ورود به هر حوزه تجارت، نیازمند کسب دانش و آگاهی از مفاهیم اولیه آن، زیربنای یک فعالیت تجاری موفق خواهد بود. فعالیت در بازارهای مالی، از جمله فارکس نیز از این قضیه مستثنی نیست و شروع فرایند آموزش فارکس را میتوان قدم اول برای ورود به بازار و آغاز فعالیت سرمایهگذاری، در نظر گرفت.
فعالیت در بازارهای مالی با ریسکهایی همراه است و عدم دانش کافی و آگاهی از بازار هدف، خطرات این فعالیت را چندین برابر افزایش میدهد. چه بسیار سرمایهگذارانی که با رویای کسب ثروت به بازار فارکس قدم گذاشتند و در مدت کوتاهی چیزی جز نا امیدی و از دست دادن سرمایه، عایدشان نشده است.
یک سرمایهگذاری موفق در فارکس بهعلم و مهارت و شناخت بازار نیاز دارد. آموزش و کسب دانش، صرفا به آغاز فعالیت منتهی نمیشود و فعالیت مستمر در بازار فارکس نیازمند مداومت در مهارت آموزی و ارتقا دانش و اطلاعات است. با توجه به اهمیت این موضوع، بران شدیم تا قدم اول در مسیر آشنایی با بازار فارکس را برداریم و مفاهیم و اطلاعات اولیه مورد نیاز برای آغاز فعالیت در این بازار پر سود را بررسی کنیم.
آموزش فارکس مقدماتی
فارکس، بازار جذاب و پرطرفدار بین المللی که در سالهای اخیر به مقصدی رویایی برای تمام افراد تبدیل شده است. درآمد دلاری و سودهای نجومی، کسب ثروت و رویای یک شبه میلیاردر شدن، بسیاری را به سمت این بازار جذب کرده است. سرمایهگذارانی که با هر سطح علم و آگاهی قدم در بازار گذاشته اند و در جستجوی یافتن مفهوم و درک صحیحی از این بازار در تلاشند.
در بدو آشنایی با بازار فارکس، سوالات مشترکی مانند، فارکس چیست؟ ترید فارکس چیست؟ یا تجارت فارکس چیست؟، تریدر فارکس چیست؟، در ذهن مخاطبان شکل میگیرد و همگی تلاش میکنند به تعریف درستی از مفهوم فارکس چیست به زبان ساده، دست یابند. در ادامه با این مفاهیم بیشتر اشنا میشویم.
فارکس چیست؟
فارکس (Forex)، مخفف واژه Foreign Exchange، بزرگترین و پرسودترین بازار مالی جهان، یک بازار الکترونیک بین المللی برای تبادل ارز کشورهای مختلف است. تجارت فارکس که با اصطلاح ترید فارکس تعریف شده است، در بستری انلاین انجام میشود و معاملهگران و تریدرهای فارکس که بخش عمده ای از آنها را بانکها، موسسات مالی و کارگزارن تشکیل میدهند، در این بستر الکترونیک،در حال رقابت برای خرید و فروش ارزها هستند.
گستردگی این بازار، ورود نقدینگی بسیاری را بههمراه داشته و روزانه حجم معاملاتی بالایی در این بازار 24 ساعته، ثبت میشود. به گزارش بانک جهانی، حجم معاملات روزانه بازار فارکس در سال 2022، به رقم 7.5 تریلیون دلار رسید.
بیشتر بدانیم: آموزش گام به گام سرمایهگذاری فارکس
در فارکس چه چیزهایی معامله میشود؟
همانطور که اشاره شد، فارکس بستری آنلاین برای مبادله ارزهای مختلف است. در این بازار ارز هر کشور با یک نماد مشخص نمایش داده میشود و در مقابل ارز دیگر، مبادله میشود و در اصطلاح در بازار فارکس مبادله جفت ارزها انجام میشود.
در واقع برای پاسخ به این سوال، جفت ارز چیست؟، میتوان گفت که ترکیب دو ارز است که به صورت متقابل، معامله میشود. یک تریدر فارکس با توجه به نوسانات نرخ ارز و پیش بینی افزایش یا کاهش ارزش یک ارز در مقابل ارزی دیگر، اقدام به معامله جفت ارزها میکنند.
کارگزاران فارکس، علاوهبر پشتیبانی از جفت ارزهای مختلف، بستری فراهم کرده اند تا معاملهگران بتوانند به فرصتهای سود آور معاملاتی در بازار سهام، شاخصها، اوراق قرضه و کالا نیز دسترسی داشته و از آنها بهرهمند شوند.
انواع جفت ارزها (Currency Pairs) در فارکس
در آغاز فعالیت معاملهگری، برای انتخاب بهترین جفت ارز برای ترید، باید با جفت ارزهای فارکسی اشنا شوید. برای این منظور، در ادامه لیستی از جفت ارزهای فارکسی، ارائه شده است.
-
لیست جفت ارزهای فارکس و فرق میان جفت ارزها
ارز هر کشور در بازار فارکس با یک نماد مشخص ارائه میشود که از سه حرف تشکیل شده است. دو حرف اول معرف کشور و حرف آخر معرف واحد پول آن کشور است. در بازار فارکس بیش از 2300 جفت ارز وجود دارد که ترکیبهای مختلف از تمامی ارزها را در بر میگیرد. اما تریدرهای فارکس در پلتفرمهای معاملاتی در حالت ایده آل تنها به 115 جفت ارز قابل معامله دسترسی دارند.
عواملی مثل حجم معاملات و میزان عرضه و تقاضا برای جفت ارزها باعث دسته بندی انواع جفت ارزها، در دو گروه جفت ارزهای اصلی و جفت ارزهای فرعی شده است.
-
جفت ارزهای اصلی
پرمخاطب ترین جفت ارزها هستند و بهعنوان محرکهای مهم بازار فارکس در نظر گرفته میشوند. جفت ارزهای این گروه بیشترین حجم معاملات بازار فارکس را به خود اختصاص میدهند. 7 جفت ارز اصلی این گروه شامل:
جفت ارز |
نماد |
نام مستعار |
یورو-دلار آمریکا |
EUR/USD |
Fiber |
پوند انگلیس-دلار آمریکا |
GBP/USD |
Cable |
دلار استرالیا-دلار آمریکا |
AUD/USD |
Aussie |
دلار آمریکا-ین ژاپن |
USD/JPY |
Gopher |
دلار آمریکا-فرانک سوئیس |
USD/CHF |
Swissy |
دلار آمریکا-دلار کانادا |
USD/CAD |
Loonie |
دلار نیوزلند-دلار آمریکا |
NZD/USD |
Kiwi |
-
جفت ارزهای فرعی
جفت ارزهای این گروه نسبت به جفت ارزهای اصلی، حجم کمتری از معاملات را به خود اختصاص میدهند ولی در عین حال، معامله و نقدینگی قابل توجهی در این جفت ارزها در گردش است. به طور کلی جفت ارزهایی که از ترکیبهای به جز دلار حاصل شده اند، در این گروه قرار میگیرند.
-
همبستگی جفت ارزها در فارکس
همبستگی، اندازه گیری آماری از نحوه حرکت دو نماد نسبت به یکدیگر است. همبستگی جفت ارزها در فارکس بیان میکند که آیا در یک بازه زمانی خاص، جفت ارزهای مختلف در یک جهت یا در جهتی مخالف هم حرکت میکنند و یا حرکت کاملا تصادفی و بدون ارتباط با هم دارند.
شاید در معامله روی یک جفت ارز این مسئله چندان به چشم نیاید اما زمانی که قصد معامله روی چندین جفت ارز داشته باشید، باید به این نکته توجه کنید که ممکن است تحت تاثیر یکدیگر، حرکت کنند. اهمیت این موضوع از آن جهت است که ممکن است حرکتهای هم جهت یا خلاف جهت جفت ارزها در فارکس، ریسک معاملات را افزایش دهد و در معامله ضرر هنگفتی را متحمل شوید.
سهام (Stocks)
گروهی دیگر از نمادهای قابل معامله برای تریدرهای فارکس، سهام شرکتهای مختلف است. معاملهگران امکان معامله سهم شرکتهایی مانند آمازون و گوگل را دارند.
شاخصها (Indices)
شاخصهایی مثل نزدک، داوجونز و S&P از دیگر نمادهای معاملاتی پر مخاطبی است که معاملهگران میتوانند با شناسایی فرصتهای مناسب معاملاتی، به ثبت سفارش روی آنها اقدام کنند.
اوراق قرضه (Bonds)
ابزار تامین مالی هستند که معمولاً توسط دولت به منظور تامین اعتبار مورد نیاز پروژههای مختلف، در قبال پرداخت مبلغ بهره معین، منتشر میشود. در پلتفرمهای معاملاتی کارگزاران فارکس، معاملهگران به انواع اوراق قرضه دسترسی داشته و میتوانند نسبت به خرید آنها اقدام کنند.
ارزهای دیجیتال (Crypto Currencies)
معاملهگری در فارکس به معاملات جفت ارزها محدود نمیشود. دسترسی به بازار ارزهای دیجیتال و ثبت سفارش روی رمز ارزهای مختلفی مانند بیت کوین، اتریوم، از امکاناتی است که بروکرهای فارکس برای تریدرها فراهم کرده اند.
کالا (Commodity)
بازار کالا از دیگر بازارهای پرمخاطب مالی است. فلزات گرانبها، مانند طلا و نقره، همچنین نمادهای انرژی ، مانند نفت و گاز، در بازار کالا مبادله میشود.
معامله در فارکس
فارکس بازار غیرمتمرکزی برای مبادله جفت ارزها است. در این بازار بروکرها یا کارگزاران، نقش واسطه بین معاملهگر و بازار را بر عهده دارند. معامله در فارکس در پلتفرمهای ارائه شده توسط بروکرها انجام میشود. بهعلاوهبروکرها برای تسهیل فرایند معاملهگری در فارکس، ابزارها و امکانات متنوعی را در اختیار تریدرها قرار میدهند.
معاملهگر با کسب تجربه و مهارت و تعیین معیارهای شخصی خود میتواند به انتخاب روش معامله در فارکس اقدام کند. روشهایی که مطابق با سرمایه و میزان ریسک پذیری شخص تنظیم شده و میتواند سرعت کسب سود را افزایش دهد.
گاهی معاملهگر با شرایطی مواجه میشود که نمیتواند هیجانات خود را کنترل کند. دخالت احساسات در معاملات میتواند نتایج ناخوشایندی بههمراه داشته باشد. در این شرایط ربات معاملهگر فارکس میتواند به کمک معاملهگر آمده و معاملاتی بدون دخالت هیجانات و احساسات انسانی ثبت کند.
ربات معاملهگر فارکس در واقع برنامههای کامپیوتری هستند که بر اساس معیارهای از پیش تعیین شده و تنظیماتی که در برنامه ثبت میشود، در زمانی تعریف شده و با بررسی برقرار بودن شرایطی که در برنامه تعریف شده است، اقدام به ثبت سفارش یا ورود و خروج از معامله میکند.
به سود رسیدن در بازار فارکس
کسب درامد، یکی از انگیزههای قوی در هر فعالیت اقتصادی است. بازار فارکس یکی از پرسود ترین بازارهای مالی است که هر کسی حتی بدون تجربه درآمد از فارکس، به ورود به این بازار وسوسه میشود. معاملهگران با مشاهده سابقه چندین ساله فعالیت فارکس و ارائه بازدههای قابل توجه به فعالان این بازار، دیگر به این سوال که آیا فارکس درآمد زاست؟، فکر نمیکنند و با امید کسب سود ثابت از فارکس، به این دریای عظیم وارد میشوند.
معاملهگران با روشهای متنوعی برای بهرهمندی از فرصتهای سوداور بازار، روبرو میشوند. آشنایی با نحوه سود در بازار فارکس، از جمله اطلاعات لازم برای هر معاملهگری است و بکار بردن آن در معاملات میتواند متوسط سود ماهانه در فارکس را تحت تاثیر قرار دهد.
انواع سفارشات در فارکس
سفارشها، در واقع در خواستهای معاملهگر است که در پلتفرم معاملاتی بروکر ثبت میشود تا در صورت برقراری شرایطی که در درخواست تعیین شده است، معامله اجرا شود. انواع مختلفی از سفارشها معرفی میشود که معاملهگر میتواند بر اساس شرایط و معیارهای خود، میتواند از آنها استفاده کند. بهعلاوه ممکن است تنوع سفارشها در بروکرهای مختلف با هم متفاوت باشد. در ادامه با رایج ترین سفارشها در بازار فارکس آشنا میشویم.
1. سفارش بازاری یا لحظهای (Market order)
سفارشهایی هستند که بر اساس قیمت لحظه ای ،اجرا میشوند. بهعبارت دیگر، این سفارش دستور انجام معامله در بهترین قیمت در لحظه است. در این سفارش با انتخاب دکمه خرید(فروش) سفارش به سرعت بر اساس قیمت جاری، اجرا میشود. البته باید به این نکته توجه داشت که به دلیل شرایط بازار ممکن است قیمت لحظه ای با قیمت ثبت معامله کمی متفاوت باشد.
2. سفارش انتظار (Pending Order)
سفارشهایی که در صورت برقراری شرایط تعیین شده و رسیدن قیمت به رقم مشخص شده، اجرا میشود. در پندینگ اوردرها، شرایط مورد نظر معاملهگر مثه قیمت ورود به معامله، ثبت میشود و سفارش تا زمانی که تمام شرایط ثبت شده در سفارش برقرار شود، در حالت انتظار خواهد ماند.
پندینگ اوردرها به دو صورت سفارشهای لیمیت و سفارشهای استاپ، ثبت میشوند.
-
سفارش محدود (Limit order)
این سفارش برای خرید در قیمتی کمتر از قیمت فعلی یا فروش در قیمتی بیشتر از قیمت فعلی ثبت میشود. زمانی این سفارش اجرا میشود که قیمت به محدوده تعیین شده برسد. در دو حالت Buy limit و Sell limit ثبت میشود.
-
سفارش استاپ (Stop order)
این سفارش زمانی ثبت میشود که معاملهگر قصد دارد به خرید در قیمتی بیشتر از قیمت فعلی و فروش در قیمتی کمتر از قیمت فعلی اقدام کند. با ثبت این سفارش، دستور تا زمانی که قیمت به مقدار تعیین شده نرسد، اجرا نخواهد شد.
Pending order |
Market order |
Sell limit |
Sell |
حساب دمو
حساب آزمایشی یا دمو، نوعی حساب معاملاتی است که معاملهگر میتواند بدون استفاده از پول واقعی، شرایط واقعی بازار را تجربه کند. در واقع میتوان گفت با ساخت حساب دمو فارکس، معاملهگر به معاملات واقعی بازار دسترسی داشته بدون اینکه ریسک از دست دادن سرمایه را تحمل کند.
افتتاح حساب دمو فارکس فقط مخصوص افراد تازه کار نیست. بلکه معاملهگران حرفه ای نیز از این حساب برای آزمایش استراتژیهای جدید معاملاتی خود استفاده میکنند و بدون تحمل ضرر میتوانند به شناسایی و رفع نقاط ضعف استراتژی خود اقدام کنند.
بهعبارت دیگر میتوان گفت بازکردن حساب دمو فارکس، با هدف آشنایی بیشتر و کسب تجربه از شرایط واقعی بازار بدون تحمل فشار از دست دادن سرمایه، انجام میشود. بروکرها می توانند شرایط متفاوتی برای حساب دمو در نظر بگیرند. انواع حساب دمو با توجه به میزان اعتباری که به حساب اختصاص داده میشود یا تعداد نمادهای قابل معامله میتواند متغیر باشد. بهعلاوه حساب دمو متاتریدر در برخی بروکرها که از این پلتفرم پشتیبانی میکنند، در دسترس کاربران قرار دارد.
سشنهای معاملاتی در فارکس
سشنهای معاملاتی، به بازه زمانی اشاره میکنند که معاملات روزانه در یک منطقه جغرافیایی خاص انجام میشود. ساعت سشنهای فارکس، متناسب با بازار مالی و منطقه آن تعریف میشود و زمان آغاز روز معاملاتی در بازار مالی آن منطقه تا بسته شدن بازار را نشان میدهد. بر اساس شرایط منطقه ای تایم سشنهای فارکس از کشوری به کشور دیگر متفاوت است.
اندیکاتور سشنهای فارکس از جمله ابزاری است که معاملهگر میتواند سشن فعال را شناسایی کند. این اندیکاتور ساعات فعالیت بازارهای نیویورک، توکیو، لندن و سیدنی را که بزرگترین مراکز تجارت جهان هستند، نشان میدهد. هر سشن معاملاتی ویژگیهای خاص خود را دارد و بازار تحت تاثیر منطقه فعال تجاری، نوساناتی را تجربه میکند.
با توجه به این که در برخی سشنهای معاملاتی، بیشترین حجم معاملات شکل میگیرد و میتواند بهترین سشن معاملاتی برای فعالیت باشد، این اندیکاتور میتواند سشن جاری معاملاتی را به معاملهگر نشان دهد. علاوهبر پلتفرمهای بروکرهای فارکس، اندیکاتور سشن برای متاتریدر 4 و 5 نیز قابل اجرا است.
بهترین ساعت روز برای معاملات فارکس
بازار فارکس، مراکز مهم تجارت در جهانی را پوشش میدهد. بههمین دلیل ساعت کار فارکس متناسب با آغاز و خاتمه فعالیت این مراکز، تنظیم میشود. این موضوع باعث شده است برخلاف سایر بازارهای مالی، بازار فارکس 24 ساعت شبانه روز، در 5 روز هفته، فعال است. ساعت معاملات فارکس از روز یکشنبه بعدازظهر آغاز و تا پایان روز جمعه ادامه دارد. بهعلاوه ساعت باز شدن بازار فارکس منطبق با با آغاز فعالیت روزانه مرکز سیدنی و ساعت بسته شدن بازار فارکس نیز منطبق با پایان فعالیت بازار نیویورک است.
در بازه زمانی آغاز فعالیت تا ساعت تعطیلی بازار فارکس، در برخی سشنها همپوشانی دو منطقه جغرافیایی اتفاق میافتد. معاملهگران دو منطقه با هم در بازار فعالیت میکنند و طبیعتا حجم معاملات در این بازه زمانی به بالاترین میزان خود میرسد. بهعبارت دیگر میتوان این بازه زمانی را بهترین ساعت برای معاملات فارکس برشمرد.
ساعت بسته شدن بازار فارکس |
ساعت بازشدن بازار فارکس |
سشن معاملاتی |
7:30 pm |
11:30 Am |
لندن |
12:30 Am |
4:30 Pm |
نیویورک |
10:30Am |
2:30 Am |
سیدنی |
11:30Am |
3:30Am |
توکیو |
بهترین روز هفته برای معاملات فارکس
بازار فارکس در 5 روز هفته به صورت 24 ساعته فعال است. اما کدام روز بهترین روز برای معاملات فارکس است؟ بررسی معاملات در روزهای مختلف میتواند در پاسخ به این پرسش موثر باشد. میانگین رنج پیپ در روزهای هفته از جمله معیارهای مورد استفاده در تعیین بهترین روز معاملاتی است. طبیعتاً روزهایی که بیشترین میانگین رنج پیپ را داشته باشند، روز معاملاتی بهتری خواهد بود.
جفت ارز |
یکشنبه |
دوشنبه |
سه شنبه |
چهارشنبه |
پنج شنبه |
جمعه |
EUR/USD |
69 |
109 |
142 |
136 |
145 |
144 |
USD/JPY |
41 |
65 |
82 |
91 |
124 |
98 |
GBP/USD |
73 |
149 |
172 |
152 |
169 |
179 |
USD/CHF |
55 |
84 |
119 |
107 |
104 |
116 |
USD/CAD |
43 |
93 |
112 |
106 |
120 |
125 |
NZD/USD |
28 |
81 |
98 |
87 |
100 |
96 |
AUD/USD |
58 |
84 |
114 |
99 |
115 |
111 |
با توجه به افزایش میانگین رنج پیپ برای جفت ارزهای اصلی در روزهای پایانی هفته، میتوان گفت این روزها، بهترین روزهای معاملاتی فارکس هستند.
مزایای و معایب معاملات در فارکس چیست؟
علی رغم اینکه فعالیت در فارکس آسان به نظر میرسد و بهعنوان یک فعالیت پر سود شناخته شده است، در کنار جذابیتهای خود، دشواریهای بسیاری نیز دارد. گردش نقدینگی بالا، فعالیت 24 ساعته و دسترسی آسان، از عوامل محبوبیت این بازار به شمار میرود. این محبوبیت به حدی است که گاهی باعث نادیده گرفته شدن نقاط ضعف این بازار نیز میشود. در ادامه مزایا و معایب معاملات در فارکس را بررسی میکنیم.
مزایای معاملات در فارکس |
معایب معاملات در فارکس |
هزینههای معاملاتی پایین |
عدم نظارت نهاد مرکزی و ابهام در شفافیت بازار |
انعطاف پذیر در مقابل استایلهای معاملاتی مختلف |
فرایند پیچیده تعیین قیمت |
نقدشوندگی بالا |
ریسک بالای اهرمهای معاملاتی |
سیستمی غیر متمرکز و عدم دخالت نهادهای مختلف |
نیاز به دانش و مهارت بالا و مداومت در یادگیری |
فرصتهای معاملاتی سود آور بیشمار |
نوسانات شدید |
تنوع نمادهای معاملاتی |
|
نیاز به سرمایه اولیه پایین |
|
دسترسی آسان |
فعالیت در بازاری پرسود که هر کس میتواند با سرمایه ای بسیار کم، به راحتی به آن دسترسی داشته باشد، عامل وسوسه کننده ای است که افراد بسیاری را به خود جذب میکند. اما روی بد سکه را نیز باید در نظر داشت، نوسانات شدید و اهرمهای بالا میتوانند ضررهای هنگفتی به سرمایهگذار وارد کنند و نبود سازمان نظارتی مرکزی ممکن است شفافیت بازار را با ابهام روبرو کند.
پیپ در فارکس چیست
پیپ، Price Interest Point، کوچکترین واحد اندازه گیری برای نوسان و تغییرات قیمت جفت ارز است. معاملات جفت ارزها بر اساس تغییرات قیمت یک ارز در مقابل ارز دیگر انجام میشود، از این رو کوچکترین تغییر در قیمت میتواند تعیین کننده سود یا زیان یک معامله باشد.
معمولاً قیمت جفت ارزها در بازار فارکس از یک عدد صحیح و 4 رقم اعشار تشکیل شده است. رقم چهارم اعشاری در قیمت جفت ارز، با نام pip شناخته میشود. بهعنوان مثال جفت ارز EUR USD را در نظر بگیرید. اگر قیمت این جفت ارز از 1.0840 به 1.0845 تغییر کند، در اصطلاح 5 پیپ افزایش قیمت داشته است. اگر در جفت ارز GBP USD قیمت از 1.2698 به 1.2690 برسد، با کاهش 8 پیپ در قیمت مواجه شده است.
محاسبه ارزش پیپ
ارزش یک پیپ بهعوامل متعددی مثل، جفت ارز، نرخ تبدیل جفت ارز و ارزش معامله، بستگی دارد. ارزش هر پیپ برای معاملهگران از آن جهت اهمیت دارد که میتواند میزان سود آوری یا ضرر در معامله را تحت تاثیر قرار دهد. برای محاسبه ارزش یک پیپ میتوان از فرمول زیر استفاده کرد:
Pip value= (1 pip/exchange rate)* lot size
بهعنوان مثال در معامله روی جفت ارز USD CAD، با حجم استاندارد، و نرخ تبدیل 1.2829، ارزش یک پیپ 7.79 دلار خواهد بود.
ارزش یک پیپ= (0.0001/1.2829)*100000=7.79 دلار
به این معنا که با پرداخت 100000 دلار آمریکا در ازای خرید دلار کانادا، افزایش 1 پیپ در قیمت، به سود 7.79 دلاری منجر میشود.
لات و لوریج در فارکس چیست؟
لات (LOT): در هر معامله ای لازم است مشخص کنید قصد معامله روی چه مقدار جفت ارز را دارید. در بازار فارکس تعداد واحدهای جفت ارزی که خرید و فروش میشود با مفهوم لات (lot) معرفی میشود. بهعبارت دیگر لات واحد اندازه گیری حجم معاملات در بازار فارکس است.
هر لات به طور استاندارد معادل 100000 واحد دلار آمریکا است. این رقم قابل توجهی است و تمام فعالان بازار فارکس سرمایه ای به این مبلغ در اختیار ندارند. برای ایجاد شرایط مطلوب و استفاده همگانی از فضای بازار فارکس، مقادیر کوچکتری از این مقدار استاندارد نیز در دسترس است. در حال حاضر 0.01 لات، کوچکترین حجمی است که در معاملات فارکس قابل استفاده است.
مقدار واحد |
Lot |
100000 |
Standard |
10000 |
Mini |
1000 |
Micro |
100 |
Nano |
لوریج(Leverage): اصطلاحی رایج و پرطرفدار در بازار فارکس است. اما لوریج یا اهرم در فارکس چیست؟
ممکن است گاهی با شرایطی روبرو شده اید که بهعلت کمبود سرمایه، از ورود به یک فرایند تجاری، جاماندهاید، یا در یک معامله سود آور، عایدی کمتری داشتید.
اهرم یا لوریج ابزاری است که با استفاده از آن میتوان با مبلغی مازاد بر سرمایه واقعی، به مبادله اقدام کرد. در واقع معاملهگر این مبلغ را از بروکر وام میگیرد و برای افزایش حجم معاملات یا تعداد معاملات خود استفاده میکند. بروکرهای مختلف، اهرم با اندازه متنوعی را در دسترس کاربران خود قرار میدهند.
استفاده از اهرم میتواند به سودی چندین برابری در معاملات منجر شود. اما این در شرایطی است که معاملات مطابق پیش بینی پیش رود. زمانی که پیش بینیها، مطابق انتظار پیش نرود و روندی خلاف جهت را پیش گیرد؛ در این صورت میتواند ضرری هنگفت را به معاملهگر تحمیل کند. بههمین دلیل استفاده از اهرم نیازمند بررسی و دقت بالایی است.
مارجین در فارکس چیست؟
مارجین در واقع نشان دهنده مبلغی از سرمایه است که در یک معامله درگیر شده است. این مبلغ تا زمانی که معامله باز است، در حساب بلوکه میشود و در سایر معاملات قابل استفاده نیست. زمانی که معاملهگر در معامله ای از اهرم استفاده میکند، بروکر متناسب با اندازه معامله و اهرم بکار رفته، اعتباری به حساب اختصاص میدهد.
بیشتر بدانیم: 20 اصطلاح کاربردی بازار فارکس که هر تریدری باید بداند.
اصطلاحات مارجین در متاتریدر 4 و 5
اگر شما هم از کاربران متاتریدر باشید، زمان استفاده از این پلتفرم با اصطلاحاتی مثل مارجین لول و مارجین ازاد روبرو شده اید.
مانده مبلغی که در حساب آزاد است و میتوان از آن برای ورود به معاملات دیگر از آن استفاده شود، در اصطلاح مارجین ازاد گفته میشود و تا زمانی که وارد پوزیشن جدیدی نشوید، این مبلغ در دسترس خواهد بود. این روند ادامه دارد تا زمانی که ضررهای تحمیل شده از سطح اعتباری که بروکر به حساب اختصاص داده است، کمتر باشد. اگر مقدار ضررها از اعتبار حساب بیشتر شود، در اصطلاح با وضعیت مارجین کال، روبرو میشود. در این شرایط برای خروج از کال مارجین باید به شارژ حساب یا بستن معاملات اقدام کند.
مارجین لول درصد مانده اعتباری است که به حساب تعلق گرفته است. در واقع مقدار وجود در دسترس برای استفاده را نشان می دهد. هر چه سطح مارجین بالاتر باشد، مارجین آزاد بیشتری برای معامله در دسترس دارید. برعکس هرچه سطح مارجین کمتر باشد، مقدار نقدینگی موجود برای معامله کمتر است و این جایی است که یک حساب ممکن است در معرض مارجین کال قرار گیرد.
چگونه در فارکس کال مارجین نشویم
در وضعیت کال مارجین، معاملهگر سرمایه خود را از دست داده و اعتباری برای ادامه معاملات ندارد. این وضعیت زمانی ایجاد میشود که معاملهگر امیدواری نادرسی به معاملات ضررده داشته و به موقع از انها خارج نمیشود. ممکن است در اثر استفاده از اهرم بالا در معاملات، با ضررهای هنگفتی مواجه میشود. مدیریت سرمایه به درستی در حساب وی اعمال نشده یا در معاملات از حد ضرر استفاده نکرده است. تمامی این شرایط میتواند معاملهگر را با وضعیت کال مارجین روبرو کند.
با تمام این شرایط، رعایت چند نکته میتواند احتمال بروز وضعیت مارجین کال را کاهش دهد.
- قبل از ورود به معامله، نماد معاملاتی را به دقت بررسی کرده و با رفتار ان در شرایط مختلف بازار آشنا شوید.
- رویدادهای موثر بر بازار را پیگیری کنید و در زمان وقوع آنها مدیریت صحیحی برای معاملات خود داشته باشید..
- در استفاده از لوریج، حساب شده عمل کنید و در شرایط ناپایدار با اهرمهای سنگین وارد معامله نشوید.
- به منظور جلوگیری از ضررهای هنگفت در معاملات از حد ضرر استفاده کنید.
- پیوست حساب خود را تحت کنترل داشته باشید و معاملات را نظارت کنید.
بروکر مارکت میکر و بروکر NDD فارکس چیست؟
بروکرها، موسسات خدمات مالی هستند که بهعنوان واسطه بین بازار و سرمایهگذار عمل میکند. افتتاح حساب معاملاتی در بروکر از قدمهای ابتدایی فعالیت در بازار فارکس است. با استفاده از پلتفرمهای معاملاتی که توسط بروکر ارائه میشود، معاملهگر میتواند به رصد بازار و ثبت سفارش اقدام کنند.
در مرحله جستجوی بروکر برای افتتاح حساب، با دو گروه بروکر روبرو خواهید شد. بروکرهای مارکت میکر و بروکر NDD. در ادامه این دو گروه بروکر را بررسی میکنیم.
بروکر مارکت میکر
بازارسازان، بهعنوان ابزار ارتباطی بین بازار و مشتری عمل میکنند و در تلاشند تا مشتریان معاملاتی با سرعت بیشتر و کارآمدتر را تجربه کنند. اسپرد و ارائه نقدینگی به مشتریان، منبع درامد این بروکرها به شمار میرود.
مارکت میکرها، با ایفای نقش مقابل سفارش مشتری، سفارشهای خرید و فروش را پر میکند و به این ترتیب بازاری برای مشتری ایجاد میکند.
بازارسازان، قبل از اینکه خود طرف مقابل سفارشات را بهعهده بگیرند، برای اجرای سفارش، به دنبال مورد مشابه در بین درخواستهای سایر مشتریان هستند و یا به سفارش را به ارائه دهندگان نقدینگی خود ارجاع میدهند. در این صورت خود به دریافت کارمزد اکتفا کرده و خود را درگیر ریسکهای احتمالی نمیکنند. تنها زمانی نقش مقابل سفارشات را بهعهده میگیرند که درخواست مشابهی یافت نشود.
بروکر NDD
بروکرهای بدون میز معاملاتی، در تلاشند بین دو سفارش مشابه ارتباط برقرار کنند. برای این منظور از یک سیستم پردازش مستقیم (STP) یا یک شبکه ارتباطات الکترونیکی (ECN) استفاده میکنند. بروکرهای STP سفارش مشتریان را به تعدادی از ارائه دهندگان نقدینگی مرتبط میکنند. هر ارائه دهنده پیشنهادهای قیمت متنوعی دارد و بروکر این قیمتها را از بهترین پیشنهاد به بدترین آنها مرتب میکند و درصدی کارمزد به ان اضافه میکنند. بههمین دلیل در بیشتر بروکرهای STP اسپرد متغیر استفاده میشود.
بروکرهای ECN این امکان را فراهم میکنند تا مشتریان با هم مرتبط شوند. بهعلاوه مشتریان میتوانند به نمایی کاملی از بازار دسترسی داشته باشند. این بروکرها به جای دریافت اسپرد، با دریافت کمیسیون کسب درآمد میکنند.
اسپرد در فارکس چیست؟
معاملات در بازار فارکس شامل مبادله یک ارز در مقابل ارز دیگر است، ارزش یک ارز در مقابل ارز دیگر، عامل اصلی در اجرای این معامله است. سفارشها در بازار فارکس بر اساس دو قیمت شکل میگیرد، قیمت درخواست کنند یا خریدار و قیمت فروشنده (Ask & Bid).
Ask قیمتی است که بازار مایل به خرید ارز است و bid قیمتی است که بازار مایل به فروش آن است. طبیعتاً این دو قیمت با هم برابر نیستند. در واقع تفاوت بین قیمت خرید و فروش، اسپرد را شکل میدهد. اسپرد هزینه ای است که معاملهگر برای اجرای سفارشات خود میپردازد. در واقع بروکر برای ارائه خدمات خود به معاملهگر این مبلغ را روی قیمت خرید و فروش دریافت میکند.
1.کاربرد اسپرد چیست؟
بروکر نهاد مالی است که خدماتی را به فعالان بازار ارائه میدهد. بهعلاوهبا پذیرش مسئولیت هماهنگی بین سفارشهای خرید و فروش، ریسک معاملاتی را به خود منتقل میکند. اسپرد برای جبران این ریسک و دریافت حق الزحمه ارائه خدمات به مشتریان، مبلغ اسپرد را روی معاملات کاربران خود محاسبه و از حساب آنها کسر میکند. در واقع اسپرد یکی از منابع درآمدی بروکر در ازای ارائه خدمات به مشتریان است.
2.مثالی از نحوه محاسبه اسپرد در فارکس
اسپرد از تفاوت قیمت خرید و فروش حاصل میشود. فرض کنید در معامله GBPUSD، قیمت خرید و فروش پیشنهادی در پلتفرم معاملاتی بروکر به ترتیب 1.2634-1.2631 نمایش داده میشود. در این معامله رقم اسپرد، 1.2634-1.2631=0.0003 است که بر اساس اندازه معامله محاسبه و از مبلغ معامله برداشت میشود.
بسته به جفت ارز مورد معامله و شرایط بازار، اسپرد میتواند زیاد یا کم باشد. این مبلغ گاهی حتی سودآوری معامله را نیز تحت تاثیر قرار میدهد. بههمین دلیل معاملهگر قبل از انجام معامله باید به رقم اسپرد توجه کامل داشته باشد.
3.چگونه مقدار اسپرد معاملات خود را مدیریت کرده و به حداقل برسانیم؟
اسپرد بهعنوان یک هزینه تحمیلی بر معاملات میتواند بر میزان سود حاصل از معاملات تاثیر گذار باشد. به طوری که گاهی مبلغ آن به حدی است که معامله با ضرر همراه میشود. البته رقم اسپرد برای معاملهگران بلند مدت شاید چندان چشمگیر نباشد اما این رقم برای اسکالپرها که معاملات زیادی را در بازه زمانی کوتاه انجام میدهند، میتواند قابل توجه باشد. بههمین دلیل این موضوع مهم است که اقداماتی در جهت کاهش اسپرد انجام شود.
- رقم اسپرد در بروکرها یکسان نیست. در اولین قدم بروکری مناسب را انتخاب کنید. امتیازات و هزینههای هر بروکر را به دقت بررسی کنید و البته مراقب وعدههای وسوسه کننده هم باشید.
- زمان معاملات خود را متناسب با ساعاتی تنظیم کنید که بازار حجم معاملاتی بالایی دارد و نقدینگی بسیاری در آن در گردش است. در این ساعات معمولاً اسپردها به کمترین میزان خود میرسد.
- از سفارشهای محدود (Limit Order) استفاده کنید. این سفارشها میتواند در کاهش اسپرد نقش موثری داشته باشند. در سفارشهای محدود میتوانید درخواست خود را در قیمتی بهتر از قیمت بازار ثبت کنید یا با اعمال رقم اسپرد، قیمت درخواستی خود را ثبت کنید.
- تا حد ممکن از معاملات جفت ارزهای ناشناخته و با نقدینگی پایین دوری کنید. این جفت ارزها به دلیل حجم معاملاتی پایین و نقدینگی کم، اسپردهای بالای دارند.
- رویدادهای اقتصادی را فراموش نکنید. رویدادهای اقتصادی میتوانند روی تغییر مبلغ اسپرد تاثیر گذار باشند. گاهی با انتشار یک گزارش اقتصادی، در اثر هیجانات معاملهگران ممکن است اسپرد افزایش یابد.
4 انواع اسپرد در بازارهای مالی
بسته به نوع بروکر و سیاستهای ان، با انواع متنوعی از اسپرد روبرو خواهید شد. در یک دسته بندی کلی، اسپرد در دو گروه ثابت و متغیر تعریف میشود. اسپرد ثابت بیشتر در بروکرهای مارکت میکر مشاهده میشود در حالیکه بروکرهای NDD بیشتر از اسپردهای متغیر استفاده میکنند.
محاسبه اسپرد ثابت با رقمی مشخص انجام میشود و شرایط بازار تغییر در آن ایجاد نخواهد کرد. بازار، چه هیجانی و پر نوسان باشد، چه آرام و بی حرکت این رقم ثابت است. برای بروکرهای بازار ساز که توانایی کنترل قیمتهای پیشنهادی به مشتریان را دارند، استفاده از اسپرد ثابت برای این بروکرها میتواند مفید باشد.
اسپرد متغیر، وابسته به تغییرات قیمت خرید و فروش، مدام در حال تغییر است. از آنجا که بروکرهای NDD قیمتهای متنوعی را از ارائه دهندگان نقدینگی دریافت میکنند و بدون دخالت به طرف دیگر معامله منتقل میکنند، کنترلی بر اسپردها ندارند و در این بروکرها اسپرد تحت تاثیر عرضه و تقاضا و نوسانات بازار افزایش یا کاهش مییابد. بهعلاوه در این حالت رویدادهای اقتصادی نیز میتواند در تغییر اسپرد تاثیر گذار باشد.
بروکرهای کلاهبردار فارکس را بشناسیم
جذابیتهای بازار فارکس تنها نظر سرمایهگذاران را به خود جلب نکرده است. بلکه به بازاری پر بار برای افراد سودجو و کلاهبردار نیز فراهم کرده است. در عین حال فناوریهای پیشرفته و گسترش رسانههای اجتماعی، شناسایی فعالیتهای کلاهبرداری را حتی برای افراد باتجربه نیز دشوار کرده است. بههمین دلیل برای اجتناب از گرفتاری در دام کلاهبرداران، نکاتی را در نظر داشته باشید.
- نداشتن مجوز میتواند یکی از دلایل فعالیت غیرقانونی بروکر باشد.
- پیشنهاد شرکت در باینری اپشنها، پیش بینی قیمت، ممکن است با هدف کلاهبرداری و برداشت سرمایه از حساب در قالب یک باینری آپشن باشد.
- گاهی کلاهبرداران با جعل هویت برندهای واقعی و استفاده از ایمیل و وب سایت جعلی، سعی در فریب سرمایهگذاران دارند.
- رسانههای اجتماعی مرکزی قوی برای تبلیغات جعلی کلاهبرداران است تا پروژههای دروغین را به مشتریان عرضه کنند.
- پیشنهاد وسوسه کننده و سیگنالهای سود ده، همیشه به درآمد منتهی نمیشود. این قبیل پیشنهادها میتواند از جانب افراد سودجو مطرح شده باشد.
- کپی تریدینگ، ممکن است یکی از ابزارهای مورد استفاده بروکرهای کلاهبردار برای خالی کردن حساب شما باشد.
چگونه حساب معاملاتی فارکس باز کنیم؟
پس از آشنایی با فارکس و شناسایی بروکرها، مرحله بعدی افتتاح حساب معاملاتی است. پس از افتتاح حساب و شارژ آن، میتوانید از امکانات پلتفرم معاملاتی بروکر استفاده کرده و فعالیت تجاری خود را بازار فارکس آغاز کنید. افتتاح حساب فرایند چندان پیچیده نیست و اکثر بروکرها امکان افتتاح حساب آنلاین را برای مشتریان خود فراهم کرده اند. با مطالعه مقاله چگونه در فارکس حساب باز کنیم؟ با فرایند افتتاح حساب معاملاتی آشنا خواهید شد.
آشنایی با انواع تحلیل در فارکس
بررسی و تحلیل، جزئی جدانشدنی از فعالیت معاملاتی در بازار فارکس است. تجزیه و تحلیل ابزاری برای بررسی تغییرات قیمت جفت ارزها و تاثیر عوامل مختلف روی نوسانات قیمت آنها است. فعالیت مستمر در این بازار پر تلاطم، نیازمند حرکتی هوشمندانه است و ابزارهای تحلیلی میتواند در این راه کمک موثری داشته باشد.
بررسی روند قیمت در بازار فارکس فقط به یک گروه خاص محدود نمیشود بلکه تمام سرمایهگذاران خرد و نهادی با استفاده از تحلیلهای دقیق، بررسی روند گذشته و برخورد بازار با شرایط گوناگون، احتمالات ممکن را برای روند جاری و آتی بازار پیش بینی میکنند.
معاملهگران برای پیش بینی حرکات بازار و تحلیل روندها از روشهای مختلفی متناسب با شخصیت و سبک معاملاتی خود، استفاده میکنند. تجزیه تحلیل بنیادی، تحلیل تکنیکال و تحلیل احساسات معاملهگران سه تکنیک رایج مورد استفاده در بررسی حرکات بازار است.
تحلیل تکنیکال در فارکس چیست؟
تحلیل تکنیکال (Technical) یکی از پرکاربردترین روشهای تحلیل در بین معاملهگران است. در تحلیل تکنیکال، الگوهای تاریخی قیمت، برای تعیین بهترین زمان و مکان ورود یا خروج از معامله، مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار میگیرد.
تحلیلگران تکنیکال بر این باورند که با بررسیهای تاریخی میتوانند الگوهایی را شناسایی کند که آنها را در پیش بینی رفتار آینده بازار، راهنمایی کند. در این روش با بررسی حرکات قیمت در بازههای زمانی مختلف، سرنخهایی درباره سطوح پنهانی عرضه و تقاضا، بدست میاید.
اندیکاتورهای ابزارهایی هستند که میتوانند در فرایند تحلیل تکنیکال موثر باشند و روند بررسیها را برای معاملهگران تسهیل کنند. بررسی حمایت و مقاومت، خطوط روند، نمودارهای شمعی، اصلاحات فیبوناچی، تحلیل امواج الیوت و اندیکاتورهای مومنتوم و نوسانگر، از جمله ابزارهایی است که توسط تکنیکالیستها استفاده میشود.
تحلیل فاندامنتال در فارکس چیست؟
تحلیل بنیادی (Fundamental)بیشتر حول محور بررسی عوامل کلان اقتصادی، بر حرکات بازار میچرخد. در واقع این روش تکنیکی برای بررسی تاثیر عوامل اقتصادی بر بازار است. این تکنیک میتواند برای تصمیم گیری به انجام معاملات و همچنین برای تعیین ارزش منصفانه جفت ارز، میتواند مفید واقع شود.
نرخ بهره، تولید ناخالص داخلی، تورم، تولید، شاخصهای رشد اقتصادی، از عواملی است که میتواند حرکات بازار را تحت تاثیر قرار دهد و معاملهگران با بررسی این شاخصها میتوانند تصمیماتی اگاهانه تر اتخاذ کنند.
بررسی تصمیمات و سیاستهای بانک مرکزی، گزارشهای شاخصهای اقتصادی، تغییرات نرخ بهره، رویدادهای ژئوپولیتیک از جمله عواملی است که تحلیل کاران بنیادی مد نظر قرار میدهند و با بررسی آنها، برای روند آتی بازار احتمالاتی را مد نظر قرار میدهند.
تحلیل احساسات معاملهگران در فارکس
بسیاری از حرکات بازار فارکس تحت تاثیر هیجانات و احساسات معاملهگران در شرایط مختلف شکل میگیرد. بههمین دلیل تجزیه و تحلیل احساسات معاملهگران (Sentiment) را میتواند یکی دیگر از تکنیکهای مفید در معاملهگری دانست. در واقع میتوان یکی از عوامل تاثیر گذار بر حرکت بازار را اتفاق نظر اکثریت معاملهگران نسبت به آن حرکت دانست.
می توان گفت تحلیل احساسات، روشی برای سنجش رفتار مردم نسبت به یک موضوع است. بهعنوان یک معاملهگر لازم است با تحلیل احساسات آشنا باشیم تا بتوانیم در بازار از این روش در جهت کسب سود بیشتر استفاده کنیم. این روش تحلیل میتواند کمک مفیدی در پیش بینی روندهای آتی بازار باشد.
گزارشهای COT که توسط کمیسیون معاملات آتی کالا (CFTC) منتشر میشود، گزارشهای آماری بروکرها از درصد معاملات بلند مدت و کوتاه مدت، گزارشهایی از اندازه گیری موقعیتهای باز بازارهای اتی، از جمله ابزارهایی است که در تجزیه و تحلیل احساسات معاملهگران، استفاده میشود.
بهترین نوع تحلیل در فارکس کدام است؟
انتخاب بهترین نوع تحلیل تا حد زیادی بستگی به شخصیت و سبک معاملاتی معاملهگر دارد. برخی از معاملهگران ترجیح میدهند فقط بر یک نوع تکنیک تحلیلی متمرکز شوند و برخی دیگر بر ترکیب تکنیکها معتقدند. عده ای با بررسی نمودارها و روندهای گذشته به نتیجه مطلوب میرسند و عده ای دیگر با تمرکز بر اصول بازار، معاملات سودآوری را تجربه میکنند و گروهی به شدت بر احساسات بازار اعتقاد دارند.
طبیعتاً تکنیکی که عوامل مختلف را مد نظر قرار میدهد، میتواند تصمیم گیریهای آگاهانه تری را به دنبال داشته باشد. با تحلیل بنیادی روندهای بلند مدت بازارشناسایی میشود. با استفاده از تحلیل تکنیکال نقاط ورود و خروج ایده آل در معاملات را میتوان تعیین کرد. بررسی احساسات بازار قبل از ورود به معامله نیز میتواند معامله ای سود آور را به ارمغان آورد یا از ضررهای احتمالی جلوگیری کند.
انواع نمودار در فارکس
نمودارها نمایی بصری از حرکات قیمت در یک بازه زمانی معین را فراهم میکنند و بهعنوان ابزار کمکی برای بررسی رفتار تاریخی قیمت استفاده میشوند. تحلیلگران تکنیکال و دی تریدرها، با استفاده از نمودار، روندها و الگوهای مختلفی را شناسایی میکنند که با استفاده از آنها نشانههایی از برگشت روند یا ادامه آن، نقاط ورود و خروج را تعیین کنند. نکته اصلی استفاده از نمودارها این است که بتوانیم حرکتهای بزرگ قیمت را قبل از وقوع شناسایی کرده و آنها را به نفع خود استفاده کنیم.
در بازار فارکس، نمودارهای خطی، میله و شمعی، سه نوع از محبوب ترین نمودارها هستند.
نمودار خطی: ساده ترین نوع نمودار است. از مجموعه ای از نقاط تشکیل شده که بههم متصل شده اند. محصول نهایی، خطی ممتد است که از سمت چپ به سمت راست حرکت میکند و صعود و نزولهای قیمت را نشان میهد.
نمودار میله ای: رفتار دوره ای یک جفت ارز را نشان میدهد. بر خلاف نمودار میله ای، از چهار نقطه تشکیل شده است، نقطه آغاز (O)، بیشترین قیمت (H)، کمترین قیمت (L) و قیمت پایانی (C). از نمودار میله نه تنها برای شناسایی جهت بازار استفاده میشود بلکه برای مطالعه دقیق حرکات دوره ای قیمت نیز میتوان از آن بهره برد.
نمودار کندل استیک: کندلهای ژاپنی، از دیگر نمودارهای پر استفاده در تحلیل تکنیکال است. نمودار کندل استیک مانند نمودار میله نشان دهنده محدوده معاملاتی جفت ارز و تمایلات صعودی یا نزولی بودن قیمت است. اما اطلاعاتی فراتر از آن فراهم میکنند. در این نمودار بدنه و دنبالههای هر شمع و الگوهایی که تشکیل میدهد، بسیار مورد توجه است و استراتژیهای معاملاتی بسیاری را شکل میدهد.
سخن پایانی
بازار فارکس، بزرگترین و پرسودترین بازار غیرمتمرکز بین المللی بوده و روزانه نقدینگی قابل توجهی در این بازار در گردش است. دسترسی آسان، سرمایه اولیه کم و البته بازدهی بالا از جذابیتهای این بازار است که نظر سرمایهگذاران بسیار را به خود جلب کرده است.
دانش، مهارت و تجربه، در این بازار از ملزومات اساسی فعالیت است، به طوریه که بدون آگاهی و اطلاعات لازم چیزی به جز ضررهای هنگفت، برای معاملهگر بههمراه نخواهد داشت. آموزش و تجربه تنها محدود به زمان ورود به بازار نمیشود و علاقه مندان به این بازار باید همراه با فعالیت خود برای ارتقای دانش نیز تلاش کنند.
بهعلاوه شناخت جنبههای مختلف بازار و بهبود مهارت، نه تنها میتواند فعالیت معاملاتی پرسودی برای معاملهگر به ارمغان آورد بلکه در شناسایی فعالیتهای کلاهبرداری نیز تاثیر به سزایی دارد.
شناخت روشهای تحلیلی مختلف در شناسایی و پیش بینی روندهای آتی بازار موثر خواهد بود و معاملهگران با استفاده از ابزارهای تحلیل مانند نمودارها، میتوانند حرکتهای معکوس بازار و نقاط ورود و خروج مناسبی را تعیین کنند.
در این مقاله با بازار فارکس آشنا شدیم و مفاهیم اولیه مورد نیاز برای فعالیت در این بازار را معرفی کردیم. نحوه شناسایی خطرات موجود در بازار را بررسی کردیم و توضیح دادیم که چطور روشها و ابزارهای تحلیل را برای تصمیم گیریهای آگاهانه به کار ببریم.
منابع :
Forex (FX): Definition, How to Trade Currencies, and Examples (investopedia.com)
What Is Forex Trading? – Forbes Advisor
What is Forex (FX) Trading and How Does it Work? | IG International
What Is Forex Trading? (With Advantages and Disadvantages) | Indeed.com
https://www.babypips.com/learn/forex/what-is-currency-correlation
https://www.alphaexcapital.com/28-major-forex-pairs-list/
https://www.dailyfx.com/education/forex-trading-basics/forex-order-types.html
https://www.forex.academy/how-to-avoid-large-spreads-in-forex/
https://howtotrade.com/courses/forex-charts/forex-chart-types/