تاثیرات جنگ بر بورس ایران | ریزش بازار در 26 فروردین 1403

بروزرسانی در19 اردیبهشت 1403
تاثیرات جنگ بر بورس ایران | ریزش بازار در 26 فروردین 1403

هادی بهرامی؛ کارشناس تحلیل نظارت دات کام: بورس از طریق جذب و به‌ کار انداختن سرمایه‌ های راکد، حجم سرمایه ‌گذاری در جامعه را بالا میبرد و بین عرضه‌ و تقاضا کنندگان بازار سرمایه ارتباط برقرار میکند. در حال حاضر بازار بورس جزو بازار های کم ریسک و ارزنده به حساب می آید؛ اما در چند روز اخیر و بخصوص امروز با توجه به تحرکات بازار های موازی، اقدامات اقتصادی بانک مرکزی و همچنین تنش های سیاسی _ نظامی، شاخص ها و 99 درصد سهم های بورس دچار ریزش شدند که نشانگر تاثیر پذیری بازار های ریسکی از رخداد های اخیر میباشد. هر سرمایه گذار و تحلیلگری باید باید روند و تحرکات بازار منتخب را رصد کرده، داده های مالی را آنالیز کرده و با استفاده از تحلیل های معتبر اقدام به خرید، جابجایی و یا فروش کند. در ادامه به گزارش مختصر تحرکات بازار بورس و برخی پیشنهادات مالی در روز 26 فروردین ماه 1403 خواهیم پرداخت.

 

گزارش صورت وضعیت بازار

شاخص کل بورس امروز 26 فروردین ماه 1403، با ریزش 0.5 درصدی به محدوده 2 میلیون و 197 هزار واحد رسیده است که به دنبال آن شاخص هم وزن نیز با ریزش 0.4 درصدی در محدوده 723 هزار واحد قرار دارد. سهام فملی 1574 واحد، فولاد 1557 واحد، فارس 1514 واحد، وغدیر 498 واحد، وبملت 491 واحد، نوری 449 واحد و شپنا 428 واحد بر ریزش شاخص کل بورس تاثیر گذاشتند. سهام فملی، فولاد، ذوب، وبملت، آسیاتک، وغدیر و برکت به ترتیب، پر تراکنش های بازار امروز بودند. 578 نماد با نوسانات منفی و 38 نماد با نوسانات مثبت روز معاملاتی را به پایان رساندند؛ همچنین ارزش صف فروشی که در بازار امروز ایجاد شد به مبلغ 3 هزار و 68 میلیارد تومان و ارزش صف خرید نیز 31 میلیارد تومان به ثبت رسید.

 

تاثیرات جنگ در بورس

طبیعتا بازار بورس هر کشوری از تنش های سیاسی _ نظامی تاثیر زیادی میپذیرد؛ اما اینکه دولت و نهاد های نظارتی چقدر توانایی، برنامه و اختیار جهت مدیریت صحیح بازار و جلوگیری از خروج نقدینگی دارند بسیار مهم تر از خود تنش هاست. در شرایط فعلی هم اگر اسرائیل بخواهد مراکز حساس ما که میتواند جنبه اقتصادی داشته، نظامی باشد و یا حتی بهداشتی درمانی را بزند، اوضاع نابسامانی خواهیم داشت بخصوص ممکن است ریزش عمیقی را از بازار بورس شاهد باشیم. اگر پالایشگاه ها و یا مراکز هسته ای ما مورد هدف قرار بگیرد، ضربه مهلکی به اقتصاد و قدرت نظامی ما وارد خواهد شد.

 

علت ریزش بازار سرمایه

بازار دلار به دلیل افزایش قیمت اونس طلای جهانی، نرخ تورم و نقدینگی و در چند روز اخیر هم تنش های میان ایران و اسرائیل دچار التهاب شده که به دنبال آن، قیمت انواع طلا نیز رشد چشمگیری داشته است. به طور کلی در زمان جنگ، نا آرامی ها و حتی بحران های اقتصادی، بازار های پایه (طلا، دلار و اقلام اساسی) به دلیل خاصیت ریسک گریزی رشد میکنند و در مقابل، دارایی های ریسک پذیر با ریزش و یا حتی سقوط بزرگ مواجه میشوند. در حال حاضر هم بازار بورس ایران به اندازه کافی از شرایط اقتصادی و عدم مدیریت صحیح رنج میبُرد که با افزایش تنش ها و خطرات درگیری بین دو کشور و در نهایت آسیب دیدن کل خاورمیانه، شاخص کل بازار بورس نیز با ریزش بیشتری مواجه شد.

 

در شرایط فعلی چه کار کنیم؟

پیشنهاد ما به سرمایه گذاران و مردم عادی اینست که پرتفوی خود را به گونه از دورنما و به صورت چند بازاری مدیریت کنند و همچنین بر اساس ریسک ها و شرایط توانایی انجام شیفت پول را داشته باشند. با توجه به واکنش مثبت طلا به بحران های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی تحت هر شرایطی بخصوص در بازه زمانی بلند مدت پیشنهاد میشود حداقل 35 درصد و حداکثر 50 درصد از سرمایه را به خرید طلا اختصاص دهید تا تعادل بین دارایی ثابت و دارایی جاری حفظ شود. نگهداری و یا حتی خرید سهام در شرایط فعلی باید بر اساس روحیات و تصمیمات شخصی خود سرمایه گذار باشد؛ اما توصیه ما به شما دوری از هرگونه هیجانات منفی یا مثبت میباشد.

نظارت دات کام
پلتفرم مقایسه و بررسی نهادهای مالی
Enamadlogo-samandehi
کلیه حقوق این سایت متعلق به آسیا سرمایه هوشیار (nezarat) می‌باشد.