بورس اوراق بهادار در تهران در سال 1399 شاهد بزرگترین عرضه اولیه در تاریخ خود بود. 10 درصد سهام شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی با نام اختصاری «شستا» با استقبال زیادی عرضه شد. حدود 20 میلیون سهامدار از این سهام استقبال کردند. شرکت شستا یکی از هلدینگ بزرگترین در حال حاضر در ایران است و 88 درصد از سهام آن متعلق به سازمان تامین اجتماعی می باشد. شرکت شستا بیش از 200 شرکت زیرمجموعه دارد.
تحلیل تکنیکال شستا
قبل از خرید یک سهم حتما تحلیل های لازم درباره سهم را انجام دهید. تحلیل تکنیکال یکی از روش های کاربردی برای پیش بینی آینده یک سهم است. تحلیل تکنیکال یکی از روشهای پرطرفدار تحلیل در بازارهای مالی به شمار می آید. در تحلیل تکنیکال رفتار آینده بازار با توجه به تاریخچه قیمتها و حجم معاملات پیش بینی می شود. در این تحلیل، تحلیلگر به پیش بینی حرکات آینده یک سهم می پردازد تا اطلاعات مورد نیاز را برای رسیدن به سود کسب کند. همچنین تحلیل تکنیکال کمک می کند تا اطلاعات لازم برای نقاط ورود و خروج از بازار بدست آید. ممکن از شما روند یک سهم را به گونه ایی پیش بینی کنید اما سهم روند خلاف پیش بینی شما را در پیش بگیرد. پس تحلیل تکنیکال فقط یک پیش بینی است که انجام میگیرد.در ادامه به بررسی تحلیل تکنیکال شرکت شستا می پردازیم.
تحلیل تکنیکال: درحال حاضر قیمت سهام شستا از لحاظ تکنیکالی برروی مقاومت قرار دارد، تا وقتی قیمت بالای 950 تومان باشد، احتمال رشد بیشتر تا محدود 112 تومان و بالاتر وجود دارد.
مقاله های پیشنهادی
معرفی 5 نرم افزار تحلیل تکنیکال برتر
بررسی انواع خط روند در تحلیل تکنیکال
سهم شستا در فروردین ماه 1399 شروع به فعالیت و رشد عالی نمود. این سهم حدود 4 ماه رشد عالی داشت و در مرداد 1399 اصلاح قیمت را شروع کرد و مقاومت تاریخی تشکیل داد. این سهم حدود 5 ماه ریزش قیمت داشت. از تاریخ دی ماه 1399 به مدت 6 ماه در نوسان رشد و کاهش بود و در کل در روند رنج قرار گرفت. در حال حاضر 10% از مجموع ارزش بازار بورس متعلق به شرکت ها و زیر مجموعه شستا می باشد. سهام شناور این شرکت 10.42% و ارزش بازار 2238400 میلیارد ریال است. شستا با حجم میانگین 74 میلیون برگه سهام در رتبه 17 از نظر حجم معاملات قرار گرفته است. شستا شرکتی چند وجهی است و درآمد دلاری در آن پررنگ است. شرکت های دارویی، فلزی، سیمانی و معدنی با افزایش نرخ دلار سود خوبی کسب می کنند. با اینکه شرکت های ارز بر هم در پرتفوی شستا وجود دارد، ولی در کل افزایش نرخ دلار بر سهام شستا تاثیر مثبتی می گذارد.
سود نقدی شستا
بر اساس سود مالی منتهی به 31 خرداد 1400 شستا، این شرکت به ازای هر سهم 2194 ریال سود محقق کرده است. کل دارایی شستا 55 هزار میلیارد تومان برآورد شده که نسبت به سال گذشته 62 درصد رشد کرده است. درآمد عملیاتی این شرکت رشد 61 درصدی داشته و 31 هزارو 497 میلیارد تومان ثبت شده. سود انباشته پایان دوره شستا هم حدود 25 هزار میلیارد تومان بوده که نسبت به سال قبل 92 درصد رشد کرده است. درآمد شستا در سال مالی 1399 در مجموع 22 هزارو 627 میلیارد تومان از سود سهام بدست آمده که بیشترین سود برای سرمایه گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین و سرمایه گذاری صبا تامین بوده. با این حال با توجه به افزایش سرمایه شستا از 8 هزار میلیارد تومان به 14.2 هزار میلیارد تومان،سود خالص هر سهم این شرکت از 2410 ریال به 2194 ریال کاهش پیدا کرد.
با توجه به سیاست شستا در پرداخت سود نقدی حداکثری، به نظر می آید در مجمع این شرکت سود تقسیمی هر سهم بیش از 200 تومان باشد.
سود نقدی شستا در سال 1400
مجمع عمومی فوق العاده شستا به منظور تصمیم گیری برای افزایش سرمایه 1052 درصدی این شرکت با حضور 90 درصدی سهامداران برگزار شد.سرمایه این شرکت از 14.2 هزار میلیارد تومان به بیش از 163 هزار میلیارد تومان افزایش یافت.مدیر عامل شستا در این مجمع اعلام کرد که بیش از 91 درصد از پرتفوی سرمایه گذاران شستا بورسی است و هدف این شرکت حفظ دارایی بیمه شدگان و سرمایه گذاران شستا است.شستا در حال حاضر در 94 پروژه سرمایه گذاری کرده است که ارزش مجموع آنها به بیش از 64 هزار میلیارد تومان می رسد.
شستا در پایان 3 ماهه منتهی به شهریور حدود 25 هزار میلیارد تومان سود انباشته داشته که نسبت به سال قبل 92 درصد داشته است.همچنین در پایان سال منتهی به 31 خرداد 1400 توانسته 219 تومان به ازای هر سهم شود محقق کند که برای هر سهامدار به ازای هر سهم 135 تومان سود نقدی داده است.با توجه به افزایش سرمایه سنگین شستا،احتمالا میزان سود نقدی امسال کمتر از سال قبل باشد.در 3 ماهه نخست سود خالص شستا به ازای هر سهم فقط 12 ریال بود.
شستا را بخریم یا بفروشیم؟
براساس صورت های مالی 6 ماه منتهی به آذر سال 1400، درآمدهای عملیاتی شستا با افت 92 درصدی نسبت به سال قبل، به 712 هزار میلیارد تومان رسید. بنابراین سود عملیاتی شستا معادل 662 هزار میلیارد تومان ثبت شده است و سود خالص شستا به 356 میلیارد تومان رسید. افت 96 درصدی را تجربه کرد. مدیرعامل شستا در این خصوص اعلام کرده است که افت شدید در سودهای شستا به دلیل کاهش سود فروش سرمایه گذاری ها، به دلیل سیاست های اصلاح پرتفوی، تامین مالی و همچنین وضعیت بازار سرمایه است.
با مقایسه روند قیمتی سهام شرکت شستا با شاخص کل بورس تهران، متوجه عملکرد خوب شستا در این زمینه می شویم. سهام شستا از ابتدا سال 1400، بازده قیمتی 14.4 درصد را پشت سر گذاشته این در حالی است که شاخص کل بورس در همین مدت افتی 1.9 درصدی را داشت.
معرفی شرکت شستا
شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی با نام اختصاری «شستا» در بین مردم شناخته شده است. سازمان تامین اجتماعی مهمترین صندوق بیمه ای، که بزرگترین نهاد بیمه ای در غرب آسیا است برای آینده نیرو کار کشور و خانواده آنها نیازمند برنامه دقیق اقتصادی می باشد. تا منابع لازم برای انجام تعهدات این سازمان در قبال نیروی کار خود را بدست آورد. این شرکت در زمینه مدیریت سرمایه گذاری، مدیریت دارایی، تجارت و بازرگانی و مبادلات سهام شرکت ها فعالیت می کند. شستا به عنوان یک مجموعه متخصص در امر سرمایه گذاری در تاریخ 1365/1/6 تاسیس گردید. این شرکت با دریافت هزینه بیمه میلیون ها کارگر و کارمند در هر ماه به مدت 30 سال سرمایه گذاری می کند تا توسط آن تعهدات بیمه ایی و حقوق بازنشستگان را پرداخت کند. شستا در سال 1379 از سهامی خاص به سهام عام تبدیل شد. در فروردین سال 1399، 10% از سهام شرکت شستا در بورس عرضه گردید که این مقدار بزرگترین عرضه اولیه تا آن زمان بود. در مجموع 8 میلیارد سهم عرضه شد که 7 میلیارد و 700 میلیون سهم برای عموم و یک میلیارد و 300 سهم به منظور عرضه در صندوق سرمایه گذاری در نظر گرفته شد. هدف شرکت شستا مدیریت بهینه منابع مالی با کسب حداکثری سود از بازار سرمایه داخلی و خارجی از طریق فعالیت های تولیدی، خدماتی و بازرگانی است.
سهامداران اصلی شستا
سهامدار عمده این سهم سازمان تامین اجتماعی است که مالکیت 88.76% از کل سهام این شرکت را داراست.
هلدینگهای زیرمجموعه شستا
شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی در قالب نه هلدینگ در حوزه های مختلف مشغول به فعالیت است:
- هلدینگ نفت، گاز و پتروشیمی تامین
- هلدینگ دارویی تامین
- هلدینگ صدر تامین
- هلدینگ صنایع عمومی تامین
- هلدینگ سیمان تامین
- هلدینگ کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران
- هلدینگ مدیریت توسعه انرژی تامین
- هلدینگ صبا تامین
- خدمات ارتباطی رایتل
مجموع ارزش معاملات شستا،از ابتدای سال 1400 به 21هزار و 320 میلیارد تومان می رسد که بعد از «شپنا» پرمعامله ترین نماد در بازار به حساب می آید. خروج پول حقیقی کم از شستا با وجود چنین ارزش معاملات بالا، می تواند نشان دهنده عملکرد خوب شستا در حفظ سهامداران حقیقی خود باشد.
کلام آخر
سهام شستا از آن دسته سهم های است که اگر کسی در بازار بورس هم فعالیت نداشته باشد باز با اسم آن آشنایی دارد.چون یکی از بزرگترین شرکت های موجود در بازار بورس اوراق بهادار است. اگر قصد خرید این سهم پر آوازه را دارید، ابتدا حتما تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی را به صورت کامل آموخته و بهترین تحلیل را برای سهم خود انجام دهید. تا اطلاعات کافی درباره زمان مناسب برای خرید سهم و فروش سهم را بدست آورید و در معاملات خود سود کنید.