معرفی انواع دارایی‌های قابل معامله در بازار فارکس

فهرست مطالب

 

همان‌طور که اشاره شد، فارکس بستری آنلاین برای مبادله ارزهای مختلف است. در این بازار ارز هر کشور با یک نماد مشخص نمایش داده می‌شود و در مقابل ارز دیگر، مبادله می‌شود و در اصطلاح در بازار فارکس مبادله جفت ارزها انجام می‌شود. 

در واقع برای پاسخ به این سوال، جفت ارز چیست؟، می‌توان گفت که ترکیب دو ارز است که به صورت متقابل، معامله می‌شود. یک تریدر فارکس با توجه به نوسانات نرخ ارز و پیش بینی افزایش یا کاهش ارزش یک ارز در مقابل ارزی دیگر، اقدام به معامله جفت ارزها می‌کنند. 

کارگزاران فارکس، علاوه‌بر پشتیبانی از جفت ارزهای مختلف، بستری فراهم کرده اند تا معامله‌گران بتوانند به فرصت‌های سود آور معاملاتی در بازار سهام، شاخص‌ها، اوراق قرضه و کالا نیز دسترسی داشته و از آنها بهره‌مند شوند.

 

جفت ارزها (Currency Pairs) در فارکس

در آغاز فعالیت معامله‌گری، برای انتخاب بهترین جفت ارز برای ترید، باید با جفت ارزهای فارکسی اشنا شوید. برای این منظور، در ادامه لیستی از جفت ارزهای فارکسی، ارائه شده است.

  • لیست جفت ارزهای فارکس و فرق میان جفت ارزها

ارز هر کشور در بازار فارکس با یک نماد مشخص ارائه می‌شود که از سه حرف تشکیل شده است. دو حرف اول معرف کشور و حرف آخر معرف واحد پول آن کشور است. در بازار فارکس بیش از 2300 جفت ارز وجود دارد که ترکیب‌های مختلف از تمامی ارزها را در بر می‌گیرد. اما تریدرهای فارکس در پلتفرم‌های معاملاتی در حالت ایده آل تنها به 115 جفت ارز قابل معامله دسترسی دارند.

عواملی مثل حجم معاملات و میزان عرضه و تقاضا برای جفت ارزها باعث دسته بندی انواع جفت ارزها، در دو گروه جفت ارزهای اصلی و جفت ارزهای فرعی شده است.

  • جفت ارز‌های اصلی

پرمخاطب ترین جفت ارزها هستند و به‌عنوان محرک‌های مهم بازار فارکس در نظر گرفته می‌شوند. جفت ارزهای این گروه بیشترین حجم معاملات بازار فارکس را به خود اختصاص می‌دهند. 7 جفت ارز اصلی این گروه شامل: 

جفت ارز

نماد

نام مستعار

یورو-دلار آمریکا

EUR/USD

Fiber

پوند انگلیس-دلار آمریکا

GBP/USD

Cable

دلار استرالیا-دلار آمریکا

AUD/USD

Aussie

دلار آمریکا-ین ژاپن

USD/JPY

Gopher

دلار آمریکا-فرانک سوئیس

USD/CHF

Swissy

دلار آمریکا-دلار کانادا

USD/CAD

Loonie

دلار نیوزلند-دلار آمریکا

NZD/USD

Kiwi

 

  • جفت ارزهای فرعی

جفت ارزهای این گروه نسبت به جفت ارزهای اصلی، حجم کمتری از معاملات را به خود اختصاص می‌دهند ولی در عین حال، معامله و نقدینگی قابل توجهی در این جفت ارزها در گردش است. به طور کلی جفت ارزهایی که از ترکیب‌های به جز دلار حاصل شده اند، در این گروه قرار می‌گیرند. 

  • همبستگی جفت ارزها در فارکس

همبستگی، اندازه گیری آماری از نحوه حرکت دو نماد نسبت به یکدیگر است. همبستگی جفت ارزها در فارکس بیان می‌کند که آیا در یک بازه زمانی خاص، جفت ارزهای مختلف در یک جهت یا در جهتی مخالف هم حرکت می‌کنند و یا حرکت کاملا تصادفی و بدون ارتباط با هم دارند. 

شاید در معامله روی یک جفت ارز این مسئله چندان به چشم نیاید اما زمانی که قصد معامله روی چندین جفت ارز داشته باشید، باید به این نکته توجه کنید که ممکن است تحت تاثیر یکدیگر، حرکت کنند. اهمیت این موضوع از آن جهت است که ممکن است حرکت‌های هم جهت یا خلاف جهت جفت ارزها در فارکس، ریسک معاملات را افزایش دهد و در معامله ضرر هنگفتی را متحمل شوید.

سهام (Stocks)

گروهی دیگر از نمادهای قابل معامله برای تریدرهای فارکس، سهام شرکت‌های مختلف است. معامله‌گران امکان معامله سهم شرکت‌هایی مانند آمازون و گوگل را دارند.

شاخص‌ها (Indices)

شاخص‌هایی مثل نزدک، داوجونز و S&P از دیگر نمادهای معاملاتی پر مخاطبی است که معامله‌گران می‌توانند با شناسایی فرصت‌های مناسب معاملاتی، به ثبت سفارش روی آنها اقدام کنند.

اوراق قرضه (Bonds)

ابزار تامین مالی هستند که معمولاً توسط دولت به منظور تامین اعتبار مورد نیاز پروژه‌های مختلف، در قبال پرداخت مبلغ بهره معین، منتشر می‌شود. در پلتفرم‌های معاملاتی کارگزاران فارکس، معامله‌گران به انواع اوراق قرضه دسترسی داشته و می‌توانند نسبت به خرید آنها اقدام کنند.

ارزهای دیجیتال (Crypto Currencies)

معامله‌گری در فارکس به معاملات جفت ارزها محدود نمی‌شود. دسترسی به بازار ارزهای دیجیتال و ثبت سفارش روی رمز ارزهای مختلفی مانند بیت کوین، اتریوم، از امکاناتی است که بروکرهای فارکس برای تریدرها فراهم کرده اند.

کالا (Commodity)

بازار کالا از دیگر بازارهای پرمخاطب مالی است. فلزات گرانبها، مانند طلا و نقره، همچنین نماد‌های انرژی ، مانند نفت و گاز، در بازار کالا مبادله می‌شود.

 

سخن پایانی

بازار فارکس، بزرگترین و پرسودترین بازار غیرمتمرکز بین المللی بوده و روزانه نقدینگی قابل توجهی در این بازار در گردش است. دسترسی آسان، سرمایه اولیه کم و البته بازدهی بالا از جذابیت‌های این بازار است که نظر سرمایه‌گذاران بسیار را به خود جلب کرده است. 

دانش، مهارت و تجربه، در این بازار از ملزومات اساسی فعالیت است، به طوریه که بدون آگاهی و اطلاعات لازم چیزی به جز ضرر‌های هنگفت، برای معامله‌گر به‌همراه نخواهد داشت. آموزش و تجربه تنها محدود به زمان ورود به بازار نمی‌شود و علاقه مندان به این بازار باید همراه با فعالیت خود برای ارتقای دانش نیز تلاش کنند. 

به‌علاوه شناخت جنبه‌های مختلف بازار و بهبود مهارت، نه تنها می‌تواند فعالیت معاملاتی پرسودی برای معامله‌گر به ارمغان آورد بلکه در شناسایی فعالیت‌های کلاهبرداری نیز تاثیر به سزایی دارد. 

شناخت روش‌های تحلیلی مختلف در شناسایی و پیش بینی روند‌های آتی بازار موثر خواهد بود و معامله‌گران با استفاده از ابزارهای تحلیل مانند نمودارها، می‌توانند حرکت‌های معکوس بازار و نقاط ورود و خروج مناسبی را تعیین کنند. 

 در این مقاله با بازار فارکس آشنا شدیم و مفاهیم اولیه مورد نیاز برای فعالیت در این بازار را معرفی کردیم. نحوه شناسایی خطرات موجود در بازار را بررسی کردیم و توضیح دادیم که چطور روش‌ها و ابزارهای تحلیل را برای تصمیم گیری‌های آگاهانه به کار ببریم.

 

سوالات متداول

  • فارکس چیست؟

    فارکس یک بازار غیرمتمرکز بین المللی برای خرید و فروش ارزهای مختلف است.

  • در فارکس چه چیزی معامله می‌شود؟

    علاوه‌بر جفت ارزها، معامله‌گران فارکس می‌توانند فرصت‌های معاملاتی روی سهام، شاخص‌هاو کالا را نیز شناسایی کنند.

  • انواع روش‌های تحلیل در فارکس کدامند؟

    تحلیل تکنیکال، فاندامنتال و بررسی احساسات معامله‌گران، از روش‌های محبوب تحلیل در بازار فارکس هستند.

  • آیا فارکس امن است؟

    فضای پر سود فارکس، علاوه‌بر سرمایه‌گذاران، بازاری گسترده برای فعالیت کلاهبرداران نیز ایجاد کرده است. به‌همین دلیل لازم است سرمایه‌گذاران با روش‌های شناسایی کلاهبرداران در بازار آشنا شوند.

  • اسپرد چیست و چه کاربردی دارد؟

    تفاوت قیمت خرید و فروش، در اصطلاح اسپرد نام دارد و یکی از منابع درآمد بروکر محسوب می‌شود.

  • مفاهیم اولیه مورد نیاز برای فعالیت در بازار فارکس کدامند؟

    لات، پیپ، لوریج یا اهرم، اسپرد، مارجین، از جمله مفاهیم پایه ای است که هر معامله‌گر در آغاز فعالیت خود با آنها روبرو خواهد شد.

نویسنده: منصوره قاسمی
01 آبان 1402
آخرین بروزرسانی: محمد غفاری
6 ماه پیش