• خانه
  • وبلاگ
  • نمادها
  • شرکت ها
  • درباره نظارت
  • ورود

علت ریزش شاخص بورس در 25 فروردین سال 1403

بروزرسانی در25 فروردین 1403
علت ریزش شاخص بورس در 25 فروردین سال 1403
هادی بهرامی؛ کارشناس تحلیل نظارت دات کام: بورس از طریق جذب و به‌ کار انداختن سرمایه‌ های راکد، حجم سرمایه ‌گذاری در جامعه را بالا میبرد و بین عرضه‌ و تقاضا کنندگان بازار سرمایه ارتباط برقرار میکند. در حال حاضر بازار بورس جزو بازار های کم ریسک و ارزنده به حساب می آید؛ اما در چند روز اخیر و بخصوص امروز با توجه به تحرکات بازار های موازی، اقدامات اقتصادی بانک مرکزی و همچنین تنش های سیاسی _ نظامی، شاخص ها و 99 درصد سهم های بورس دچار ریزش شدند که نشانگر تاثیر پذیری بازار های ریسکی از رخداد های اخیر میباشد. هر سرمایه گذار و تحلیلگری باید باید روند و تحرکات بازار منتخب را رصد کرده، داده های مالی را آنالیز کرده و با استفاده از تحلیل های معتبر اقدام به خرید، جابجایی و یا فروش کند.
 

گزارش صورت وضعیت بازار

شاخص کل بورس امروز 25 فروردین ماه 1403، با ریزش 2.4 درصدی به محدوده 2 میلیون و 208 هزار واحد رسیده است که به دنبال آن شاخص هم وزن نیز با ریزش 3.3 درصدی در محدوده 726 هزار واحد قرار دارد. سهام فولاد 4050 واحد، فملی 3150 واحد، شپنا 3100 واحد، شستا 2264 واحد، وبملت 2231 واحد، شبندر 2092 واحد و نوری 1770 واحد بر ریزش شاخص کل بورس تاثیر گذاشتند. سهام ذوب، شپنا، شستا، خودرو، فولاد، وبملت و خگستر به ترتیب، پر تراکنش های بازار امروز بودند. 635 نماد با نوسانات منفی و 27 نماد با نوسانات مثبت روز معاملاتی را به پایان رساندند؛ همچنین ارزش صف فروش عظیمی که در بازار امروز ایجاد شد به مبلغ 707 میلیارد تومان و ارزش صف خرید نیز 30 میلیارد تومان به ثبت رسید.
 

علت ریزش شاخص کل بورس

بازار دلار به دلیل افزایش قیمت اونس طلای جهانی، نرخ تورم و نقدینگی و در چند روز اخیر هم تنش های میان ایران و اسرائیل دچار التهاب شده که به دنبال آن، قیمت انواع طلا نیز رشد چشمگیری داشته است. تنش نظامی ایران و اسرائیل به طور طبیعی بر اقتصاد ایران به خصوص افزایش فزاینده قیمت بازار های پایه و فرار روزافزون سرمایه از بازار های ریسک پذیر اثر منفی دارد. بانک مرکزی با برخی از اقدامات اشتباه مثل حراج ربع سکه با قیمت بسیار بیشتر از ارزش ذاتی و افزایش نرخ بهره بانکی به روند افزایشی نرخ بازار های پایه، تورم ناشی از تحریم، خروج سرمایه از بورس به عنوان مولد سرمایه گذاری و خلق نقدینگی قوت بخشیدند و از یک طرف هم افزایش اونس طلای جهانی و تنش های سیاسی _ نظامی باعث تشدید این روند افزایشی شد که در نهایت میتواند به آسیب های زنجیره ای اقتصاد کشور ختم شود.
 

گزارش جریانات نقدینگی بورس

امروز حدودا 1985 میلیارد تومان پول از بازار سرمایه خارج شده است که 1053 میلیارد تومان آن به صندوق های درآمد ثابت مربوط میشود. ارزش معاملات خرد بازار بورس در 25 فروردین ماه 1403، 6021 میلیارد تومان به ثبت رسید. ارزش کل بازار سهام به 10288 میلیارد تومان رسیده است؛ در حالیکه با سقف تاریخی ارزش بازار 12740 میلیارد تومانی اختلاف 20 درصدی دارد و به لحاظ دلاری هم بازار به کمترین ارزش خود رسیده نزول پیدا کرده است که نشان میدهد ارزش ذاتی بازار بسیار کمتر از نقدینگی (قدرت خرید) و نرخ تورم است. صنعت خودرو با 374 میلیارد تومان، شیمیایی 260 میلیارد تومان، فرآورده های نفتی 168 میلیارد تومان و فلزات اساسی 158 میلیارد تومان خروج پول حقیقی طی یک هفته کاری مواجه شدند که صنعت خودرو و سپس فلزات اساسی بیشترین ارزش معاملات را به ترتیب 700 و 495 میلیارد تومان تجربه کردند.
 

تحلیل تکنیکال شاخص کل بورس

شاخص کل بورس در هفته ای که گذشت، با افت 1.4 درصدی از محدوده 2 میلیون و 238 هزار واحد به 2 میلیون و 208 هزار واحد رسیده است و در حال حاضر بر روی حمایت کوتاه مدتی خود قرار دارد. اگر این حمایت از دست برود، حمایت معتبر بعدی 2 میلیون و 55 هزار واحد در دسترس خواهد بود که تحت هیچ شرایطی نباید شکسته شود؛ در غیر اینصورت ریزش تا آخرین کف اثبات شده 1 میلیون و 940 هزار واحد دور از ذهن نخواهد بود. یک زنجیره واگرایی ماژور هم وجود دارد که قیمت به سقف های ایجاد شده به صورت الگوریتمی، واکنش منفی داده است و انتظار میرود اصلاح بیشتری داشته باشد؛ اما این اصلاح بنظر نمی آید منجر به سقوط شود.

ریزش بورس تا کی ادامه دارد؟

فعلا تنش های سیاسی _ نظامی و برخی اقدامات اقتصادی منجر به اصلاح عمیق شاخص های بورس ایران پس از روند فرسایشی شده است که در صورت آرام شدن اوضاع جهانی و بخصوص ایران، میتوان به آمادگی شاخص کل بورس برای رشد خوب در یکی از حمایت های معتبری که گفته شد امیدوار بود؛ در غیر اینصورت، قیمت طلا، دلار و اقلام افزایش خواهد یافت و بازار بورس نیز به ریزش و رنج خسته کننده خود ادامه خواهد داد.
نظارت دات کام

نظارت دات کام یک پلتفرم آنلاین بررسی و مقایسه نهادهای مالی است. هدف ما کمک به سرمایه گذاران خرد است تا باندکی کاوش بهترین نهاد مالی را برای خود انتخاب کنند.

کلیه حقوق این سایت متعلق به آسیا سرمایه هوشیار (nezarat) می‌باشد.