر می‌شود:

گام اول: انتخاب کارگزاری مناسب

برای اینکه بتوانید بهترین کارگزاری مناسب خودتان را پیدا کنید، بهتر است قبل از جستجو برای گزینه‌های دردسترس، نیازهای خود را لیست کنید. پس از اینکه خواسته‌های خود را تعیین کردید، به وبسایت کارگزاری‌ها مراجعه کنید تا ببینید کدام یک از آنها خدمات بهتر و مشابه با نیازهای شما ارائه می‌دهد. در سایت بورس تهران می‌توانید لیست کارگزاری‌ها را پیدا کنید.

 

گام دوم: ثبت نام در کارگزاری جدید

ثبت نام در کارگزاری‌ها را می‌توان به دو صورت حضوری و آنلاین انجام داد. بسیاری از کارگزاری‌ها امکان ثبت نام غیرحضوری را در وبسیات خود فراهم کرده‌اند. تعداد زیادی از کارگزاری‌ها با دفاتر پیشخوان قرارداد دارند تا شما بتوانید برای تکمیل قرارداد به نزدیک‌ترین دفتر ثبت نام مراجعه کنید. البته، در برخی از کارگزاری‌ها امکان مراجعه نماینده به محل سکونت هم وجود دارد که درمورد این خدمات باید با کارگزاری هماهنگ کنید. پس از امضای قرارداد، ظرف کمتر از یک هفته نام کاربری و رمز عبور برای ورود به سامانه معاملاتی کارگزاری برای شما ایمیل و پیامک می‌شود.همین الان ثبت نام کنید.

البته، این مراحل برای شرایطی است که احراز هویت در سامانه سجام انجام شده باشد. درصورتی که از قبل در این سامانه ثبت نام‌ نکرده‌اید و احراز هویت نشده‌اید، باید قبل از اجرای گام دوم آن را به پایان برسانید.

 

بهترین کارگزاری بورس برای خرید سهام

 

کارگزاری هوشمند رابین

4.1
نظر کارشناسی
ویژگی ها:
ثبت نام با 5 کلیک ! پنل معاملاتی اختصاصی تسویه آنی
ثبت‌ نام سریع در سایت کارگزاری بورس هوشمند رابین
چرا کارگزاری هوشمند رابین را انتخاب کردیم؟

دریافت اعتبار از این کارگزاری تا سقف 1 میلیارد تومان امکان پذیر است. البته بستگی به گردش حساب شما دارد که چقدر درماه خرید و فروش انجام میدهید.

کارگزاری بورس هوشمند رابین سیستم معاملاتی اختصاصی دارد که هم سرعت بالا و هم گرافیک متفاوتی نسبت به سایر کاگزاری‌ها دارد.

یکی از امکانات جالب این کارگزاری تسویه آنی است، یعنی شما میتوانید هرساعتی از شبانه روز درخواست وجه بدید و تا چنددقیقه بعد به حساب بانکیتان واریز شود .


مزایا و معایب
اعطای اعتبار مذاکره‌ای
تسویه آنی
سیستم معاملات اختصاصی
پشتیبانی تلفنی و واتساپ

 

گام سوم: انتقال پول و سهام به کارگزاری جدید

پس از ثبت نام در کارگزاری جدید، نوبت آن است که سهام و دارایی‌های خود را به آن منتقل کنید. برای انتقال پول تنها یک روش وجود دارد، به‌طوریکه شما وجه را از کارگزار فعلی دریافت می‌کنید و به کارگزار جدید پرداخت می‌کنید. این درحالی است که برای انتقال سهام چندین روش وجود دارد.

 

روش‌های انتقال سهام از یک کارگزاری به کارگزاری دیگر

برای انتقال سهام از یک کارگزاری به کارگزاری دیگر، سه روش مختلف وجود دارد:

روش اول: درخواست تغییر کارگزار ناظر از پنل کارگزاری مبدأ

درصورتی‌که در یک کارگزاری حساب دارید و در آن سهام خریده‌اید، اما اکنون تصمیم دارید که سهام خود را به یک کارگزاری جدید منتقل کنید، در قدم اول باید در کارگزاری جدید ثبت نام کرده و پس از دریافت رمز عبور و نام کاربری خود، وارد پنل کاربری خود شوید. سپس، سهام مورد نظر را انتخاب کنید و برروی تغییر کارگزار ناظر ضربه بزنید. پس از اینکه درخواست خود را نهایی کردید، تا بعد از 48 ساعت سهام مورد نظر شما به کارگزاری جدید انتقال داده می‌شود. توجه داشته باشید که این عملیات هیچ هزینه‌ای برای شما نخواهد داشت.

ثبت درخواست تغییر کارگزاری به صورت آنلاین

درخواست تغییر کارگزاری به صورت آنلاین و از پنل کارگزاری یکی از مقرون به صرفه‌ترین و سریع‌ترین راه‌های تغییر کارگزاری است. برای آشنایی کامل و تصویری این روش، مقاله "نحوه تغییر کارگزار ناظر |چگونه به صورت آنلاین کارگزار خود را تغییر دهیم؟" مطالعه کنید.

روش دوم: درخواست تغییر کارگزار ناظر حضوری

روش اولی که برای انتقال سهام کارگزاری توضیح دادیم، به‌صورت آنلاین انجام می‌شود. اما در این روش، نحوه اجرای این فرآیند به‌صورت حضوری را بیان می‌کنیم. شما می‌توانید برای دریافت کد معاملاتی جدید به کارگزاری جدید مراجعه کنید. برگه آخرین سهام را همراه خود داشته باشید تا بتوانید به‌صورت کتبی برای درخواست تغییر کارگزاری خود درخواست دهید.

برای دریافت آخرین برگه سهام دو روش اصلی وجود دارد:

  1. ازطریق درگاه الکترونیکی سهامداران (دارا) به آدرس csdiran.com اقدام کنید.
  2. به کارگزاری که از طریق آن سهام خریداری کرده‌اید مراجعه کنید.

روش سوم: فروش سهم در کارگزاری مبدأ 

آخرین روش برای انتقال سهام به کارگزاری جدید آن است که شما تمام سهام خود را در کارگزاری اول به‌ فروش برسانید و بعد از درخواست دریافت وجه، پول خود را دریافت کنید و آن مبلغ را در کارگزاری جدید واریز کنید. البته، باید بگوییم که این روش نسبت به دو روش قبلی که توضیح دادیم، خیلی مقرون به‌صرفه و عاقلانه به‌نظر نمی‌رسد. چراکه ممکن است در همان بازه‌ای که شما سهام خود را می‌فروشید، قیمت‌ها افزایش پیدا کنند که این موضوع باعث می‌شود از بازار عقب بمانید و فرصت‌ها را از دست بدهید.

تغییر کارگزار ناظر سهام عدالت چگونه است؟

برخی افراد که برای سهام عدالت خود، روش مستقیم را انتخاب کرده‌اند قصد دارند از طریق پنل کارگزاری خود فروش یا نگهداری و به طور کلی مدیریت سهام خود را انجام دهند. در حال حاضر سهام موجود در سهام عدالت قابل انتقال به پرتفوی کارگزاری ها نیست. اما برای این کار به طور کلی باید پس از ثبت نام سجام و احراز هویت، در یک کارگزاری عضو شوید. هر زمان انتقال سهام عدالت به پرتفوی آزاد شد، از پنل کارگزاری درخواست تغییر کارگزاری آنلاین ثبت نمایید.

سامانه مشاهده و فروش سهام عدالت
کلیک کنید

سخن آخر

توجه داشته باشید که تغییر ناظر تنها برای سهم‌هایی که از قبل در پنل کاربری کارگزاری قبلی خریده‌اید و قصد انتقال آنها را دارید کاربرد دارد. برای خرید سهام جدید، هیچ نیازی به درخواست تغییر کارگزار ناظر نیست. همچنین، درصورتی‌که سهام شما افزایش سرمایه داشته یا به شما سهام حق تقدم تعلق گرفته ولی در پرتفوی شما نمایش داده نمی‌شود، می‌توانید از گزینه تغییر کارگزار ناظر برای رفع این مشکل استفاده کنید.

سوالات متداول

  • تغییر کارگزار ناظر سهام عدالت چگونه است؟

    در حال حاضر سهام موجود در سهام عدالت قابل انتقال به پرتفوی کارگزاری ها نیست. اما برای این کار به طور کلی باید پس از ثبت نام سجام و احراز هویت، در یک کارگزاری عضو شوید. هر زمان انتقال سهام عدالت به پرتفوی آزاد شد، از پنل کارگزاری درخواست تغییر کارگزاری آنلاین ثبت نمایید.

  • تغییر کارگزاری چه زمانی لازم است؟

    در بسیاری از مواقع، سهامدارانی که برای تغییر کارگزاری خود اقدام می‌کنند به‌دنبال امکانات بیشتری هستند. سامانه معاملاتی بهتر و سریعتر، پشتیبانی بهتر، قطعی‌های کمتر، امکان استفاده از حساب پشتیباان، امکان گرفتن اعتبار، نرم‌افزار همراه قدرتمند و مطمئن، تخفیف‌های متنوع، برنامه‌های آموزشی کارگزار برای مشتریان، دردسترس بودن شعبه‌های کارگزاری ازجمله دلایلی هستند که سهامدار را برای تغییر کارگزاری مجاب می‌کنند.

نویسنده: عباس زاجکانی
20 آبان 1402
آخرین بروزرسانی: محمد غفاری
5 ماه پیش