همه چیز در مورد امنیت ارز دبجیتال در سال 2024

فهرست مطالب

در دنیای تجارت مدرن ارز دیجیتال به عنوان یکی از مهمترین و پرطرفدارترین فناوری‌ها شناخته می‌شود. این ارزها با استفاده از فناوری بلاک چین و رمزنگاری قوی به عنوان جایگزینی برای ارز فیات برای انتقال وجه و انجام معاملات استفاده می‌شوند. هرچقدر که این تکنولوژی سریع رشد و پیشرفت را تجربه می‌کند، مسائل امنیتی نیز برای آن قابل چشم پوشی نیست. چالش‌های امنیتی با پیشرفت ارزهای دیجیتال بسیار بیشتر شده‌اند و به نظر می‌رسد در سال 2023 نیز مشکلات امنیتی در این زمینه همچنان وجود خواهند داشت.

برای مثال یکی از چالش‌های امنیتی ارزهای دیجیتال حملات سایبری با هدف دزدیدن اطلاعات کاربران، هک کیف پول دیجیتال و یا دسترسی به اطلاعات شخصی کاربران است. پس اهمیت امنیت سیستم‌های ارز دیجیتال جدی به نظر می‌رسد. بنابراین با توجه به رشد سریع و پایدار بازار کریپتوکارنسی به نظر می‌رسد که امنیت آن باید بیش از پیش به عنوان یکی از اولویت‌ها در نظر گرفته شود. به این جهت رمز ارزهای مختلف در تلاش هستند تا با ایجاد یک سیستم امنیتی قوی و نو به سلامت بازار ارزهای دیجیتال و در نهایت افزایش اعتماد کاربران کمک کنند.

 

تعریف ارز دیجیتال

ارز دیجیتال به صورت الکترونیکی و بدون واسط سنتی در داخل کشور یا خارج از کشور تولید و مبادله می‌شود. ارز دیجیتال با استفاده از رمزنگاری به امنیت و اعتماد استفاده از آن کمک کرده و به کاربران اجازه می‌دهد تا بدون نیاز به واسط و فرد امین به صورت سریع مبادلات پولی را انجام دهند. این مزیت به کاربران کمک می‌کند تا از هزینه‌های بانکی و کارمزد پرداختی به میزان زیادی کاهش دهند.

ارز دیجیتال از امنیت بالایی برخوردار است. این ارزها از تکنولوژی رمزنگاری برای امنیت و اعتماد استفاده می‌کنند. رمزنگاری شامل روش‌هایی مانند رمزنگاری عمومی و رمزنگاری خصوصی است که با استفاده از آن اطلاعات به صورت کاملا خصوصی و امن نگهداری می‌شود.

مزیت بزرگ رمز ارزها تسهیل مبادله پولی بین‌المللی است. ارز دیجیتال نسبت به پول‌های سنتی دارای ارزش بسیار بالایی است که در سراسر جهان پذیرفته می‌شود. سرعت، سهولت استفاده و کاهش هزینه‌ها این نوع پول را به یکی از جذاب‌ترین و محبوب‌ترین ترندهای دنیای اقتصاد مبدل ساخته است.

 

اجزای امنیتی ارزهای دیجیتال

بازار ارز دیجیتال یا کریپتوکارنسی به دلیل امنیت معامله و نگهداری رمز ارزها محبوبیت پیدا کرده است. از جمله اجزای امنیتی بسترهای ارز دیجیتال می‌توان به رمزنگاری، مدیریت کلید و تأیید هویت اشاره کرد. رمزنگاری به عنوان یکی از مهمترین اجزای حفظ امنیت در بسترهای ارز دیجیتال به کار می‌رود. در مدیریت کلید با دو مفهوم کلید خصوصی و کلید عمومی مواجه می‌شویم.

کلید خصوصی یک کد الفبایی عددی مشابه رمز عبور است که از آن برای مجوز دادن به تراکنش‌ها و اثبات مالکیت یک دارایی در بلاک چین استفاده می‌شود. کلید خصوصی بخشی جدایی ناپذیر از ارز دیجیتال است که ویژگی‌های آن به محافظت از دارایی کاربر در برابر سرقت و دسترسی غیرمجاز به وجوه کمک می‌کند.

هر کسی می تواند بیت کوین یا توکن های دیگر را در هر آدرس عمومی واریز کند. با این حال گیرنده باید کلید خصوصی منحصر به فرد را برای دسترسی به رمز ارز خود داشته باشد. کلیدهای خصوصی می‌توانند اشکال مختلفی داشته و آنقدر طولانی باشند که شکستن ان‌ها چندین و چند سال طول بکشد.

کلید عمومی از کلید خصوصی از طریق یک الگوریتم رمزگذاری ایجاد می‌شود که تولید آن ساده نیست. بنابراین امکان معکوس کردن فرآیند و تولید یک کلید خصوصی از یک کلید عمومی غیرممکن است. از یک الگوریتم رمزنگاری مشابه نیز برای ایجاد یک آدرس از کلید عمومی استفاده می‌شود. اگر کلید عمومی را آدرس یک صندوق پستی قفل شده در نظر بگیریم، کلید خصوصی کلید صندوق خواهد بود.

پس طبیعی است که امکان دریافت نامه و بسته از طریق صندوق پست از جانب هر کسی ممکن باشد. ولی تنها شخصی که می‌تواند محتویات صندوق را دریافت کند شخص دارنده کلید منحصر به فرد خصوصی است. بنابراین ایمن نگه داشتن کلید ضروری است. نگهداری کلید یکی دیگر از اجزای امنیتی در بسترهای ارز دیجیتال است که به کاربران این اجازه را می‌دهد تا به ارزهای خود دسترسی داشته باشند.

تایید هویت نیز به عنوان یکی دیگر از اجزای امنیتی برای بسترهای ارز دیجیتال بسیار مهم است. با این روش امکان تایید هویت کاربران و انتقال ارزها برای آن‌ها فراهم می‌شود. تأیید هویت به منظور جلوگیری از هرگونه تقلب و کلاهبرداری در انتقال ارزها انجام می‌شود.

 

تهدیدات امنیتی ارزهای دیجیتال

در حالی که ارزهای دیجیتال به عنوان جایگزینی برای پول نقد در بازار جهانی به شدت در حال رشد هستند، تهدیدات امنیتی نیز به همراه آن‌ها افزایش می‌یابد. این تهدیدها می‌توانند بر قیمت و روند ارزهای دیجیتال و بازار کریپتوکارنسی تأثیر بسیاری بگذارند. از جمله این تهدیدات می‎توان به موارد زیر اشاره کرد:

توسعه شت کوین

توسعه شت کوین یکی از روش‎های کلاهبرداری در دنیای ارز دیجیتال شده است. Shitcoin به برخی از ارزهای دیجیتالی که هیچ هدف و یا نوآوری جدیدی ندارند و حتی ارزشی به بازار اضافه نمی‌کنند گفته می‌شود. یک رمزارز می‌تواند از نظر برخی افراد شت کوین و از نظر برخی دیگر خلاف آن باشد. بسیاری از شت ارزها با هدف کلاهبرداری توسعه یافته و بعد از مدتی هیچ اثری از آن‌ها باقی نخواهد ماند. به همین دلیل حتما باید با دقت زیاد وارد بازار رمز ارزها شوید تا از این تهدید امنیتی دور بمانید.

سرقت آنلاین ارزهای دیجیتال

در این مورد افراد یا سازمان‌هایی با استفاده از روش‌های مختلف سعی می‌کنند تا ارزهای دیجیتال را از چنگ مالکان آن‌ها بیرون آورده و از آن خود کنند. این تهدید می‌تواند به دارایی دیجیتال افراد خسارات جبران ناپذیر و غیر قابل بازگشتی بزند. از آن‌جایی که ارزهای دیجیتال ماهیت دیجیتال داشته و اتصال به دستگاه‌های دارای اینترنت برای معامله آن‌ها لازم است، خطر سرقت آنلاین در این نوع سرمایه‌گذاری بسیار شایع است.

کریپتو جکینگ

یکی دیگر از انواع کلاهبرداری ارز دیجیتال در زمینه استخراج این ارزها است. خطر ارز دیجیتال در این زمینه می‌تواند هزینه بسیار زیادی را روی دست کاربران بگذارد. در این مورد هکرها از قدرت دستگاه الکتریکی شما برای استخراج غیرقانونی ارز دیجیتال استفاده می‌کنند. تشخیص این تهدید نسبت به روش‌های دیگر هک دشوارتر است. پس از اینکه این برنامه‌ها وارد رایانه افراد شوند آن‌ها را آلوده کرده و فرآیند استخراج ارز دیجیتال در پس‌زمینه اجرا می‌شود.

قسمت بد ماجرا این است که حتی اگر حمله کریپتو جکینگ شناسایی شود حل آن به دلیل سختی رهگیری بسیار دشوار خواهد بود. تبعات این نوع هک کم کردن قدرت دستگاه و فرسوده کردن آن بدون هیچ مقدار ارز دیجیتال پاداش است. در طرف مقابلِ ضرر مالی شما مجرمان اینترنتی می‌توانند درآمد غیرقانونی ارزهای دیجیتال خود را آزادانه جمع‌آوری کنند.

ریسک در خرید و فروش رمز ارز

ریسک معاملات نیز به عنوان خطر ارز دیجیتال در نظر گرفته می‌شود. از مهم‌ترین خطرات خرید و فروش ارز دیجیتال می‌توان به  نوسانات بسیار زیاد و شدید در قیمت و کمبود حجم و نقدینگی در برخی از ارزهای دیجیتال اشاره کرد. گاهی اوقات نوسانات بازار معامله‌گران را تشویق به خرید و فروش بیهوده می‌کند. در صورتی که به دور از جو و آشفتگی بازار خرید و فروش معقول و منطقی انجام خواهد شد.

 ریسک کیف پول دیجیتال

کیف پول‌های ارز دیجیتال را نیز می‌توان به عنوان یک خطر فعالیت در حوزه ارز دیجیتال در نظر گرفت. برخی از افراد با هدف سوء استفاده و سرقت کیف پول کلاهبرداری تولید کرده و برای تبلیغ آن بین افراد فعال در بازار کریپتو تلاش می‌کنند. با استفاده از این کیف پول‌ها به طور مستقیم دارایی دیجیتال در اختیار این افراد قرار می‌گیرد.

خطر دیگر در زمینه کیف پول ارز دیجیتال اشتباه در عملیات انتقال ارز دیجیتال و از دست رفتن ارز دیجیتال است. اگر به اشتباه آدرس کیف پول را وارد کنید رمز ارز منتقل شده غیرقابل بازگشت خواهد بود. علاوه بر این از دست رفتن کلید خصوصی نیز مساویست با از بین رفتن ارزهای دیجیتال و سرمایه شما. بنابراین ولت ارز دیجیتال اهمیت زیادی دارد.

 

 تأثیر تهدیدات امنیتی بر قیمت و روند ارزهای دیجیتال

با توجه به جایگاه مهمی که ارزهای دیجیتال در بازارهای مالی دارند، تلاش برای رفع تهدیدات امنیتی و ایجاد زیرساخت قابل اعتماد برای این بازار بسیار مهم است. تهدیدات امنیتی می‌توانند باعث کاهش اعتماد به بازار کریپتوکارنسی شوند. علاوه بر این کاهش حجم معاملات نیز از دیگر جنبه‌های تهدیدات امنیتی است. این موضوعات باعث کاهش اعتماد به روند معاملات و نگهداری رمز ارزها و در نتیجه کاهش قیمت ارزهای دیجیتال مختلف می‌شود. به خصوص که مهمترین سرمایه هر بازار مالی مشتریان بالقوه آن است. با کاهش محبوبیت این بازار ورود پول و چرخش نقدینگی در آن به شدت تاثیر می‌پذیرد.

جای تعجب نیست که با توجه به این تهدیدات، افراد به فکر پس گرفتن سرمایه خود برای سرمایه‌گذاری در بازارهای دیگر افتاده و رونق این بازار کاهش پیدا کند. در نتیجه تهدیدات امنیتی در بستر ارزهای دیجیتال می‌توانند بر روند و قیمت ارزهای دیجیتال و بازار کریپتوکارنسی تاثیر منفی بگذارد. برای کاهش این تهدیدات شرکت‌ها تلاش می‌کنند تا اقدامات لازم را انجام دهند. البته سرمایه‌گذاران نیز باید در هنگام سرمایه‌گذاری در بازار کریپتوکارنسی به این تهدیدات توجه کنند و راه‌حل‌های مناسب برای محافظت از سرمایه خود را به کار گیرند.

 

رمزنگاری و امنیت ارز دیجیتال

رمزنگاری یکی از موارد اساسی و پایه‌ای در حفظ امنیت تراکنش‌های اینترنتی و امنیت ارزهای دیجیتال است. در یک سیستم رمزنگاری شده متن ارسالی برای سایرین قابل فهم نیست و برای فهم آن طرفین نیاز به یک کلید دارند. 

رمزنگاری چگونه کار می کند؟

حتما در برخی از فیلم‌ها مکالمات سربازان توسط بیسیم به چشمتان خورده است. شاید با خود بیندیشید که چگونه کلمات مهم به سادگی رد و بدل می‎شوند. دریافت سیگنال رادیویی برای همه آزاد است. اما این ارتباط امن و رمزگذاری شده خواهد بود. بنابراین به جای اینکه دریافت مکالمات برای تمام جهان بسته باشد، فهم آن فقط برای شرکت کنندگان موردنظر ممکن است. رمزنگاری ارزهای دیجیتال نیز روشی مشابه دارد.

 پس رمزنگاری روشی برای ارسال پیام ایمن بین دو یا چند طرف است. فرستنده پیامی را با استفاده از یک نوع کلید و الگوریتم رمزگذاری کرده و شکل رمزگذاری شده را به گیرنده ارسال می‌کند. گیرنده نیز پیام را با کلید رمز مخصوص رمزگشایی می‌کند. کلیدهای رمزگذاری ابزار جادویی این روش هستند. کلیدها اطلاعات را از دید افراد غیر مجاز مخفی می‌کنند.

 

روش‌های رمزنگاری مورد استفاده در ارزهای دیجیتال

روش‎های متعددی برای رمزگذاری وجود دارد. اولین و ساده‌ترین این روش‌ها رمزنگاری متقارن است. در رمزنگاری متقارن کلید مخفی برای رمزگذاری پیام خام در منبع استفاده شده و پس از انتقال پیام به گیرنده رمزگشایی پیام در مقصد نیز با همان کلید توسط گیرنده انجام خواهد شد. حتی اگر اشخاص غیرمجاز پیام رمزگذاری شده را دریافت کنند، برای آن‌ها ارزشی نخواهد داشت؛ مگر اینکه کلید رمزگذاری را بدانند.

رمزنگاری نامتقارن روش دیگر رمزنگاری است که به نسبت رمزنگاری متقارن پیچیدگی بیشتری دارد. این روش از دو کلید عمومی و خصوصی برای رمزگذاری و رمزگشایی داده استفاده می‌کند. کلید عمومی می‌تواند بدون نگرانی در معرض دید همه باشد. این کلید همان آدرس صندوق پستی گیرنده پیام است. اما کلید خصوصی فقط برای فردی است که باید متن پیام برای او شناخته شود. این روش به دستیابی به دو مسئله مهم احراز هویت و رمزگذاری تراکنش‌های ارزهای دیجیتال کمک می‌کند.

 هشینگ دیگر روش رمزنگاری است که برای تایید یکپارچگی داده‌های تراکنش‌های شبکه استفاده می‌شود. هشینگ ساختار داده‌ بلاک چین را حفظ کرده و آدرس‌های حساب افراد را رمزگذاری می‌کند. بنابراین بخشی جدایی ناپذیر از فرآیند رمزگذاری تراکنش‌هایی است که استخراج بلاک را ممکن می‌سازند. علاوه بر این به شرکت‌کنندگان واقعی اجازه می‌دهد هویت خود را به شبکه ثابت کنند.

 

اهمیت رمزنگاری در رمز ارزها

افراد زیادی در بازار ارزهای دیجیتال فعالیت می‌کنند تا بتوانند سرمایه خود را افزایش دهند. بازار ارزهای دیجیتال به طور مستقیم با سرمایه افراد در ارتباط است و ممکن است یک سهل انگاری امنیتی سبب از بین رفتن سرمایه شما شود. مراحل امنیتی را برای خرید و فروش و برداشت رمز ارز به افزایش اعتماد به این فضا کمک می‌کند. موارد زیر از جمله دلایل اهمیت رمزنگاری در رمز ارزها هستند:

افشای اطلاعات شخصی: هکرها می‌توانند اطلاعات شخصی شما را در صورت عدم رمزنگاری پیدا کنند. برای مثال این اطلاعات می‌توانند شامل رمز عبور، شماره کارت اعتباری و دیگر اطلاعات حساس باشد. با سوءاستفاده از اطلاعات هکرها می‌توانند تخلفات مالی انجام دهند.

تضمین امنیت تراکنش‌: در صورت عدم رمزنگاری هکرها می‌توانند به دارایی شما دسترسی پیدا کنند. با استفاده از رمزنگاری این تراکنش‌ها به طور کامل محافظت می‌شوند. پس برای هرگونه تلاش برای دسترسی به تراکنش‌ها رمزنگاری پیچیده و امن به کار گرفته می‌شود.

حفظ حریم خصوصی: با استفاده از رمزنگاری دولت‌ها، شرکت‌ها و دیگر افراد و نهادها قادر به دسترسی به اطلاعات شما نیستند. رمزنگاری به شما اطمینان می‌دهد که هیچ شخصی به اطلاعات شما دسترسی ندارد.

در نتیجه رمزنگاری در رمز ارزها بسیار مهم بوده و برای حفظ امنیت نه تنها تراکنش‌های اینترنتی بلکه برای حفظ اطلاعات شخصی ضروری است. بدون رمزنگاری تراکنش‌ها آسیب پذیر بوده و همیشه خطر سرقت دارایی و داده‌ها وجود دارد. رمزنگاری در ارز دیجیتال از اصولی‌ترین ویژگی‌های این پول نو ظهور است. استفاده از روش‌های رمزنگاری دنیای ارز دیجیتال را یکی از پایدارترین و امن‌ترین بازارهای مالی دنیا می‌کند.

 

تأیید هویت و امنیت هویتی در ارزهای دیجیتال

روش‌های تأیید هویت در ارزهای دیجیتال متفاوت است. اما به طور کلی صرافی‌های ارز دیجیتال برای تایید هویت مشتریان و ارائه خدمات کریپتو از سه روش رایج استفاده می‎کنند:

اسکن و تایید اسناد و مدارک:

ابتدا کاربران باید اسناد شناسایی شامل پاسپورت یا کارت ملی خود را با دوربین گوشی یا دیگر ابزار رایج اسکن کنند. پس از یک سری مراحل اصالت اطلاعات کاربر تایید یا رد خواهد شد.

ثبت عکس سلفی:

در این مرحله از کاربران خواسته می‌شود تا از دوربین گوشی خود برای تهیه عکس از چهره خود استفاده کنند تا نرم افزار بتواند تصویر از صورت کاربر را با مدارک اسکن شده مقایسه کند.

رمز عبور:

استفاده از گذرواژه یا رمز عبور یکی از راه‌هایی است که کمک می‌کند تا تنها صاحب حساب یا اکانت بتواند به دارایی خود دسترسی داشته باشد. بنابراین با این روش می‌توان از امنیت دارایی خود اطمینان حاصل کرد. البته باید از رمز عبورهای دشوار و غیر قابل حدس استفاده کرد که به راحتی قابل هک نباشند.

 

 روش‌های امنیتی در تراکنش‌های ارزهای دیجیتال

_ اولین کار برای تامین امنیت دارایی دیجیتال مراقبت از اطلاعات شخصی است. رمز عبور بسیار مهم بوده و اگر فردی به رمز عبور کیف پول دسترسی داشته باشد، می‌تواند کیف را هک و دارایی‌های را سرقت کند. به ‌هیچ‌ عنوان رمز عبور صرافی و کلید خصوصی را برای کسی ارسال نکنید. علاوه بر این باید به صورت دوره‌ای رمزهای خود را تغییر دهید تا امنیت دارایی به خطر نیفتد.

_ تایید دو مرحله‌ای یکی از راه‌های عالی حفظ امنیت ارز دیجیتال است. فعالسازی احراز هویت و تایید هویت دومرحله‌ای برای حفظ امنیت بیشتر حساب به تمام کاربران توصیه می‌شود.

_ به آدرس  وب سایت صرافی یا کیف پول خود دقت کنید. گاهی تغییر کوچکی در آدرس اینترنتی باعث ضرر جبران ناپذیری می‎شود. حساب‎های مشابه برای به اشتباه انداختن معامله‌گران از روی سایت‌های صرافی‌های معروف ساخته می‌شوند. برای اینکه بتوانید از حیله این تفاوت‌های کوچک اما پر مخاطره در امان باشید، آدرس سایت صرافی مورد نظر را در مرورگر خود ذخیره کنید.

_ از اپلیکیشن‌های معتبر استفاده کنید. شاید در ابتدا خدمات و اپشن‌های زیادی که یک پلتفرم به شما ارائه می‌دهد جذاب به نظر برسد. اما باید بدانید که در قبال چه چیزی این خدمات به شما ارائه می‌شوند. یکی دیگر از راه‌هایی که از طریق آن‌ها هکر‌ها می‌توانند به اطلاعات شخصی و محرمانه حساب شما دسترسی پیدا کنند پلتفرم‌های تقلبی است. برای حفظ امنیت در این زمینه باید اپلیکیشن‌های مورد نیاز برای فعالیت در بازار ارز دیجیتال را از منابع معتبر دانلود کنید.

_ سعی کنید هرگز روی لینک‌های ناشناس کلیک نکنید. شاید این لینک‌ها موجب نصب بدافزارها روی سیستم شما شوند و  اطلاعات مالی شما را سرقت کنند. دقت در نصب نرم‌افزارها و افزونه‌های معتبر فرد را در برابر سرقت اطلاعات برای حفظ امنیت دارایی ارز دیجیتال مقاوم خواهد کرد.

_ استفاده از کیف پول‌های امن مثل کیف پول سخت افزاری برای جلوگیری از سرقت دارایی اهمیت زیادی دارد. با بالا رفتن ارزش ارزهای دیجیتال دارایی‌ها در معرض عملیات مخرب قرار دارند. تهیه یک کیف پول با امنیت بالا خیال شما را برای نگهداری ارز دیجیتال راحت می‌کند. به این منظور می‌توانید از کیف پول‌های سخت‌افزاری مختلفی استفاده کنید که با ذخیره‌سازی سرد یا آفلاین دارایی دیجیتال خطر هک و سرقت آنلاین را از بین می‌برند.

 

نوع کیف‌های دیجیتال و امنیت آن‌ها

برای نگهداری ارز دیجیتال باید از انواع مختلف کیف پول استفاده کرد که هر یک دارای مزایا و معایبی هستند و کاربران باید قبل از انتخاب به دقت هر کدام را گزینش کنند. در ادامه به بررسی انواع کیف پول ارز دیجیتال و میزان امنیت هرکدام می‌پردازیم:

  1. کیف پول سخت افزاری

کیف پول سخت افزاری یک دستگاه فیزیکی است که گزینه مناسبی به خصوص برای نگهداری دارایی‎های دیجیتال سنگین و گران است. از ویژگی‌های کیف پول سخت افزاری می‌توان به عدم اتصال به اینترنت اشاره کرد که موجب افزایش امنیت آن می‌شود. این والت‌ها قابلیت پشتیبانی از انواع ارز دیجیتال را داشته و در عین حال قابلیت حمل به صورت آسان دارند. به طور کلی در بحث امنیت کیف پول‌های ارز دیجیتال کیف پول سرد جایگاه اول را دارد.

  1. کیف پول نرم افزاری

این نوع کیف پول دیجیتال رایج ترین نوع والت است که به سادگی در دسترس است. یک برنامه رایانه‌ای یا یک اپلیکیشن تلفن همراه همان کیف پول شماست که سرعت دسترسی و آسانی در انجام تراکنش از ویژگی‌های اصلی آن است. ولت نرم افزاری نیاز به رمز عبور برای ورود به کیف پول دارد. برخی از این برنامه‌ها از اثر انگشت یا شناسایی چهره نیز استفاده می‌کنند تا امنیت بیشتری ایجاد کنند. با این وجود این نوع ولت آنلاین است و خطر هک و سرقت در آن بیشتر از ولت سخت افزاری است.

  1. کیف پول کاغذی

این نوع کیف پول به صورت یک برگه کاغذی معرفی می‌شود که دارای کلید خصوصی برای دسترسی به ارزهای دیجیتال است. برگه کاغذی نزد فرد می‌ماند و به صورت افلاین و فیزیکی نگهداری می‌شود. از ویژگی این نوع کیف پول امنیت بالای آن است که هیچ دسترسی اینترنتی به آن وجود ندارد.

 

چالش‌های امنیتی و راهکارهای تقویت امنیت در بلاک چین

بلاک چین داده‌ها را در بلوک داده ذخیره می‌کند. هر بلوک می‌تواند مجموعه‌ای از داده‌ها را در خود نگه دارد و در عین حال به بلوک قبلی متصل شود تا در نهایت یک زنجیره داده را تشکیل دهد. این فناوری انقلابی در انجام و ذخیره تراکنش‌های مالی ایجاد کرده تا ساختار داده منحصر به فردی ارائه دهد. با این حال هنوز مسائل امنیتی در بلاک چین موجود است.

بسیاری از مردم از امنیت ارزهای دیجیتال اطمینان کامل دارند. اما شبکه‌های بلاک چین عمومی باز هستند و هر کاربری اجازه دارد با حفظ ناشناسی به آن بپیوندد. در ادامه مهمترین چالش‌های امنیتی بلاک چین و راه‌حل‌های آن‌ها را ذکر خواهیم کرد:

حملات فیشینگ

حملات فیشینگ در شبکه بلاک چین در حال افزایش است. در حمله فیشینگ سرقت اطلاعات کاربر مدنظر است. دسترسی به اطلاعات کاربری و سایر اطلاعات حساس ممکن است به کاربر خسارات جبران ناپذیری وارد کند. علاوه بر این شبکه بلاک چین نیز آسیب‌پذیر خواهد شد. برای جلوگیری از این حملات می‌توانید از نرم افزاری برای اطلاع رسانی در مورد وب سایت‌های ناامن استفاده کرده تا در صورت مواجه با آن‌ها تنها با یک نوتفیکیشن از عواقب بعدی جلوگیری کنید.

حملات اجماع یا حمله 51 درصدی

از آن‌جا که شبکه بلاک چین غیر متمرکز است، در این بستر گره‌هایی تحت عنوان ماینرها نقش اعتبارسنجی تراکنش‌های بلاک چین را ایفا می‌کنند. اصل اساسی شبکه بلاک چین توافق اکثریت نودهای حاضر در فرآیند ماینینگ است. با موافقت 51 درصد از ماینرها تراکنش تایید و به بلاک چین اضافه می‌شود. بنابراین با در دست داشتن اکثریت نودهای شبکه می‌توان شبکه را تهدید کرد. احتمال وقوع این حملات در مراحل اولیه زنجیره بیشتر است. البته با توجه به گستردگی این بستر احتمال این حمله کمرنگ است.

برای جلوگیری از این تهدید نیاز به نظارت بهتر بر فرآیند استخراج دسته جمعی یا استخرهای استخراج است. این حمله در روش اجماع اثبات کار (PoW) انجام می‌شود. بنابراین می‌توان از الگوریتم‌های جدید و بهینه‌تر به منظور جلوگیری از آن استفاده کرد.

 

امنیت اسمارت کانترکت‌ها

قرارداد هوشمند یا اسمارت کانترکت خلاف قرارداد معمولی که طرفین معامله شروطی را شامل وظایف خود و طرف مقابل تعریف می‎کنند و نیاز به اعتماد به طرفین دارند، در زمان مقرر شده به وظایف عمل می‌کند. در قرارداد معمولی ممکن است هر کدام از طرفین کارشکنی کرده و به معامله یکطرفه آسیب بزند. قرارداد هوشمند‌ تمامی فرآیندهای لازم و شروط را در قالب کدهای برنامه نویسی تعریف کرده تا در شرایط خاص به صورت خودکار شروط اجرا شوند.

امنیت Smart Contract به نسبت قرارداد معمولی بسیار بیشتر است. زمانی که قرارداد بین کاربران ایجاد شود دفترکل غیرمتمرکز سندی را برای مشاهده تمام نودهای درگیر در شبکه ارسال می‌کنند. این موضوع سبب تامین امنیت و تغییر ناپذیری این کانترکت‌ها می‌شود و همه می‌توانند شاهد فرایندهای قرارداد تا پایان معامله باشند. بنابراین یک معامله با قرارداد هوشمند بدون نیاز به شخص واسط یا ثالث با صحت و شفافیت انجام خواهد شد.

 

تهدیدات امنیتی ارز دیجیتال در سال 2023

با توجه به گسترش اینترنت و فضای آنلاین که هر فرد می‌تواند به سادگی در آن نرم‌افزاری تولید کرده و اطلاعات افراد را در دست بگیرد، تضمین امنیت بسیار دشوار می‌شود. شاید به سادگی بعد از نصب یک برنامه روی گوشی تلفن همراه یا کامپیوتر شخصی اجازه دسترسی به اطلاعات خود را به نرم افزار بدهید. این اطلاعات می‌توانند در عملیات فیشینگ استفاده شده و موجب حملات سایبری شوند تا در نهایت خسارات جبران ناپذیری را برای افراد ایجاد کنند.

اما داستان به اینجا ختم نمی‌شود و کلاهبرداری‌ها و فریب‌های مرتبط با ارزهای دیجیتال بسیار گسترده هستند. کانال‌ها و صفحات مجازی تحت عنوان فروش سیگنال خرید و فروش ارز دیجیتال یا مشاورانی که حاضرند به شما مشاوره‌های رایگان اما پرسود ارائه کنند، می‌توانند راهی برای سوءاستفاده از شما باشند. فضای کریپتوکارنسی بسیار گسترده است که کنترل آن را تقریبا ناممکن می‌سازد. پس به خصوص در سال 2023 که هوش مصنوعی نیز پا به میان معادلات بازی سرمایه گذاری گذاشته، بهتر است تا هر فرد از ابتدا با اقدامات امنیتی راه را برای هکرها و کلاهبرداران اینترنتی سد کند.

 

سخن پایانی

ارزهای دیجیتال و بازار کریپتوکارنسی به عنوان یک فناوری‌ نوآور در پیشرفت بازارهای مالی شناخته می‌شوند. با این حال که این فناوری دارای مزایای زیادی است، به مسائل و مشکلات امنیتی آن باید به شکل جدی توجه شود. چالش‌های زیادی در این بازار وجود دارد که نیاز به راهکارهای امنیتی مناسب دارند. با رعایت راهکارهای امنیتی مربوط به بسترهای دیجیتال علاوه بر این که می‌توان به افزایش اعتماد کاربران به این بازار مالی دیجیتال کمک کرد، می‎توان باعث ارتقا و بهبود این فضا شد. تهدیدات امنیتی در سال 2023 برای ارزهای دیجیتال در حال گسترش بوده که نیاز به به کارگیری راهکارهای امنیتی را بیشتر می‌کند.

سوالات متداول

  • چرا امنیت در ارزهای دیجیتال مهم است؟

    ارزهای دیجیتال راهی برای سرمایه گذاری و کسب سود هستند. افراد سرمایه خود را در این فضا گذاشته و انتظار چند برابر شدن آن را دارند. در بحث سرمایه مالی برای امنیت باید بیش از پیش دقت داشته باشیم.

  • چه تهدیداتی بر امنیت ارزهای دیجیتال وجود دارد؟

    بازار ارزهای دیجیتال ذات آنلاین و غیر فیزیکی دارد. در فضای سایبری نیز تهدیدات امنیتی بسیاری وجود دارند. در متن مقاله می‌توانید با این تهدیدات بیشتر آشنا شوید.

  • چه راهکارهایی برای مدیریت ریسک در ارزهای دیجیتال وجود دارد؟

    برای مدیریت ریسک امنیتی ارز دیجیتال می‌توان از ابزارهایی مثل کیف پول سخت افزاری، تایید هویت دو مرحله ای و گذرواژه طولانی و دشوار استفاده کرد.

  • چگونه می‌توان امنیت تراکنش‌های ارز دیجیتال را تامین کرد؟

    استفاده از شبکه اینترنت امن چشم پوشی از ایمیل ناشناس و عدم کلیک روی لینک‎های نامعتبر تغییر دوره‌ای رمز عبور به روزرسانی نرم افزارها به اخرین ورژن برای جلوگیری از ایجاد شکاف امنیتی و...

  • چه تهدیداتی در سال 2023 در امنیت ارزهای دیجیتال پیش‌بینی می‌شود؟

    فضای معاملات ارزهای دیجیتال بسیار گسترده و غیر قابل کنترل است. در سال 2023 هوش مصنوعی نیز پا به میان گذاشته که نیاز به اقدامات امنیتی را در این فضا بیشتر می‌سازد.

نویسنده: زهرا هادی زاده
14 اسفند 1402
آخرین بروزرسانی: محمد الیاسی
1 ماه پیش