تحلیل و بررسی سهام فاراک برای سرمایه گذاری در 1403

بروزرسانی در16 خرداد 1403
تحلیل و بررسی سهام فاراک برای سرمایه گذاری در 1403
هادی بهرامی در این مقاله، با تحلیل تکنیکال و بنیادی فاراک به شما در تصمیم گیری آگاهانه در مورد خرید، فروش یا نگهداری سهام فاراک کمک خواهد کرد.

تحلیل تکنیکال فاراک

قیمت سهام فاراک در آبان ماه 1401 به دنبال رشد بازار بورس توانست با افزایش 195 درصدی از محدوده 108 تومان به 320 تومان برسد که پس از واکنش منفی به این سقف با 57 درصد سقوط مواجه شده است و در حال حاضر در محدوده 140 تومان قرار دارد. بنظر میرسد قیمت حمایت 140 تومان را از دست بدهد و با قدرت بیشتری به روند نزولی خود ادامه دهد ؛ در این صورت، کف قوی و اثبات شده 110 تومان در دسترس خواهد بود و برای خرید سهام قابل بررسی خواهد بود. اگر قیمت بتواند از مقاومت 200 تومان عبور کند، اهداف 320 و 800 تومان را لمس خواهد کرد و در صورت شکست سقف تاریخی، اهداف بالاتری را برای سهم متصور هستیم.

1- برآورد بازدهی : مثبت 470 درصد
2- برآورد ریسک : منفی 30 درصد
3- کف اثبات شده : محدوده 110 تومان
4- بازدهی 1402 : منفی 48.5 درصد

تحلیل بنیادی فاراک

شرکت دانش بنیان و تخصصی ماشین سازی اراک (سهامی عام) با نماد فاراک در بورس اوراق بهادار فعالیت می‌کند. این شرکت با هدف برطرف کردن نیاز های صنعتی کشور و احداث واحد های صنعتی،  تولید انواع ماشین آلات،  تجهیزات و سایر فرآورده های صنعتی،  در سال 1346 در زمینی به مساحت 134 هکتار در شهر اراک تاسیس و در سال 1350 به عنوان اولین صنعت سنگین کشور به بهره برداری رسید. روند فعالیت شرکت ماشین سازی اراک صفر تا صد تولیدات حتی قطعات اولیه با خود شرکت میباشد که در نوع خود جالب است.

این شرکت با بیش از نیم قرن فعالیت از حدود 1 هزار و 819 نیروی متخصص و کار آزموده در قالب پنج گروه تولیدی مختلف و با تولید انواع محصولات و تجهیزات صنعتی، به عنوان شرکت پیمانکار عمومیِ دارای رتبه و گواهینامه های صلاحیت نوع یک پیمانکاری برخوردار است که حیطه گسترده ای از فعالیت های مختلف تولیدی و اجرای طرح‌ های صنعتی را به خود اختصاص داده است.

در تحلیل بنیادی فاراک باید به موارد مختلفی از جمله تولیدات شرکت، وضعیت سودآوری، وضعیت مالی و... توجه کرد. در ادامه به بررسی این موارد خواهیم پرداخت.

تولیدات شرکت ماشین سازی اراک

بر اساس آخرین اطلاعات به دست آمده، ظرفیت تولید شرکت ماشین سازی اراک به بیش از 100 هزار تن انواع مخازن و تجهیزات تحت فشار، دیگ های بخار، سازه های فلزی و انواع جرثقیل های موبیل پشت کامیونی و برجی، شیرآلات و تولیدات آهنگری و ریخته گری با تنوع تولید افزایش یافت. طراحی، ساخت و سرمایه گذاری در زمینه های نفت و گاز، پتروشیمی و پالایشگاه، راه و ترابری، نیرو، پست و مخابرات، انرژی، صنعت و معدن و… از شاخه های فعالیت شرکت میباشد.

تحلیل سود و زیان

جمع درآمد های شرکت فاراک در سال مالی 1401 به مبلغ 2 هزار و 508 میلیارد تومان به ثبت رسیده است که 2 هزار و 69 میلیارد تومان آن صرف بهای تمام شده محصولات یا به عبارتی هزینه های مستقیم تولید، 181 میلیارد تومان صرف هزینه های اداری و 48 میلیارد تومان نیز صرف مالیات به دولت شده است.

جمع درآمدها 32 درصد، بهای تمام شده هم 32 درصد، هزینه های اداری 38 درصد و مالیات 55 درصد نسبت به سال گذشته (1400) افزایش یافته که نشان میدهد نرخ رشد کل مبلغ فروش با هزینه های مواد اولیه یکسان است و این میتواند روند سودسازی شرکت را دچار مشکل کند.

هزینه های اداری ماشین سازی اراک کمی بیش از 2 قلم گفته شده رشد داشته است؛ اما نرخ رشد مالیات فاصله بیشتری دارد و در نتیجه میتوان چنین برداشت کرد که درآمد و هزینه شرکت طی 3 سال اخیر با هم در رقابت هستند و یکم جای نگرانی وجود دارد.

جمع درآمد های شرکت در 6 ماهه 1402 به مبلغ 1 هزار و 337 میلیارد تومان به ثبت رسیده است که 1 هزار و 61 میلیارد تومان صرف بهای تمام شده، 147 میلیارد تومان صرف هزینه های اداری و 26 میلیارد تومان نیز صرف مالیات به دولت شده که در نتیجه میتوان به افزایش درآمد کل در مقایسه با بهای تمام شده محصولات تلقی کرد؛ البته هزینه های اداری (حقوق و دستمزد عمده هزینه) افزایش بسیار زیادی نسبت به درآمد داشته است.

سود خالص این شرکت در سال 1401 به مبلغ 303 میلیارد تومان بوده است که نسبت به سال 1400 به میزان 67 درصد و نسبت به سال 1399 به میزان 163 درصد افزایش یافته است که در 6 ماهه 1402 نیز این سود به مبلغ 100 میلیارد تومان گزارش شده است و متاسفانه نسبت به دوره مشابه سال گذشته به میزان 38 درصد کاهش را تجربه کرده است. اگر بخواهیم در تحلیل خود از دورنما به این روند سودسازی نگاه کنیم، شرکت در بازه بلند مدت سودسازی خوبی داشته است؛ اما در کوتاه مدت نتوانسته این سود را رشد بدهد، پس در نتیجه میتوان چنین برداشت کرد که این افت سودسازی ممکن است تا پایان سال جبران شود ولی بنظر می آید در 1403 نتواند با شکست سقف 303 میلیارد تومانی سود بسازد.

برآورد سود شرکت فاراک

جمع درآمد کل شرکت فاراک برای یکسال 1402 به مبلغ 3 هزار و 711 میلیارد تومان، بهای تمام شده تولیدات 3 هزار و 72 میلیارد تومان، هزینه های اداری و عمومی 258 میلیارد تومان، مالیات به دولت 68 میلیارد تومان و خالص سایر درآمد ها 55 میلیارد تومان و در نهایت سود خالص حداقل 368 میلیارد تومان و حداکثر 490 میلیارد تومان پیش بینی میشود که نسبت به سال گذشته به صورت میانگین 41 درصد افزایش را نشان میدهد. اگر در برآورد سود خالص شرکت برای سال 1403 نرخ دلار را 84 هزار و 600 تومان، تورم اسمی را 40.7 درصد، میانگین نرخ رشد سود خالص و مفروضات رشد اقلام هزینه ها و درآمد لحاظ کنیم، حداقل مبلغ 550 میلیارد تومان در حالت عادی و بدون در نظر گرفتن اتفاقات وحشتناک را به عنوان سود خالص فاراک متصور هستیم.

نکته قابل توجه!

با توجه به این که بیشتر افراد نرخ تولیدات و هزینه مواد مصرفی را در پیش بینی سود خالص اولویت قرار میدهند، تحلیلگر و نویسنده مقاله با استراتژی مدل سازی آمار و ارقام صورت های مالی، سود خالص را برآورد میکند که از شاخص سازی ارقام، مقایسه تک تک اقلام، پوشش سود سالانه و همچنین واکنش فراکتالی ارقام به سال های مختلف به صورت استراتژی شخصی استفاده میشود. حتما در نظر داشته باشید که ارقام گفته شده بر اساس احتمالات است، شک نکنید صحبت ها و اهداف پیش بینی شده همه ما تحلیلگران دارای ریسک و لغزش میباشد!

سود خالص به ازای هر سهم فاراک

فاراک در سال 1397 به مبلغ 4.8 تومان، در سال 1398 به مبلغ 4.7 تومان، در سال 1399 به مبلغ 5.6 تومان، در سال 1400 به مبلغ 8.8 تومان، در سال 1401 به مبلغ 14.7 تومان و در 6 ماهه 1402 به مبلغ 4.9 تومان سود خالص به ازای هر سهم (EPS) ساخته است که در حال حاضر P/E یا همان نسبت قیمت به درآمد 11.9 دارد؛ در حالی که این رقم به صورت میانگین برای گروه 8.6 است و نشان میدهد گروه وضعیت بهتری نسبت به این شرکت دارد. با در نظر گرفتن 368 میلیارد تومان سود خالص شرکت در سال 1402 به مبلغ 17.8 تومان سود به ازای هر سهم خواهد داشت و برای سال 1403 نیز مبلغ 26.6 تومان برآورد میشود.

سود هر سهم فاراک

نسبت های مالی شرکت ماشین سازی اراک

ما در فضای تحلیل، برای بررسی وضعیت نقدینگی، عملکرد و سودسازی شرکت ها از نسبت ها و فرمول های بسیاری میتوانیم استفاده کنیم؛ اما نوشتن همه آن ها از حوصله کاربران خارج است، پس صرفا به تحلیل نسبت نقدینگی جاری، گردش کالا و بازدهی دارایی ها میپردازیم.

نسبت نقدینگی جاری شرکت در سال 1401 به میزان 1.39 میباشد که نسبت به سال 1400 وضعیت بدتری داشته است؛ این رقم در 6 ماهه 1402 با کاهش 4 درصدی به 1.35 رسیده است. دلیل اصلی برخی مشکلات نقدینگی و سخت وام گرفتن شرکت همین مورد است که دارایی ها به راحتی بدهی ها را پوشش نمیدهد و پشتوانه کافی وجود ندارد که بنظر می آید حل این مشکل را باید در اولویت قرار دهند.

تحلیل بنیادی فاراک

گردش موجودی کالای شرکت در سال 1399 رقم 1.9، در سال 1400 رقم 2 و در سال 1401 رقم 2.24 میباشد که نشان دهنده وضعیت مطلوب شرکت در گردش کالا و میزان فروش از تولیدات است. شاخص بازده دارایی ها و یا همان نرخ ROA شرکت در سال 1399 به میزان 3 درصد، در سال 1400 به میزان 4 درصد و در سال 1401 به میزان 5.4 درصد محاسبه شده است که به مرور وضعیت بهتری پیدا میکند و این نشان میدهد شرکت از دارایی های خود در راستای تولید و سودسازی درست استفاده میکند.

ترکیب سهامداران فاراک

شرکت سرمایه گذاری فرهنگیان با مالکیت 7.66 میلیارد سهم به میزان 37.1 درصد از کل 20.6 میلیارد سهم شرکت در جایگاه اول، شرکت سرمایه گذاری سامان فرهنگیان با مالکیت 544 میلیون سهم به میزان 2.6 درصد در جایگاه دوم، شرکت سرمایه گذاری تدبیر فرهنگیان با مالکیت 508 میلیون سهم به میزان 2.5 درصد در جایگاه سوم، شرکت سرمایه گذاری سرمایه گستر سهند با مالکیت 416 میلیون سهم به میزان 2 درصد در جایگاه چهارم بزرگ ترین سهامداران عمده شرکت ماشین سازی اراک با نماد فاراک قرار دارند.

آیا سهم فاراک برای سرمایه گذاری مناسب است؟

شرکت ماشین سازی اراک در حالت کلی از لحاظ بنیادی وضعیت سودسازی و عملکرد فعالیتی خوبی دارد که در صورت اجرا شدن طرح های توسعه ای و تقویت نقدینگی جاری میتوان به آینده این شرکت در صنعت خود امیدوار بود. از لحاظ تکنیکالی، قیمت سهام فاراک بنظر میرسد تمایل به افت بیشتری دارد تا جایی که این روند نزولی متوقف شود و حمایت 110 تومان محدوده قوی جهت افزایش تقاضا میباشد. متریک های بسیاری در تحلیل ها وجود دارد؛ اما نوشتن همه آن ها از حوصله کاربران خارج است، پس سعی بر آن بود که تحلیل تکنیکال و بنیادی را یکجا پوشش داده و از هر کدام خلاصه وار تحلیل کنیم و بنویسیم.

هشدار ریسک!

هادی بهرامی، تحلیلگر و کارشناس برجسته بازارهای مالی، این مطلب را صرفا با اهداف اطلاع رسانی تهیه کرده و به معنای سیگنال خرید یا فروش هیچ سهمی نمی‌باشد. حتما پیش از سرمایه‌گذاری، با یک مشاور مالی مورد اعتماد مشورت کرده و فقط با پولی که نیاز ندارید و توان از دست دادن آن را دارید، ریسک کنید.

سوالات متداول

پاسخ به این سوال به عوامل مختلفی از جمله وضعیت فعلی بازار، چشم انداز صنعت، ریسک پذیری سرمایه گذار و ... بستگی دارد. در تحلیل ارائه شده در این مقاله، به بررسی وضعیت سودآوری، وضعیت مالی، چشم انداز صنعت، ریسک ها و فرصت های فاراک پرداخته شده است. سرمایه گذاران می توانند با مطالعه این تحلیل و بررسی سایر اطلاعات موجود در بازار، تصمیم آگاهانه ای در مورد خرید یا عدم خرید سهام فاراک اتخاذ کنند.
پیش بینی دقیق قیمت سهم در آینده غیرممکن است. با این حال، با استفاده از تحلیل تکنیکال و بنیادی می توان تا حدی به روند آتی قیمت سهم پی برد. در این مقاله به تحلیل تکنیکال و بنیادی فاراک پرداخته شده است. با مطالعه این تحلیل ها می توان تا حدی به روند آتی قیمت سهم فاراک پی برد.
قیمت سهام فاراک می تواند تحت تاثیر عوامل مختلفی از جمله وضعیت کلی بازار، نوسانات نرخ ارز، عملکرد مالی شرکت، اخبار و رویدادهای مربوط به شرکت و صنعت و ... قرار گیرد.
بهترین زمان برای خرید سهام فاراک زمانی است که قیمت سهم در سطوح حمایتی قرار داشته باشد و سیگنال های تکنیکال و بنیادی نشان دهنده رشد آتی قیمت سهم باشند. با این حال، به خاطر داشته باشید که هیچ تضمینی برای سودآوری در بورس وجود ندارد و همیشه احتمال ضرر وجود دارد.
نظارت دات کام
پلتفرم مقایسه و بررسی نهادهای مالی
Enamadlogo-samandehi
کلیه حقوق این سایت متعلق به آسیا سرمایه هوشیار (nezarat) می‌باشد.