تحلیل تکنیکال و بررسی فاندامنتال سهام بوعلی

بروزرسانی در30 اردیبهشت 1403
تحلیل تکنیکال و بررسی فاندامنتال سهام بوعلی

مجتمع پتروشیمی بوعلی سینا در زمینی به مساحت 36 هکتار در شمال غربی خلیج فارس در استان خوزستان و در منطقه ویژه بندر امام خمینی قرار دارد که سومین طرح آروماتیکی ایران میباشد و میتوان گفت با شرکت پتروشیمی نوری رقابت میکند. پتروشیمی بوعلی حلقه اصلی زنجیره تامین برای صنایع پایین دستی در تولید پلیمر ها و شوینده ها در منطقه ویژه بندر امام خمینی میباشد که مخازن ساحلی و قابلیت انتقال محصولات توسط کشتی با ظرفیت بالا در منطقه را داراست و همچنین به آب های آزاد بین المللی با امکانات صادراتی مناسب در منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی دسترسی دارد.

قبل از هر چیزی بهتر است بگوییم، پتروشیمی از اصلی‌ ترین ارکان صنعت نفت بوده و سهام شرکت‌ های فعال در این حوزه جزء پرطرفدار ترین سهم‌ های موجود در بازار سرمایه هستند که بخش مهمی از این محبوبیت به این دلیل است که شرکت‌ های پتروشیمی در میان سهامداران خود، سود نقدی نسبتا زیادی توزیع میکنند و همچنین دلاری محور بودنشان در این شرایط تورمی جذابیت دارد.

وضعیت سودسازی شرکت

شرکت در یکسال مالی 1401 به مبلغ 48 هزار و 524 میلیارد تومان درآمد ناخالص داشته است؛ در حالی که هزینه های اداری و دستمزد به مبلغ 3 هزار و 23 میلیارد تومان، بهای تمام شده به مبلغ 39 هزار و 296 میلیارد تومان و در نهایت، سود خالص به مبلغ 8 هزار و 74 میلیارد تومان به ثبت رسیده است. نرخ رشد جمع درآمدها به میزان 84 درصد، هزینه های مستقیم در فرآیند تولید 85 درصد، هزینه های اداری 88 درصد و سود خالص 121 درصد نسبت به سال 1400 افزایش یافته است که نشان میدهد بهای تمام شده تولید به اندازه فروش، رشد داشته و از لحاظ آینده نگری ممکن است سودآوری شرکت و کنترل هزینه ها در لغزش باشد؛ اما سود خالص با توجه به ارزش سنگینی ارزش بازار، بازار رقابتی و تورم، نرخ رشد خوبی داشته است که با وجود تحریم، مالیات ها و شرایط رقابتی در وضعیت قابل قبولی قرار دارد.

بوعلی در 9 ماهه 1402 چقدر سود ساخت؟

جمع درآمد های شرکت 39 هزار و 92 میلیارد تومان، بهای تمام شده و یا همان هزینه مستقیم تولید به مبلغ 25 هزار و 533 میلیارد تومان، هزینه های اداری 2 هزار و 37 میلیارد تومان و در نهایت، سود خالص آن به مبلغ 10 هزار و 499 میلیارد تومان به ثبت رسیده است که نرخ رشد هر کدام به ترتیب 7، -13، 4 و 82 درصد نسبت به دوره مشابه سال قبل افزایش یافته است و نشان میدهد در صورت های مالی میان دوره ای نیز، شرکت وضعیت نسبتا خوبی دارد و باید خاطر نشان کرد که بهای تمام شده 9 ماهه 1402 نسبت به دوره مشابه سال قبل کاهش یافته است و میتوان برداشت کرد که کنترل هزینه ها صورت گرفته است.

تحلیل تکنیکال بوعلی برای 1403

قیمت سهام بوعلی در آبان ماه 1401 به دنبال رشد بازار توانست با افزایش 305 درصدی از محدوده 2300 تومان به 8300 تومان برسد که پس از ایجاد یک سقف تاریخی (ATH) با 13.5 درصد افت مواجه شده و در حال حاضر در محدوده 7000 تومان قرار دارد. بنظر می آید قیمت تا حمایت معتبر 6300 تومان ریزش بیشتری داشته باشد و با واکنش مثبت به این حمایت و همچنین افزایش تقاضا، تا اهداف 8300 و 10300 تومان صعود کند. در مقابل، اگر حمایت 6300 تومان از دست برود، حمایت معتبر 5600 تومان در دسترس خواهد بود؛ البته با توجه به کشش بازار، شرایط اقتصادی و سطح انتظارات سهامداران بعید بنظر میرسد که حمایت 6300 تومان بخواهد از دست برود؛ زیرا روند فرسایشی و خسته کننده ای را ممکن است شاهد باشیم.


وضعیت تولید شرکت

تولیدات شرکت رفرمیت با اکتان +98، برش سنگین نفتا، برش سبک نفتا، بنزن و گاز مایع میباشد که به ترتیب 39.6، 28.2، 19.8، 10.2 و 2.3 درصد از حجم تولید و فروش را شامل میشوند. شرکت، بنزن را با ظرفیت 180 هزار تن، گاز مایع LPG را با ظرفیت 40 هزار تن، برش سبک نفتا را با ظرفیت 350 هزار تن، برش سنگین نفتا را با ظرفیت 499 هزار تن و در نهایت، ریفرمیت با اکتان +98 را با ظرفیت 700 هزار تن در سال تولید میکند که ریفرمیت با اکتان +98 بیشترین تولید، فروش و درآمد شرکت را شامل میشود. ماده بنزن برای استایرن مونومر، گاز مایع برای خوراک واحد های الفین، برش سبک نفتا برای خوراک واحد های الفین، برش سنگین نفتا برای سوخت، نفت سفید و حلال های صنعتی و ریفرمیت با اکتان +98 برای سوخت یورو4، سوپر و معمولی مصرف میشود. شرکت پتروشیمی بوعلی سینا محصولات خود را در داخل کشور به شرکت های پتروشیمی بندر امام خمینی، شهید تندگویان، امیرکبیر، پارس و کارون ارسال میکند و مقصد صادراتی آن نیز کشور های حوزه خاورمیانه و کشور های آسیای جنوب شرقی میباشد.

ترکیب سهامداران عمده

شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس با مالکیت 8.2 میلیارد به میزان 57.2 درصد از کل 14.35 میلیارد سهم شرکت در جایگاه اول و شرکت صندوق سرمایه گذاری و سبدگردانی خلیج فارس با مالکیت 727 میلیون به میزان 5.1 درصد در جایگاه دوم بزرگ ترین سهامداران شرکت پتروشیمی بوعلی سینا قرار دارند.

نتیجه تحلیل ها

شرکت به لحاظ بنیادی وضعیت خوبی دارد و نرخ رشد اقلام مرتبط با سود قابل قبول هستند که به لحاظ تکنیکال نیز انتظار افت بیشتر قیمت را تا حمایت 6300 تومان و سپس رشد تا اهداف بالاتر داریم. در تحلیل سهم های دلاری محور مرتبط با فلزات و یا مواد شیمیایی باید حساسیت بازدهی قیمت سهم به نرخ اقلام جهانی را نیز مورد بررسی قرار دارد.

سخن پایانی

در تحلیل تکنیکال و بخصوص بنیادی، متریک و معیار های بسیاری مانند نسبت های مالی، نقدینگی، قیمت به درآمد ttm و forward، خالص ارزش دارایی ها NAV و… جهت تحلیل و ارزشگذاری وجود دارد؛ اما نوشتن تمامی آنها از صبر و حوصله کاربران خارج است. پس سعی بر آن بود که به صورت خلاصه وار اما با حساسیت و دقت بیشتر به بررسی موقعیت شرکت پتروشیمی بوعلی سینا از دید بنیادی و تکنیکال به صورت یکجا بپردازیم که البته باید در خرید و فروش سهم های تحلیل شده خود فرد هم تحقیقات و بررسی لازم را داشته باشد.

نظارت دات کام
پلتفرم مقایسه و بررسی نهادهای مالی
Enamadlogo-samandehi
کلیه حقوق این سایت متعلق به آسیا سرمایه هوشیار (nezarat) می‌باشد.