عرضه اولیه جدید در 1403 | عرضه اولیه این هفته کدام است؟

بروزرسانی در19 تیر 1403
عرضه اولیه جدید در 1403 | عرضه اولیه این هفته کدام است؟
عرضه اولیه جدید در این هفته را می‌توانید با تحلیل و راهنمای خرید آن در این مقاله ببینید. در سال 1402 عرضه اولیه‌های موفقی برگزار شد. ما عرضه‌ اولیه جدید این هفته را بررسی و در ادامه آنرا معرفی می‌کنیم.

شرکت‌های آماده عرضه اولیه جدید در 1403

برای این که بتوانید در فرصت عرضه اولیه شرکت‌ها شرکت کنید، باید از زمان عرضه اولیه‌های سال 1403 با خبر باشید تا با عرضه سهام جدید نسبت به خرید آن اقدام کنید. در ادامه لیست عرضه اولیه های امسال 1403 یا عرضه اولیه این هفته را بررسی خواهیم کرد:

عرضه اولیه جدید دوشنبه 18 تیر با نماد خنور

شرکت نور ایستا پلاستیک، پیشرو در صنعت تولید لوله‌های پلاستیکی، سهام خود را با نماد #خنور در بازار دوم فرابورس ایران عرضه می‌کند. این فرصت را برای سرمایه‌گذاری در شرکتی با پتانسیل رشد بالا از دست ندهید!

عرضه اولیه به صورت دو مرحله‌ای و روش ترکیبی صورت می‌گیرد که عبارت است از:

  • مرحله اول: 20 میلیون سهم (معادل 2% از سهام شرکت)
  • مرحله دوم:30 میلیون سهم (معادل 3% از سهام شرکت)

اطلاعات اولیه مربوط به عرضه اولیه شرکت خنور در جدول زیر آمده است:

نمادخنور
تاریخ عرضهدوشنبه 18 تیر 1403
قیمت ارزش گذاری19015 ریال
قیمت عرضهقیمت کشف شده در مرحله اول
حداکثر سهمیه هر کد حقیقی یا حقوقی75 سهم
زمان ثبت سفارشطبق اعلام پیام ناظر بازار در روز عرضه

عرضه اولیه جدید چقدر نقدینگی می خواهد؟

همیشه قبل از هر عرضه ای پر تکرارترین سوال افراد این هست که عرضه اولیه جدید چقدر نقدینگی می خواهد؟ در مورد نقدینگی مورد نیاز خنور، همانطور که پیش تر گفته شد با فرض این که قیمت کشف شده در مرحله اول، برابر قیمت ارزش گذاری شده یعنی 19015 ريال باشد، نقدینگی مورد نیاز 144 هزار تومان است اما با توجه به تجربه عرضه اولیه های قبلی معمولا میزانی کمتر از حداکثر تعداد سهام اعلام شده در اطلاعیه به هر کد معاملاتی تخصیص خواهد یافت با بررسی مقادیر مشارکت صورت گرفته در عرضه اولیه ماقبل میتوان برآوردی نسبت به نقدینگی مورد نیاز به دست آورد.

با پیش‌بینی مشارکت 592 هزار نفر در این عرضه، پیش بینی می‌شود به هر کد معاملاتی 50 سهم با ارزش حدودی 97 هزارتومان  اختصاص یابد. (بر فرض این که قیمت کشف شده در مرحله اول، برابر قیمت ارزش گذاری باشد)

عرضه اولیه خنور بخریم یا نه؟

نور ایستا پلاستیک با سابقه بیش از 30 سال در صنعت تولید لوله‌های پلاستیکی، از برندهای معتبر و شناخته شده در بازار به شمار می‌رود. این شرکت با سودآوری مناسب و چشم‌انداز مثبت، فرصتی ایده‌آل برای سرمایه‌گذاران بلندمدت است.
با توجه به افزایش تقاضا برای لوله‌های پلاستیکی در بخش‌های مختلف، پتانسیل رشد این شرکت در آینده بسیار بالا است.
نور ایستا پلاستیک از تیمی مجرب و متخصص در راس مدیریت خود بهره می‌برد که نویدبخش آینده‌ای درخشان برای این شرکت است.
 

توجه:

این مقاله صرفا با اهداف اطلاع رسانی نوشته شده است. قبل از سرمایه‌گذاری حتما از تحقیقات همه جانبه انجام دهید و با آگاهی کامل اقدام نمایید.

عرضه اولیه جدید در هفته آینده

بعد از خنور، در حال حاضر هیچ عرضه اولیه جدید در این هفته در بورس یا فرابورس ایران برنامه‌ریزی نشده است. با این حال ممکن است در اواخر این هفته یا هفته آینده اخبار و اطلاعات جدید در مورد عرضه های اولیه آینده منتشر شود که در همین صفحه اطلاع رسانی خواهیم کرد.

شما می‌توانید با عضویت در کانال مرتبط با بازار سرمایه از اخبار و اطلاعات مربوط به عرضه‌های اولیه مطلع شوید.

پرسش و پاسخ عرضه اولیه در کانال تلگرام:  https://t.me/asiasarmayeh

عرضه اولیه بخریم؟

عرضه اولیه سهام فرصتی برای کسب سود است. کارشناسان سازمان بورس اوراق بهادار، صورت‌های مالی شرکت‌ها را بررسی می‌کنند و قیمت آن‌ها را برای عرضه مشخص می‌کنند. این قیمت در واقع از قیمت حقیقی و ذاتی خود کمتر است. به همین دلیل، مشارکت در این عرضه اولیه‌ها جذابیت و بازدهی مطلوبی به همراه خواهد داشت. تجربه در بازار سرمایه نشان داده است، هر عرضه اولیه تقریبا از حداقل 20-10 درصد تا 200-100 درصد در کوتاه مدت بازدهی خواهد داشت.

در سال‌های اخیر سقوط بی‌سابقه بورس در روند ورود عرضه اولیه‌ها در بازار سرمایه نیز تاثیر منفی گذاشت. اما نکته‌ای که باید به آن توجه نمود این است که ریزش در هر بازاری وجود دارد و هیچ بازاری نیست که رکود نداشته و فقط مسیر رشد را بپیماید. باید توجه نمود، شرکت‌هایی که برای عرضه اولیه وارد بورس می‌شوند، اگر بنیاد قوی و محکمی داشته باشند، رشد بی‌نظیری به همراه خواهند داشت. بنابراین، بر اساس تحلیل‌ها و بررسی‌های هر سهم، می‌توانید آن سهم را خریداری کنید و تا رسیدن به قیمت هدف، آن را نگه دارید.

سایت عرضه اولیه

سایت عرضه اولیه یا همان سامانه تارنمای عرضه اولیه، جهت ارائه اطلاعات متنوع، در خصوص عرضه های اولیه راه اندازی شده است. از امکانات این سایت می توان، به امکان مشاهده قیمت کشف شده برای هر نماد بورسی، در عرضه اولیه، اشاره کرد. در واقع این سامانه با هدف ارائه جزئیات اطلاعات، در خصوص عرضه نماد های بورسی، به صورت آنلاین، طراحی و راه اندازی شده است.

لیست بهترین کارگزاری ها برای خرید عرضه اولیه

avatar

کارگزاری هوشمند رابین

4.1/5
بهترین برای دریافت اعتبار
در کارگزاری هوشمند رابین

avatar

کارگزاری مهرآفرین

4/5
بهترین از لحاظ پلتفرم معاملات
در کارگزاری مهرآفرین

avatar

کارگزاری فارابی

4.2/5
بهترین از لحاظ پشتیبانی
در کارگزاری فارابی

عرضه اولیه‌های آینده

نکته قابل توجه اینکه؛ ارائه کلیه عرضه اولیه ها به شرایط بازار سرمایه بستگی دارد.

نام شرکتنمادبازار
شرکت سیم و کابل ابهربکابلفرابورس
آنتی بیوتیک سازی ایرانبیوتیکبورس
صنایع و معادن غدیروکغدیرفرابورس
انتقال داده آسیاتیکآسیاتیکبورس

فروسیلیسیم خمین

فروسیل

بورس

شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان

وکغدیر

فرابورس

شرکت سوژمیران

فسوژ

بورس

سیمان آبیک

سابیک

بورس

داروسازی دانا

ددانا

بورس

پیش بینی بازدهی عرضه اولیه های 1403

توجه داشته باشید که عرضه اولیه ممکن است سرنوشت متفاوتی داشته باشند. سهامداران عمده شرکت‌ها سهام خود را به دلایل گوناگون و تحت تاثیر فشارهای مختلفی، به مبلغی کمتر از ارزش ذاتی عرضه می‌کنند. همین امر باعث تشکیل شدن صف خریدهای طولانی در روزهای متوالی برای آن نماد می‌شود. 

تجربه در بازار سرمایه نشان داده است، هر عرضه اولیه که وارد بازار سرمایه می‌شود در کوتاه مدت بازدهی خوبی خواهد داشت. البته چنان چه شرکت در صنعت خوب و آینده داری فعال باشد قطعا می‌تواند گزینه مناسبی حتی برای سرمایه گذاری بلند مدت باشد.
براساس آنچه تحلیلگران نظارت‌بورس پیش بینی می‌کنند در سال 1403 گروه فعالیت‌های هنری، سرگرمی و خلاقانه با میانگین بازدهی ۲۰۱٪، پربازده‌ترین گروه در بین صنایع فعال بازار سرمایه خواهند بود. در رده بعدی گروه‌های مربوط به محصولات الکترونیکی و نوری با میانگین بازدهی 126% و سپس گروه محصولات چرمی با میانگین بازدهی 80% درصد قرار می‌گیرند. 

در سال گذشته گروه‌های انبوه‌سازان، چاپ، لاستیک، پلاستیک و سیمان در رتبه‌های پربازده‌ترین صنایع در بازار بورس بوده‌اند. 

با این وجود این پارامتر دقیق و واحدی وجود ندارد که میزان بازدهی عرضه اولیه یک شرکت نسبت به سایر شرکت‌ها را نشان دهد. اما کارشناسان و تحلیلگران با توجه به ابعاد اقتصاد کلان داخلی و خارجی وضعیت بازار را رصد می‌کنند. سپس عرضه اولیه که از نظر تکنیکال و بنیادی استعداد دریافت بیشترین بازدهی را دارند، در سبد سرمایه‌گذاری قرار می‌دهند و به سایر معامله‌گران پیشنهاد می‌دهند.

بازدهی عرضه اولیه‌ها در سال 1402

از ابتدای سال 1402 تا پایان آن سهام 7 شرکت برای مشارکت عموم در بازار سرمایه عرضه اولیه شدند. این شرکت‌ها به ترتیب تاریخ عبارتند از: آسیاتک، ددانا، سآبیک، فروژ، اردستان، انتخاب و وکغدیر. بیش از 60 درصد از عرضه اولیه های جدید پس از عرضه اولیه، بازدهی خوبی به سرمایه گذاران خود داده‌اند. آسیاتک با 140 درصد رتبه بیشترین بازدهی را داشته است. جالب است بدانید، سیمان اردستان که در اواخر دی ماه سال گذشته عرضه شد، توانست تا پایان سال بیش از 83 درصد بازدهی برای خریداران داشته باشد.

در ادامه پس از آن که صفوف خرید این عرضه ها درهم شکست، اکثر این نمادها متعادل شدند. برخی از این نمادها اکنون در قیمت‌های پایین‌تر از عرضه اولیه خود خرید و فروش می‌شوند.

چگونه یک شرکت در بورس عرضه اولیه می شود؟

چگونه یک شرکت در بورس عرضه اولیه می شود؟

هر شرکت برای عرضه اولیه سهام خود در بازار بورس باید مراحلی را طی کند که در ادامه آن‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهیم:

  • پذیره‌نویسان پیشنهادات و ارزش‌گذاری‌های خود را در مورد خدمات و نوع اوراق بهادار متناسب با شرکت، قیمت مناسب با وضعیت، میزان سهام و ... ارائه می‌دهند.
  • پس از آن نوبت به پذیره‌نویسی می‌رسد که شرکت به طور رسمی موافقت می‌کند که شرایط را از طریق یک قرارداد پذیره‌نویسی تضمین کند. بنابراین پذیره نویس متعهد می‌شود که قسمتی از سرمایه مورد نیاز شرکت را تقبل کند.
  • برای تشکیل گروه، پذیره‌نویسان، وکلا، حسابداران و کارشناسان رسمی کمیسیون بورس و اوراق بهادار به عنوان اعضای رسمی معرفی شده و نام آن‌ها در اساس‌نامه شرکت ذکر می‌شود.
  • مستنداتی مثل اساس‌نامه، اطلاعات هویت سهام‌داران، اطلاعات مالی و ... باید به صورت کامل تهیه و به سازمان ارائه شود.
  • مدیران اجرایی اقدام به انتشار سهم برای تخمین تقاضا و تعیین قیمت می‌کنند. در طول فرایند بازاریابی نیز امکان تجزیه و تحلیل مالی وجود دارد.
  • با تشکیل هیئت مدیره باید فرایندهای گزارش اطلاعات مالی و حسابداری در هر سه ماه انجام شود.
  • پس از بررسی‌های کارشناسان سازمان بورس و دریافت مجوز انتشار سهام و مشخص شدن تاریخی برای انتشار عرضه اولیه، شرکت‌ با روش‌های تبلیغاتی سعی در جلب افکار عمومی برای خرید سهام عرضه اولیه خواهد داشت.
  • در نهایت در زمان مقرر سهم در بازار عرضه اولیه خواهد شد.

مزایا عرضه اولیه سهام

  • هدف اصلی IPO افزایش سرمایه برای یک شرکت است. هر شرکتی نیاز به جذب سرمایه برای ادامه فعالیت خود دارد. عرضه اولیه می‌تواند هزینه تهیه سرمایه کمتری را به شرکت وارد کند. 
  • با ورود به بورس، یک شرکت می‌تواند سرمایه قابل توجهی را جمع آوری کند. این امکانی را برای شرکت‌ها فراهم می‌کند تا برنامه‌های رشد خود را به طور موثرتری تحقق بخشند.
  • بعد از عرضه اولیه سهامداران می‌توانند به راحتی سهام خود را به پول نقد تبدیل کنند. این نقدینگی می‌تواند انعطاف‌پذیری مالی بیشتری فراهم کند.
  • فرآیند عرضه اولیه توجه رسانه‌ها را به خود جلب کرده و مشتریان جدید و شرکای تجاری را به خود جذب می‌کند. 
  • بودن یک شرکت در بورس به اعتبار و ارزش آن می‌افزاید و بین مشتریان و سرمایه‌گذاران اعتماد ایجاد می‌کند.

معایب عرضه اولیه سهام

  • با عرضه اولیه شرکت عمومی شده و این اغلب شامل کاهش مالکیت بنیانگذاران و سرمایه‌گذاران اولیه است. این مسئله تصمیم گیری‌های شرکت را غیرمتمرکز می‌سازد.
  • یک گزارش سود ناامید کننده یا یک رویداد منفی در بازار می‌تواند منجر به کاهش قیمت سهام شود. در حالی که شاید این مسئله در شرکت گذرا بوده و به زودی گزارش مثبتی در راه باشد.
  • برای ارائه صورت‎های مالی شرکت باید زمان، هزینه، تلاش و توجه بیشتری صرف کند.

هدف از عرضه اولیه سهام چیست؟

عرضه اولیه سهام در بازار بورس یا IPO روشی برای جمع آوری سرمایه است که توسط شرکت‌های بزرگ مورد استفاده قرار می‌گیرد. به این ترتیب با عمومی شدن شرکت امکان خرید و فروش سهام آن برای تمام مردم فراهم خواهد شد.

پس از عرضه اولیه سهام علاوه بر سرمایه بیشتر برای انجام فعالیت‌های اقتصادی و تولیدی، توجهات بیشتری به شرکت جلب می‌شود. عرضه اولیه مزایای زیادی برای شرکت دارد. بنابراین بسیاری از شرکت‌ها در کنار برخی معایب سهام خود را در بازار بورس عرضه می‌کنند. افزایش سرمایه از فروش سهام، ارزش گذاری بالاتر، امکان توسعه شرکت و ... از مزایای عرضه اولیه سهام است.

مقالات پیشنهادی: برای دیدن و مقایسه صرافی های ارز دیجیتال از صفحه بهترین صرافی ارز دیجیتال دیدن کنید

سخن پایانی

عرضه اولیه به عنوان راهی برای کسب سود در معاملات کوتاه مدت شناخته می‌شوند. بنابراین وجود عرضه اولیه‌ها در بازار بورس اعتماد و علاقه مردم را به این بازار جلب می‌کند. با خرید عرضه اولیه می‌توانید ریسک‌های احتمالی معاملات سهام در بازار بورس را کاهش دهید و حتی گاهی می‌توانید ضررهای خود را جبران کنید. در این متن لیست عرضه اولیه 1403 را به شما معرفی کردیم. به یاد داشته باشید بهتر است قبل از خرید سهام شرکت‌ها وضعیت بنیادی آن‌ها را بررسی کنید.

سوالات متداول

برای خرید عرضه اولیه باید در زمان مناسب اقدام کنید. برای بررسی پاسخ سوال خود به متن مقاله مراجعه کنید.
لیست تمام عرضه اولیه سال 1403 را می توانید در متن مقاله مشاهده کرده و برای خرید آن ها برنامه ریزی کنید.
قبل از عرضه اولیه سهام شرکت ها اطلاعیه رسمی مبنی بر عرضه سهام شرکت مورد نظر در بازار درج می‌ شود. برای اطلاع از زمان عرضه اولیه جدید به متن مقاله مراجعه کنید.
برخی از کارگزاران بورسی امکاناتی برای خرید اعتباری عرضه اولیه سهام فراهم کرده اند. به این ترتیب اگر شخص در زمان عرضه اولیه موجودی کافی نداشته باشد، پس از فروش سهام یا شارژ حساب کاربری خود باید هزینه عرضه اولیه را پرداخت کند.
برای خرید عرضه اولیه نیاز به کارگزار و کد بورسی دارید. با استفاده از پنل معاملاتی خود و شارژ حساب کاربری خرید عرضه اولیه ممکن است.
هر سرمایه‌گذار با کد بورسی مختص خود فقط یک بار می ‌تواند سفارش ثبت کند. بنابراین امکان خرید عرضه اولیه از چند کارگزاری وجود ندارد.
نظارت دات کام
پلتفرم مقایسه و بررسی نهادهای مالی
Enamadlogo-samandehi
کلیه حقوق این سایت متعلق به آسیا سرمایه هوشیار (nezarat) می‌باشد.