یکی از موضوعاتی که این روزها بسیار شنیده میشود، ارزهای دیجیتال است. روزانه عددی نزدیک به 264 میلیارد دلار ارز دیجیتال در جهان مورد معامله قرار میگیرد. اگر شما نیز علاقه دارید تا همگام با سرمایهگذاران بزرگ دنیا قدم بردارید، ورود به دنیای ارزهای دیجیتال را به شما پیشنهاد میکنیم. حال مهمترین سوال این است که از بین حدود 2000 ارز دیجیتال موجود، کدام گزینه را انتخاب کنیم. در این مقاله با 5 مورد از بهترین و سودآورترینهای این بازار آشنا میشوید. پس فرصت شروعی پرقدرت و موفق در این بازار را از دست ندهید!

کدام ارز دیجیتال برای سرمایهگذاری در سال 1400 مناسبتر است؟
در حال حاضر صدها ارز دیجیتال در جهان وجود دارد که انتخاب بهترین آنها نیازمند صرف وقت و داشتن مهارت کافی است. در واقع تنوع این رمز ارزها گذشته از ایجاد فرصتهای بیشتری برای سودآوری، کار را برای سرمایهگذاران دشوار ساخته است. نخستین گام برای داشتن یک انتخاب مناسب، بررسی ارزهای دیجیتال مختلف و تعیین نمودن چندین مورد از ارزشمندترین آنها است. این مقاله با هدف کمک به سرمایه گذاران، 5 مورد از شناختهشدهترین و بهترین ارزهای دیجیتال موجود در جهان را به شما معرفی میکند. این 5 مورد عبارتند از:
- بیت کوین BTC
- اتریوم ETH
- لایت کوین LTC
- ریپل XRP
- ایاس EOS
البته توصیه میشود قبل از ورود به این بازار و فعالیت در آن، دانش و مهارت کافی کسب کنید. در غیر این صورت ریسک سرمایهگذاری شما بسیار بالا خواهد بود. در این زمینه میتوانید از مقالات مرتبط با موضوع ارز دیجیتال یا رمز ارز، در همین سایت استفاده نمایید.
1. ارز دیجیتال بیت کوین، ملقب به پادشاه ارزهای دیجیتال
میتوان گفت شناختهشدهترین ارز دیجیتال بیت کوین است و کمتر کسی است که نام آن را نشنیده باشد. اگرچه تعداد زیادی از این رمز ارزها در جهان وجود دارد، اما هیچ کدام محبوبیت و معروفیت بیت کوین را نداشتهاند. همین عامل سبب شده است که بیت کوین حجم بسیار بالایی از معاملات ارزهای دیجیتال را به خود اختصاص دهد.
ایده اصلی ساخت بیت کوین، توسط یک برنامهنویس ناشناس تحت عنوان «ساتوشی ناکاموتو» مطرح و در سال 2009 به جهان معرفی گردید. ساتوشی، بیت کوین را نوعی پول نقد الکترونیکی کاملاً غیر متمرکز میدانست. منظور از غیر متمرکز این است که این ارز تحت کنترل دولت و هیچ ارگان و نهاد مرکزی قرار ندارد.
بیت کوین را میتوان یک نمونه بسیار قوی از سیستم مالی همتا به همتا دانست. منظور از این اصطلاح، شبکهای متشکل از رایانهها است که به وسیله اینترنت به یکدیگر متصل شدهاند. در واقع در این سیستم، معاملات در بستر اینترنت انجام شده و تراکنشها صرفاً شامل نشانی اینترنتی فرستنده، گیرنده و مقدار ارز مبادله شده میباشد.
با وجود اینکه 10 سال از ساخت بیت کوین میگذرد، تاکنون هیچیک از رقبا توان رقابت با آن را نداشتهاند. حجم معاملات بیت کوین، عددی حدود 102289235.28 دلار گزارش شده است. دلیل این محبوبیت نیز، فراگیری (به وسیله تبلیغات صورت گرفته) و سرعت جابجایی بسیار بالای آن میباشد. محدود بودن تعداد بیت کوین (حداکثر 21 میلیون) را نیز میتوان عاملی دیگر برای افزایش تقاضای آن در نظر گرفت.
بیت کوین در آینده
در حال حاضر و با توجه به رشد بسیار بالای این ارز دیجیتال (رسیدن به سطح تاریخی 42 هزار دلاری خود)، دو دیدگاه کاملا متفاوت نسبت به آینده آن مطرح است. هر دو دیدگاه، بازه زمانی کوتاه مدت این کوین در آینده را ترسیم مینمایند:
- بسیاری از سرمایه گذاران بر این باورند که افزایش قیمت این ارز دیجیتال پایدار بوده و در آینده نیز روند خود را ادامه خواهد داد. دلیل آنها نیز شرایط فعلی اقتصاد (کاهش ارزش ارز و تورم بالا) است. در واقع آنها بیت کوین را تنها عاملی میدانند که میتواند وضعیت موجود را بهبود بخشد. علاوه بر این، علاقه نشان دادن افراد به این دارایی مطمئن و غیر مرتبط با طلا، گواهی دیگر بر این ادعاست.
- گروهی دیگر از تحلیلگران معتقدند، این افزایش قیمت پایدار نبوده و کاهش قیمت بیت کوین امری بسیار محتمل است. در واقع آنها این افزایش قیمت را حبابی میدانند که در نتیجه تقاضای بیرویه سرمایهگذاران خرد ایجاد گردیده و در آینده خواهد ترکید.
2. ارز دیجیتال اتریوم، دومین ارز دیجیتال محبوب در جهان
ایده اولیه ایجاد این ارز دیجیتال، نخستین بار در سال 2013 توسط شخصی به نام «ویتالیک بوترین» ارائه شد. بوترین با هدف غیرمتمرکز نمودن معاملات در تمامی حوزهها، سرانجام در سال 2015 اتریوم را به جهانیان معرفی نمود. اتریوم، یک زیرساخت نرمافزاری غیرمتمرکز بوده که قابلیت ساخت و اجرای برنامههای کامپیوتری بر روی آن فراهم شده است. غیرمتمرکز به این معنی است که این ارز دیجیتال توسط هیچ شخص یا نهادی کنترل نمیشود.
این ارز دیجیتال با هدف بینیاز کردن افراد از سیستمهای بانکی و نهادی ایجاد شده است. در واقع اتریوم نیز همچون بیت کوین، بستری برای انجام تراکنشهای مالی غیر متمرکز به شمار می رود. با این تفاوت که اتریوم علاوه بر این، قابلیت ارائه سایر فرآیندها را نیز به صورت غیرمتمرکز دارد.
از نمونه ارزهای مجازی که در شبکه اتریوم مورد استفاده قرار میگیرد، میتوان به «اتر» اشاره کرد. اتر در واقع واحدی برای این ارز دیجیتال است که خود به واحدهای کوچکتری تحت عنوان «سابو» قابل تقسیم است. سرعت انجام معاملات در این ارز دیجیتال بسیار بالا بوده، به گونه این برای انجام هر تراکنش آن تنها 14 ثانیه زمان لازم است. این زمان در بیت کوین به 10 دقیقه هم خواهد رسید. تعداد واحدهای این ارز نیز نامحدود میباشد.
آینده از آن اتریوم
تحلیلهای صورت گرفته حاکی از آن است که اتریوم به دلیل پتانسیلهای بالایی که دارد، آیندهای روشن در انتظار خواهد داشت. در حال حاضر، اتریوم به عنوان دومین ارز دیجیتال محبوب در جهان به شمار میرود و هنوز جایگاه اصلی خود را بدست نیاورده است.
پیش بینیهای صورت گرفته نشان میدهد که قیمت اتریوم در آینده رشد قابل توجهی را تجربه خواهد نمود. بنیانگذاران این ارز دیجیتال بر این باورند که تا اواخر سال 2021، حدود 4.5 تریلیون از حجم بازار به اتریوم اختصاص خواهد یافت. از این رو میتوان گفت، اتریوم در آینده از رقیبان اساسی بیت کوین بوده و توانایی جلو زدن از آن را نیز خواهد داشت.
3. ارز دیجیتال لایت کوین، نقره دیجیتالی
لایت کوین نوعی ارز دیجیتال همتا به همتا است که در سال 2011 توسط «چارلی لی» به دنیا معرفی شد. لی با ایجاد تغییرات گسترده در ساختار بیت کوین، آلت کوین مورد نظر خود را ایجاد نمود. آلت کوینها، نوعی ارز دیجیتال هستند که اغلب بر پایه کدهای اولیه بیت کوین ساخته شدهاند. هدف از ساخت این نوع کوینها، برطرف ساختن مشکلات بیت کوین و ارائه جایگزینی برای آن میباشد.
به طور معمول آلت کوین هایی که بر پایه بیت کوین ایجاد شدهاند، از نوسانات قیمتی بیت کوین دنبالهروی میکنند. از این رو انتظار میرود با افزایش و کاهش قیمت بیت کوین، قیمت لایت کوین نیز جابجا شود. با این وجود میتوان لاین کوین را یکی از جانشینهای بسیار قوی برای بیت کوین به حساب آورد.
هر یک از ارزهای دیجیتال برای فعالیت خود، الگوریتم یا فرآیند محاسباتی خاصی دارند. الگوریتم لایت کوین در مقایسه با بیت کوین، حجم کار کمتر و محاسبه راحتتری را فراهم ساخته است. از این رو تایید تراکنشها با سرعت بیشتری نسبت به بیت کوین انجام میگیرد.
حجم لایت کوین نیز همچون بیت کوین محدود بوده و حداکثر 84 میلیون سکه میباشد. این امر سبب میگردد، ارزش این ارز دیجیتال که با تعداد عرضه آن وابستگی دارد، حفظ گردد. از جذابیتهای این ارز دیجیتال میتوان به سرعت بسیار بالای انجام معاملات و کارمزد کم آن اشاره کرد.
لایت کوین در آینده
لایت کوین گرچه با هدف رقابت با بیت کوین ایجاد شده بود، اما تا کنون در جهان استقبال چندانی از آن نشده است. این ارز دیجیتال با وجود پتانسیلهای بالای آن در استخراج راحتتر و سرعت بالای معاملات، میتواند آیندهای بهتر از آن خود سازد. از این رو اگر قصد انجام سرمایهگذاری بلندمدت داشته باشید، لایت کوین را در فهرست موارد مورد بررسی خود قرار دهید.
4. ارز دیجیتال ریپل
در سال 2004 شخصی با نام «ایان فوجر» شرکتی تاسیس کرد و نام آن را ریپل گذاشت. این شرکت با هدف ارائه خدمات مالی بین بانکی و بینالمللی به صورت غیرمتمرکز و با سرعت بالا، ایجاد گردید. باید گفت ریپل تا حد زیادی این هدف را محقق ساخته و در حال حاضر بسیاری از بانکها برای انجام تراکنشهای خود از محصولات این شرکت استفاده میکنند. شرکت ریپل در حال حاضر سه محصول کاربردی زیر را برای بانک ها و موسسات مالی ارائه کرده است که تحت عنوان «ریپل نت» از آنها یاد میشود:
- ایکس کارنت (xCurrent) : زیرساختی است که جهت پرداختهای برون مرزی توسط موسسات مالی مورد استفاده قرار میگیرد.
- ایکس رپید (xRapid) : محصولی است که از ارز دیجیتال XRP جهت انجام معاملات بین بانکی و حل مشکلات آن استفاده مینماید. در واقع بانکها با کمک ایکس رپید پول خود را به XRP تبدیل و به بانک دیگر منتقل میکنند. بانک دریافت کننده نیز XRP را به پول مورد نظر خود تبدیل مینماید.
- ایکس ویا (xVia) : به عنوان واسطی است که استفاده راحتتر از ایکس رپید و ایکس کارنت را امکانپذیر میسازد.
همانطور که گفته شد این شرکت محصولات متنوعی را عرضه کرده که تنها یکی از آنها ارز دیجیتال XRP است. این در حالی است که بسیاری از افراد به اشتباه ریپل را نوعی ارز دیجیتال در نظر میگیرند. در واقع باید توجه داشت که اینطور نبوده و ارز دیجیتال XRP یکی از محصولات این شرکت میباشد که بر روی شبکه ایکس رپید کاربرد دارد. (در اغلب مقالات جهت درک راحتتر، XRP را با همان نام ریپل مورد خطاب قرار میدهند.)
4 مزیت اصلی ریپل
این ارز دیجیتال بر خلاف سایر رمز ارزها استخراج نمیشود. در واقع تمامی واحدهای XRP در سال 2013 توسط شرکت ریپل صادر شده است و به صورت آرام آرام وارد بازار میگردد. این ارز دیجیتال به سبب سرعت بالای انجام تراکنشها و کارمزد پایین آن، در بین رقیبان خود از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار گشته است. به طوری که در حال حاضر جایگاه سوم بازار ارزهای دیجیتال را از آن خود ساخته است. 4 مزیت کلیدی این رمز ارز عبارت است از:
- عدم تاثیرپذیری از تورم (به دلیل استخراج اولیه تمامی توکنهای ریپل)
- انجام تراکنشها با سرعت بسیار بالا ( در عرض 3 تا 6 ثانیه)
- امنیت به شدت بالا و عدم امکان جعل و دستکاری در آن
- امکانپذیر بودن دریافت وام و کاربری بسیار آسان
آینده ریپل چگونه خواهد بود؟
در زمان نگارش این مقاله قیمت این ارز دیجیتال 0.44 دلار بوده است. پیش بینیهایی که در این زمینه صورت گرفته، خبر از افزایش قیمت این ارز دیجیتال در بلندمدت میدهد. منظور از بلندمدت بازهای حدود 4 تا 5 سال آینده (حدود سال 2025) میباشد. از این رو سرمایهگذاران این ارز دیجیتال نباید انتظار تغییراتی چشمگیر در روزها و ماههای آتی را داشته باشند.
بنیانگذاران این ارز دیجیتال امید دارند که با توجه به مزایای کلیدی ریپل نسبت به سایر رمز ارزها، آینده این ارز دیجیتال درخشانتر از وضعیت موجود باشد. به گونه ای که مدیر اجرایی ریپل، این ارز را در سال 2025، هم تراز با آمازون در بین رمز ارزها میداند.
5. ارز دیجیتال ایاس EOS، رقیبی سرسخت برای اتریوم
ایده اصلی ساخت ایاس نخستین بار توسط شرکت Black.One مطرح گردید. این ایده در سال 2018 توسط «دنیل لاریمر» و «برندان بلومر» به جهان معرفی و عرضه شد. به طور کلی، ایاس را میتوان پلتفرمی بر پایه بلاک چین دانست که از قراردادهای هوشمند (قراردادی با قابلیت اجرای خودکار مفاد آن بدون نیاز به شخص ثالث ) نیز پشتیبانی میکند.
ایاس در ابتدای شروع کار خود، مستقل عمل نکرد و بر روی بلک چینی از اتریوم ایجاد گردید. پس از راهاندازی، توانست با روش ICO (عرضه اولیه سکه)، سرمایه مورد نیاز برای ساخت بلاک چین غیر وابسته را فراهم سازد. در این روَش ایاس توکنهای خود را به سرمایهگذاران پیشفروش کرد و از این راه سرمایه لازم برای ادامه کار را جذب نمود. این فرآیند مدت یک سال (از سال 2017 تا سال 2018) به طول انجامید.
پس از اتمام ICO، ایاس بلاک چین اختصاصی خود را عرضه نمود و توکنهای خود را نیز روی آن منتقل ساخت. ایاس با ادعای حل مشکل اتریوم در عدم قابلیت انجام چندین تراکنش در ثانیه، ایجاد گردید. تا حدود زیادی نیز در این زمینه موفق بوده است و توانایی انجام حجم زیادی از تراکنشها را تنها در چند ثانیه دارد.
علاوه بر توانایی بالای ایاس در انجام تراکنشها، حذف کارمزد نیز از نقاط قوت اصلی آن به شمار میرود. در نقطه مقابل، ایاس کاربران خود را ملزم مینماید تا مقداری از این ارز دیجیتال را خریده و در حساب خود نگهداری نمایند. با این کار سودی نیز به آنها تعلق خواهد گرفت و در عین حال بحث خرید کوینهای ایاس نیز پوشش داده میشود.
ایاس در آینده
این ارز دیجیتال اگرچه از تازهکاران بازار به حساب میآید اما در حال حاضر به یکی از محبوبترینهای بازار رمز ارز تبدیل شده است. انتظار میرود این ارز دیجیتال در آینده پس از پشت سر گذاشتن اتریوم، جایگاه اصلی خود در بازار را بدست آورد.
بسیاری از تحلیلگران بر این باورند که ایاس در آینده افزایش قیمت چشمگیری را تجربه خواهد کرد. به طوریکه تا سال 2025 رشدی حدود 5 برابری برای آن در نظر گرفته شده است. این نرخ رشد از نظر بسیاری از افراد خوشبینانه تلقی میشود. در حالیکه با توجه به پتانسیل بالای ایاس امری غیر قابل دسترس نخواهد بود.
جمعبندی
باید گفت که ارزهای دیجیتال علیرغم پیشرفتهای بسیار، همچنان در اول راه بوده و هنوز جایگاه اصلی خود را بدست نیاوردهاند. در آینده با توسعه زیرساختها، شرایط اینگونه نخواهد ماند و کاربرد رمز ارزها در زندگی روزمره قابل لمستر میگردد. در آن زمان، سرمایهگذاران فعلی از پیشتازان بازار به حساب خواهند آمد. در آخر توجه داشته باشید که جهت ورود به هر حوزه سرمایهگذاری، مقدار مشخصی از پول خود را به آن اختصاص دهید. چرا که درگیر کردن تمام سرمایه، ریسک سرمایهگذاری شما را غیر قابل توجیه خواهد کرد.