معرفی کف ترین سهام‌ های بنیادی بورس در سال 1403

بروزرسانی در19 اردیبهشت 1403
معرفی کف ترین سهام‌ های بنیادی بورس در سال 1403

هادی بهرامی؛ کارشناس تحلیل نظارت دات کام: بورس اوراق بهادار یک بازار متشکل سرمایه‌ ای است که در آن سهام شرکت‌ های خصوصی و دولتی طبق قانون خاصی خرید و فروش میشود و از سویی محلی برای جمع‌ آوری پس ‌انداز و نقدینگی بخش خصوصی به‌ منظور انجام پروژه ‌های سرمایه‌ گذاری بلند مدت است. بورس از طریق جذب و به‌ کار انداختن سرمایه‌ های راکد، حجم سرمایه ‌گذاری در جامعه را بالا میبرد و بین عرضه‌ و تقاضا کنندگان بازار سرمایه ارتباط برقرار میکند. در حال حاضر بازار بورس جزو بازار های کم ریسک و ارزنده به حساب می آید که با بررسی تکنیکال و بنیاد سهام میتوان فرصت های سرمایه گذاری خوبی بدست آورد. برای سرمایه گذاری حتی برای 10 سال که بلند مدتی به حساب می آید باید روند و تحرکات بازار منتخب را رصد کرده و با استفاده از تحلیل های معتبر اقدام به خرید، جابجایی و یا فروش کنیم.

 

1- سهام گدنا

تحلیل بنیادی: کترینگ دُنا به عنوان بزرگترین کترینگ ریلی کشور در صنعت غذا مشغول به کار است. این کترینگ تهیه غذای قطارهای فدک را بر عهده دارد و سعی دارد بهترین سرویس تهیه غذای ریلی را به مسافران محترم قطارهای فدک ارائه دهد. شرکت ارزش آفرین فدک با مالکیت 6.3 درصد بزرگترین سهامدار گدنا است و پس از آن شرکت ریل پرداز تندر خاورمیانه با مالکیت 5.3 درصد در جایگاه دوم قرار دارد. ارزش بازار سهام گدنا در بورس، مبلغ 1 هزار و 222 میلیارد تومان میباشد که در حال حاضر 14 میلیارد تومان ارزش معاملات دارد. جمع درآمد های شرکت در سال 1401، مبلغ 600 میلیارد تومان شده است که 520 میلیارد تومان از آن صرف بهای تمام شده کالای به فروش رسیده شده است. هزینه های اداری نیز به مبلغ 26 میلیارد تومان و سود خالص شرکت به مبلغ 51 میلیارد تومان میباشد که نسبت به سال گذشته 240 درصد و نسبت به دو سال گذشته 985 درصد افزایش یافته است که نرخ سودسازی بسیار خوبی و رو به رشدی دارد.

تحلیل گدنا فروردین

تحلیل تکنیکال: قیمت سهم در آبان ماه 1401 شروع به رشد کرد و با افزایش 700 درصدی، از 280 تومان به 2200 تومان رسید و پس از ایجاد یه سقف تاریخی ATH دچار ریزش 70 درصدی شد. در حال حاضر بر روی حمایت بسیار قوی 700 تومان قرار دارد که بنظر می آید در آینده سکوی پرتاب قیمت به اهداف بالاتر باشد. قیمت با عبور از 900 تومان میتواند با قدرت بیشتری حرکت کند و به هدف 1600 و 2300 تومان در قدم اول برسد. کف 700 تومان تحت هیچ شرایطی نباید از دست برود؛ در غیراینصورت با رنج منفی و خسته کننده ای در مقیاس بزرگتر اتفاق خواهد افتاد.

 

2- سهام شاروم

تحلیل بنیادی: مواد اولیه مجتمع، اوره آمونیاک، گوگرد و کلروپتاسیم است و آب مورد نیاز آن از دو حلقه چاه در جوار مجتمع تأمین میشود. مجتمع دارای 4 واحد فرآیندی تولید کریستال ملامین، سولفات آمونیم، اسید سولفوریک و سولفات پتاسیم و اسید کلریدریک و سرویس ‌های جانبی تأمین‌ کننده آب، بخار، هوا، نیتروژن، توزیع برق و مخازن است. شرکت گروه سرمایه گذاری و توسعه صنایع پتروشیمی خلیج فارس با مالکیت 36.6 درصد بزرگترین سهامدار شاروم میباشد و پس از آن شرکت ریل پرداز تندر خاورمیانه با مالکیت 5.3 درصد در جایگاه دوم قرار دارد. ارزش بازار سهام شاروم در بورس، مبلغ 2 هزار و 680 میلیارد تومان میباشد که در حال حاضر 3.6 میلیارد تومان ارزش معاملات دارد. جمع درآمد های شرکت در سال 1401، مبلغ 976 میلیارد تومان شده است که 718 میلیارد تومان از آن صرف بهای تمام شده کالای به فروش رسیده شده است. هزینه های اداری نیز به مبلغ 56 میلیارد تومان و سود خالص شرکت به مبلغ 117 میلیارد تومان میباشد که نسبت به سال گذشته 72 درصد و نسبت به دو سال گذشته 178 درصد افزایش یافته است که نرخ رشد خوبی در سودسازی داشته است.

تحلیل تکنیکال: قیمت سهام شاروم در فروردین ماه 1401 شروع به رشد کرد و با افزایش 370 درصدی از آخرین کف 380 تومانی به سقف تاریخی 1825 تومان رسیده است. ریزش اخیر سهم بر خلاف کلیت بازار کمتر از حد تصور بوده است و در حال حاضر بر روی حمایت بسیار قوی قرار دارد که با حفظ این حمایت میتواند در اولین قدم تا هدف 1825 تومان صعود کند. هدف بلند مدت قیمت سهم را محدوده 3644 تومان در نظر گرفته ایم و برای سرمایه گذاری بورسی، در نواحی کم ریسک میتوانیم با استفاده از استراتژی DCA اقدام به خرید پله ای کنیم.

 

3- سهام غدانه

تحلیل بنیادی: این شرکت وابسته به سازمان اقتصادی کوثر، با ظرفیت روغن کشی 500 تن، انواع دانه های روغنی در روز تولید کننده روغن خام و کنجاله از قبیل سویا، کلزا، آفتابگردان و کنجد جهت تامین مواد اولیه کارخانجات تصفیه روغن نباتی و خوراک دام و طیور آبزیان از سال 1390 مشغول به فعالیت میباشد. شرکت سرمایه گذاری توسعه صنعت کوثر صبا با مالکیت 51 درصد بزرگترین سهامدار غدانه است و پس از آن سازمان اقتصادی کوثر با مالکیت 17 درصد در جایگاه دوم قرار دارد. ارزش بازار سهام غدانه در بورس، مبلغ 1 هزار و 134 میلیارد تومان میباشد که در حال حاضر 5.3 میلیارد تومان ارزش معاملات دارد. جمع درآمد های شرکت در سال 1401، مبلغ 1 هزار و 500 میلیارد تومان شده است که 1 هزار و 300 میلیارد تومان از آن صرف بهای تمام شده کالای به فروش رسیده شده است. هزینه های اداری نیز به مبلغ 8.6 میلیارد تومان و سود خالص شرکت به مبلغ 164 میلیارد تومان میباشد که نسبت به سال گذشته 360 درصد و نسبت به دو سال گذشته 1390 درصد افزایش یافته است!

تحلیل غدانه فروردین

تحلیل تکنیکال: قیمت سهم غدانه در تیر ماه 1402 شروع به ریزش کرد و با سقوط 52 درصدی به محدوده 530 تومان رسید و در حال حاضر برای دومین بار به این حمایت قوی واکنش مثبت داده است. عبور از مقاومت 670 تومان به روند صعودی سهم قوت خواهد بخشید و در این صورت اهداف 1100، 1700 و 2800 تومان در دسترس خواهند بود. بنظر می آید در شرایط سخت بازار میتوان بر روی کف 530 تومان حساب باز کرد و تصمیم به سرمایه گذاری، میانگین گیری نقطه خرید و یا جابجایی سهام پرتفوی گرفت.

 

4- سهام حگردش

تحلیل بنیادی: شرکت ریل گردش ایرانیان در حال حاضر در زمینه حمل و نقل ریلی فعالیت میکند و قصد دارد به زودی فعالیت‌ های خود را طبق اساسنامه شرکت، در تمام حوزه‌ های صنعت گردشگری، با ارائه خدمات زنجیره سفر از مبدا تا مقصد ارتقاء دهد. شرکت ریل پرداز نوآفرین با مالکیت 39 درصد بزرگترین سهامدار حگردش است و پس از آن شرکت تجارت و توسعه مهرآفرینان سرآمد با مالکیت 4.5 درصد در جایگاه دوم قرار دارد. ارزش بازار سهام حگردش در بورس، مبلغ 459 میلیارد تومان میباشد که در حال حاضر 1.7 میلیارد تومان ارزش معاملات دارد. جمع درآمد های شرکت در سال 1401، مبلغ 74 میلیارد تومان شده است که 52 میلیارد تومان از آن صرف بهای تمام شده کالای به فروش رسیده شده است. هزینه های اداری نیز به مبلغ 5.5 میلیارد تومان و سود خالص شرکت به مبلغ 16 میلیارد تومان میباشد که نسبت به سال گذشته 220 درصد و نسبت به دو سال گذشته 2522 درصد افزایش یافته است!!

تحلیل سهام حگردش

تحلیل تکنیکال: قیمت سهم در آبان ماه 1401 به دنبال بازار رشد کرد و با افزایش 210 درصدی، از محدوده 195 تومان به سقف تاریخی 610 تومان رسید و پس از آن با ریزش 54 درصدی مواجه شد. در حال حاضر قیمت بر روی حمایت قوی 280 تومان قرار دارد و در صورت حفظ این حمایت تحت هر شرایطی، میتوان انتظار صعود بزرگی از قیمت سهام حگردش داشت. 360، 450 و 610 تومان، به ترتیب اهداف کوچکی هستند که برای قیمت متصور هستیم.

 

5- سهام رافزا

تحلیل بنیادی: رایان هم افزا در سال 1399 به عنوان یک شرکت دانش بنیان ارائه دهنده خدمات نرم‌ افزاری توانست در بازار سهام نیز پذیرفته شود و با همکاری بیش از 150 نیروی متخصص، با نوآوری در راستای بهبود مستمر محصولات و رضایت مشتریان گام بر میدارد. شرکت تامین سرمایه سپهر با مالکیت 32 درصد بزرگترین سهامدار رافزا است و پس از آن شرکت تامین سرمایه نوین با مالکیت 26.5 درصد در جایگاه دوم قرار دارد. ارزش بازار سهام رافزا در بورس، مبلغ 1 هزار و 680 میلیارد تومان میباشد که در حال حاضر 6 میلیارد تومان ارزش معاملات دارد. جمع درآمد های شرکت در سال 1401، مبلغ 255 میلیارد تومان شده است که 105 میلیارد تومان از آن صرف بهای تمام شده کالای به فروش رسیده شده است. هزینه های اداری نیز به مبلغ 26 میلیارد تومان و سود خالص شرکت به مبلغ 91 میلیارد تومان میباشد که نسبت به سال گذشته 11 درصد افزایش و نسبت به دو سال گذشته 22 درصد کاهش یافته است؛ اما در صورت سود و زیان 9 ماهه امسال، 130 میلیارد تومان سود خالص شناسایی شده است که با در نظر گرفتن پوشش سود، مقایسه نرخ رشد هزینه و درآمد و عملکرد مثبت شرکت در دوره مالی جدید، سودی بیش از 116 میلیارد تومانِ دو سال قبل برآورد شده است.

تحلیل سهام رافزا

تحلیل تکنیکال: قیمت سهم در فروردین 1400 با سقوط 71 درصدی از سقف 2100 تومان به 600 تومان رسید و با رشد کلیت بازار توانست 280 درصد بازدهی مثبت داشته باشد و در حال حاضر کمی با مقاومت مهم 2300 تومان فاصله دارد که در صورت عبور از این مقاومت تاریخی و تکمیل الگوی فنجان، رشد خوبی را برای قیمت این سهم در نظر گرفته ایم. اهداف 3000، 4500 و 7000 تومان در دسترس هستند که در صورت رسیدن قیمت به این نواحی باید کمی احتیاط کرد.

 

تحلیل بنیادی و تکنیکال چیست؟

تحلیل بنیادی یا به اصطلاح همان فاندامنتال از طریق ارقام و داده های مالی صورت میگیرد. با استفاده از تحلیل بنیادی میتوانیم وضعیت مالی، سودآوری، محصولات، خدمات، رقبا، چشم‌انداز و… یک شرکت را بررسی کرده و ارزش واقعی سهام آن را محاسبه کنیم. در واقع با کمک تحلیل بنیادی میتوانیم سهامی را که ارزش ذاتی بیشتر از قیمت بازاری در حال معامله دارد شناسایی کنیم و سهام شرکت هایی با موقعیت مالی بهتر را بخریم. تحلیل مالی، تحلیل اقتصادی، تحلیل مدیریتی، تحلیل بازار فروش و تحلیل ریسک که هر کدام جزئیات و روش های تحلیلی خود را دارند.

تحلیل تکنیکال به تحرکات قیمت در نمودار ها میپردازد که با استفاده از تاریخچه قیمتی و سبک های مختلف علم تکنیکال میتوان آینده قیمت را تجزیه و تحلیل کرد. تحلیلگران تکنیکال بر خلاف تحلیلگران بنیادی ارزش ذاتی اوراق بهادار را اندازه‌ گیری نمیکنند؛ بلکه از طریق تحلیل و بررسی نمودارها رفتار آتی قیمت سهام یا شاخص‌ ها را پیش‌ بینی میکنند. اما به یاد داشته باشد برای موفقیت در بازار‌ های مالی علاوه بر دانش تکنیکال باید دانش بنیادی هم فرا گرفت تا بتوان موقعیت یک سهام یا پروژه ای را به صورت کامل بررسی نمود و اقدام به سرمایه گذاری کرد.
تحلیل بنیادی در بازه بلند مدت و تحلیل تکنیکال در بازه کوتاه مدت در اولویت میباشد؛ اما استفاده از هر دو روش به تحلیلگر در شناسایی سهم خوب بسیار کمک میکند. در این بلاگ از نظارت دات کام به تحلیل مختصری از بنیاد 6 سهم مناسب خرید خواهیم پرداخت و نمودار قیمتی آنها را به لحاظ تکنیکالی بررسی خواهیم کرد؛  پس تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

 

سخن پایانی

شرایط اقتصادی و بخصوص بازارهای مالی در سال های اخیر تغییر کرده و کوچکترین اشتباه در تحلیل و انتخاب گزینه های سرمایه گذاری علاوه بر عقب ماندن از نرخ تورم و ارزش زمانی پول، میتواند منجر به ضرر و زیان سنگین و در نهایت نابودی سرمایه شود. پس باید در انتخاب بازار مالی و در نهایت سهم یا پروژه بسیار دقت شود تا بتوانیم بیشترین بازدهی را نسبت به سایر گزینه ها کسب کنیم. در این مقاله سعی بر آن بود که به صورت خلاصه وار اما دقیق، چند مورد از بهترین سهام بورسی را به سرمایه گذاران معرفی کنیم که البته باید در خرید و فروش سهم های معرفی شده خود فرد هم تحقیقات و بررسی لازم را داشته باشد.

نظارت دات کام
پلتفرم مقایسه و بررسی نهادهای مالی
Enamadlogo-samandehi
کلیه حقوق این سایت متعلق به آسیا سرمایه هوشیار (nezarat) می‌باشد.